Maďarská kuchyňa

Maďarská kuchyňa


Maďarská kuchyňa - recepty:

«1...5 6 7 ...39 »
Rybacia polievka Rybacia polievka

Veľa sladkovodných rýb, pečenie na masti a obľúbenosť slaninky. Hojnosť sladkej papriky, korenia, smotany, kapusty, fazuľky, paradajok a inej teplomilnej zeleniny... Môžeme pochybovať o vynikajúcej chuti tejto kuchyne?

Maďarský plnený langoš Maďarský plnený langoš Vaše

Na dovolenke pri Balatone v Maďarsku som jedla perfektný langoš.Vďaka stránkam som hľadala a našla.Neviem či to bol taký istý recept,ale chutil rovnako. Dúfam že je to ten pravý recept :))

Masové copánky v paprikové marinádě Masové copánky v paprikové marinádě Vaše

Tento recept připravovala jednou v noci na TV Paprika Margó Bódi. I když jsem u televize klimbal, tak tohle mne probudilo spolehlivě k životu. V původním receptu byla použita kuřecí prsa rozříznutá naplocho na dva plátky, ale protože bylo řečeno, že se úprava hodí na jakékoliv "rychlé" maso, použil jsem vepřovou plec s vynikajícím výsledkem. Jen místo původní přílohy, kterou byly pečené bramborové knedlíky zabalené do plátků slaniny, jsem udělal hranolky. Ta marináda je naprosto skvělá!

Hortobáďská krkovička Hortobáďská krkovička Vaše

Někdy dříve jsem objevil tento maďarský recept a líbil se mi natolik, že jsem si jej uložil do počítače k příležitostnému vyzkoušení. Místo krkovice lze použít i jiné maso, například hovězí či skopové nakrájené na řízky, ale měl jsem přebytek vepřové krkovičky, proto jsem ji použil i v receptu. Vlastně by byl asi vhodnější název Hortobáďské maso. Myslím, že jsem se docela zamiloval do maďarské kuchyně a že budu hledat její další radostné recepty k vyzkoušení...

Maďarské kysnuté škoricové tulipány (fotorecept) Maďarské kysnuté škoricové tulipány (fotorecept) Vaše

Toto je jeden z ďalších mojich receptov na kysnuté cesto, tentokrát sú to tulipány, naplnené cukrom so škoricou. Krásne voňajú, majú nadýchané pórovité mäkké cesto, ľahučké ako páper. Sú veľmi kreatívne, výborne chutia ku kávičke či ako sladké raňajky. Plnka môže byť kakaová, maková, nie však pudingová, lekvárová, tvarohová, aby pri pečení nevytiekla. Príprava je nenáročná, preto odporúčam vyskúšať.

Madarská krémová dubáková polievka s tymianom (fotorecept) Madarská krémová dubáková polievka s tymianom (fotorecept) Vaše

Hríbové polievky sú fantastické. Dubáky sa veľmi dobre znášajú s inou zeleninou, prekvapujúco s údenou slaninou a z byliniek veľmi ladia s tymiánom. Je to výdatná polievka, ktorá veľmi chutí a zasýti, odporúčam vyskúšať.

Jablkový chren (fotorecept) Jablkový chren (fotorecept) Vaše

Chystám sa na nový recept a potrebujem k nemu chren, preto som si pripravila vopred jablkový chren a odložila do chladničky. Inšpiroval ma recept z augusta 2012 od @izabella929, len som nemala zimné jablká ako sú v jej recepte. Použila som jablká Jona Gold a prispôsobila som množstvo surovín, lebo tieto jablká sú dosť sladké. Príprava je nenáročná, pomerne rýchla. Jablčný chren sa môže použiť k údenému i pečenému mäsu, na chrenovú omáčku alebo špeciálnu majonézu či ochutenie mäsa a iných jedál

Langoše - navrchu chrumkavé, vo vnútri mäkkučké a nadýchané Langoše - navrchu chrumkavé, vo vnútri mäkkučké a nadýchané Vaše

Najlepšie langoše, aké som kedy jedla, majú u nás - v Bánovciach nad Bebravou- sú navrchu chrumkavé a vo vnútri mäkkučké, ľahučké, lacné, a nie ako tie žuvačky vo väčšine mestách predávané za nehoráznu sumu. Dlho, dlllho som hľadala recept, ktorý by sa mi na ne podobal. Potom som si postavila hlavu, že predsa lacné langoše nemôžu obsahovať drahšie suroviny ako napr. mlieko a smotana.....voilá, takto som sa s nimi popasovala ja....myslím že celkom úspešne ;-)

Jednoduchá hrachová kaša s údenými rebrami a s vysmaženými cibuľovými kolieskami (fotorecept) Jednoduchá hrachová kaša s údenými rebrami a s vysmaženými cibuľovými kolieskami (fotorecept) Vaše

V máji nevarievam takéto jedlo, ale v tejto zime prišlo veľmi vhod. Hrachová kaša zasýti, zahreje, okrem toho je veľmi chutná. Robím ju veľmi jednoducho. Aj z lacných surovín sa dá pripraviť výborné jedlo. Keď je hlboko do peňaženky, napríklad ako ja - som teraz tesne pred dôchodkom.:-) Nezávisle na tom je výborná aj inokedy.

Vyprážaný bravčový rezeň s novými zemiakmi na petržlene aj pre začiatočníkov (fotorecept) Vyprážaný bravčový rezeň s novými zemiakmi na petržlene aj pre začiatočníkov (fotorecept) Vaše

Vyprážaný bravčový rezeň patrí medzi nedeľnú klasiku. Môže sa pripraviť najčastejšie z bravčového karé, veľmi chutný je z krátkeho karé, či už s kosťou alebo bez kosti, tiež sa dá robiť aj z vysokého bravčového pliecka, len to trvá trocha dlhšie. Dnes som ho robila z bravčovej krkovičky, tento nám chutí najviac, lebo je mäkkučký a najšťavnatejší práve z krkovičky. Recept pridávam skôr pre inšpiráciu a pre začiatočníkov.

Morčacie ragú Morčacie ragú Vaše

Toto je jedlo, ktoré si vždy dávam v reštaurácii v maďarsku "mňamka" :)

Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom (fotorecept) Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom (fotorecept) Vaše

Kura sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Vybrala som kuracie stehná na víne a spravila som k nim cesnakový krém. Podávala som s chlebovými krutonmi.

Perkelt z morčacích žalúdkov (fotorecept) Perkelt z morčacích žalúdkov (fotorecept) Vaše

Morka sa počíta k pochúťkam v kuchyni. Kúpila som teraz nie celú morku, len morčacie žalúdky. Už som ich mala v nedeľnej polievke, v rizote, ale ešte som ich nerobila ako perkelt. Varila som predtým perkelt z kuracích žalúdkov, tiež bol výborný, ale tento perkelt bol vynikajúci, skrátka ešte lepší. Varenie síce trvalo dlhšie ako pri iných perkeltov, lebo mäsko zo žalúdkov je tuhšie, ale oplatilo sa, ked zmäknú úplne, sú ako masielko. Bola to pochúťka pre nás.

Marinovaná slanina na čečejovský spôsob (fotorecept) Marinovaná slanina na čečejovský spôsob (fotorecept) Vaše

Táto slanina sa pri domácich zabíjačkách nakladá do rôzne ochutenej marinády do chladu na viac dní a potom sa uvarí, ale neúdi. Síce je máj, veľmi sa teraz nezabíja, avšak tento recept v období novej jarnej zeleniny ma veľmi zaujal. Z tých mnohých, som vybrala recept na špecialitu z Čečejoviec, obce na východnom Slovensku, asi 20 km od Košíc. Tu sa pripravuje z podhrdliny, cisárskej slaniny a bôčiku s vysokým podielom tuku. Recept je jednoduchý, ale veľmi chutný, preto ho posúvam.

Plnená cukrovo-škoricová rolka (fotorecept) Plnená cukrovo-škoricová rolka (fotorecept) Vaše

Recept na tieto chutné rolky som objavila na jednom maďarskom blogu a mohla som ich upiecť vďaka kolegyni Jutke, ktorá bola taká milá a recept mi preložila.

Zemiakovo-šampiňónové fašírky so syrovým krémom z údeného polooštiepka (fotorecept) Zemiakovo-šampiňónové fašírky so syrovým krémom z údeného polooštiepka (fotorecept) Vaše

Toto jedlo je dôkazom toho, že aj z úplne obyčajných surovín možno pripraviť delikátny pokrm a povýšiť ho na slávnostnú lahôdku. Odporúčam vyskúšať.

Fašírky (fotorecept) Fašírky (fotorecept) Vaše

Kto by nepoznal tento recept? Staré, dobré, osvedčené fašírky, klasické jedlo, ktoré nikdy nesklame, zachráni a zasýti.

Jemná krémová paštéta z kuracej pečene (fotorecept) Jemná krémová paštéta z kuracej pečene (fotorecept) Vaše

Pečeňové paštéty sú u nás veľmi obľúbené. Táto je bez vajec, je z kuracej pečene, šľahačky a korenín. Má jemnú lahodnú chuť, krémovitú konzistenciu, výborne a ľahko sa rozotiera. Podávala som ju na čerstvom domácom chlebe s mladou cibuľkou a paradajkou. Príprava je jednoduchá, u nás sa rýchlo míňa, lebo je veľmi dobrá, posúvam recept.

«1...5 6 7 ...39 »
Aktuálne súťaže

Letná súťaž s Herou
Poznáte recept, ako si osladiť leto dobrým koláčom, zákuskom či inou maškrtou? Podeľte sa s ostatnými o svoje recepty a zapojte sa do súťaže o zaujímavé ceny.

Zdravé a jednoduché pečenie s vínnym kameňom + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Vínny kameň je prirodzenou súčasťou vína. Vyzráža sa, keď je víno skladované pri nízkych teplotách alebo počas prudkej zmeny teploty. Zatiaľ čo vo víne sú kryštáliky vínneho kameňa malou chybičkou krásy, v  Kypriacom prášku s vínnym kameňom od Dr.Oetker jeho vlastnosti oceníte.

Rebríček TOP nápadov mesiaca jún 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

Súťaž na júl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj tento mesiac hľadáme najlepšie a najobľúbenejšie recepty a vyhlasujeme súťaž v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2014
123456
78910111213
14151617181920
21222324 25 26 27
28 29 30 31

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist