Maďarská kuchyňa

Maďarská kuchyňa


Maďarská kuchyňa - recepty:

«1...5 6 7 ...39 »
Makovo-čerešňová torta (fotorecept) Makovo-čerešňová torta (fotorecept) Vaše

Babka mala narodky :) .. Keďže ona pečie vždy tradičné torty, ja som jej upiekla trochu netradičnú :) a je aj odlahčená, pretože ona pozná iba maslové krémy... :) dostala som veľkú pochvalu, takže som spokojná :)))

Pekárkine pečené koleno (fotorecept) Pekárkine pečené koleno (fotorecept) Vaše

Pri mojej poslednej návšteve v historickom meste Eger, sme sa cestou domov zastavili v ,,údolí krásnych žien,,. Bez tejto zastávky by som si nevedela cestu domov ani predstaviť.Možno 50tka pivníc, v každej cigánska kapela, zlatý mok ,,egribikavér,,a jedlá, o akých sa nám iba môže snívať...pravé domáce husacie, kačacie a bravčové hody..my sme si objednali pekárkine pečené koleno a dnes som ho urobila presne tak, ako nám ho servírovali krojované krásne ženy niekoľko metrov pod zemou v pivnici..

Rybacia polievka Rybacia polievka

Veľa sladkovodných rýb, pečenie na masti a obľúbenosť slaninky. Hojnosť sladkej papriky, korenia, smotany, kapusty, fazuľky, paradajok a inej teplomilnej zeleniny... Môžeme pochybovať o vynikajúcej chuti tejto kuchyne?

Maďarský plnený langoš Maďarský plnený langoš Vaše

Na dovolenke pri Balatone v Maďarsku som jedla perfektný langoš.Vďaka stránkam som hľadala a našla.Neviem či to bol taký istý recept,ale chutil rovnako. Dúfam že je to ten pravý recept :))

Masové copánky v paprikové marinádě Masové copánky v paprikové marinádě Vaše

Tento recept připravovala jednou v noci na TV Paprika Margó Bódi. I když jsem u televize klimbal, tak tohle mne probudilo spolehlivě k životu. V původním receptu byla použita kuřecí prsa rozříznutá naplocho na dva plátky, ale protože bylo řečeno, že se úprava hodí na jakékoliv "rychlé" maso, použil jsem vepřovou plec s vynikajícím výsledkem. Jen místo původní přílohy, kterou byly pečené bramborové knedlíky zabalené do plátků slaniny, jsem udělal hranolky. Ta marináda je naprosto skvělá!

Hortobáďská krkovička Hortobáďská krkovička Vaše

Někdy dříve jsem objevil tento maďarský recept a líbil se mi natolik, že jsem si jej uložil do počítače k příležitostnému vyzkoušení. Místo krkovice lze použít i jiné maso, například hovězí či skopové nakrájené na řízky, ale měl jsem přebytek vepřové krkovičky, proto jsem ji použil i v receptu. Vlastně by byl asi vhodnější název Hortobáďské maso. Myslím, že jsem se docela zamiloval do maďarské kuchyně a že budu hledat její další radostné recepty k vyzkoušení...

Maďarské kysnuté škoricové tulipány (fotorecept) Maďarské kysnuté škoricové tulipány (fotorecept) Vaše

Toto je jeden z ďalších mojich receptov na kysnuté cesto, tentokrát sú to tulipány, naplnené cukrom so škoricou. Krásne voňajú, majú nadýchané pórovité mäkké cesto, ľahučké ako páper. Sú veľmi kreatívne, výborne chutia ku kávičke či ako sladké raňajky. Plnka môže byť kakaová, maková, nie však pudingová, lekvárová, tvarohová, aby pri pečení nevytiekla. Príprava je nenáročná, preto odporúčam vyskúšať.

Madarská krémová dubáková polievka s tymianom (fotorecept) Madarská krémová dubáková polievka s tymianom (fotorecept) Vaše

Hríbové polievky sú fantastické. Dubáky sa veľmi dobre znášajú s inou zeleninou, prekvapujúco s údenou slaninou a z byliniek veľmi ladia s tymiánom. Je to výdatná polievka, ktorá veľmi chutí a zasýti, odporúčam vyskúšať.

Jablkový chren (fotorecept) Jablkový chren (fotorecept) Vaše

Chystám sa na nový recept a potrebujem k nemu chren, preto som si pripravila vopred jablkový chren a odložila do chladničky. Inšpiroval ma recept z augusta 2012 od @izabella929, len som nemala zimné jablká ako sú v jej recepte. Použila som jablká Jona Gold a prispôsobila som množstvo surovín, lebo tieto jablká sú dosť sladké. Príprava je nenáročná, pomerne rýchla. Jablčný chren sa môže použiť k údenému i pečenému mäsu, na chrenovú omáčku alebo špeciálnu majonézu či ochutenie mäsa a iných jedál

Langoše - navrchu chrumkavé, vo vnútri mäkkučké a nadýchané Langoše - navrchu chrumkavé, vo vnútri mäkkučké a nadýchané Vaše

Najlepšie langoše, aké som kedy jedla, majú u nás - v Bánovciach nad Bebravou- sú navrchu chrumkavé a vo vnútri mäkkučké, ľahučké, lacné, a nie ako tie žuvačky vo väčšine mestách predávané za nehoráznu sumu. Dlho, dlllho som hľadala recept, ktorý by sa mi na ne podobal. Potom som si postavila hlavu, že predsa lacné langoše nemôžu obsahovať drahšie suroviny ako napr. mlieko a smotana.....voilá, takto som sa s nimi popasovala ja....myslím že celkom úspešne ;-)

Jednoduchá hrachová kaša s údenými rebrami a s vysmaženými cibuľovými kolieskami (fotorecept) Jednoduchá hrachová kaša s údenými rebrami a s vysmaženými cibuľovými kolieskami (fotorecept) Vaše

V máji nevarievam takéto jedlo, ale v tejto zime prišlo veľmi vhod. Hrachová kaša zasýti, zahreje, okrem toho je veľmi chutná. Robím ju veľmi jednoducho. Aj z lacných surovín sa dá pripraviť výborné jedlo. Keď je hlboko do peňaženky, napríklad ako ja - som teraz tesne pred dôchodkom.:-) Nezávisle na tom je výborná aj inokedy.

Vyprážaný bravčový rezeň s novými zemiakmi na petržlene aj pre začiatočníkov (fotorecept) Vyprážaný bravčový rezeň s novými zemiakmi na petržlene aj pre začiatočníkov (fotorecept) Vaše

Vyprážaný bravčový rezeň patrí medzi nedeľnú klasiku. Môže sa pripraviť najčastejšie z bravčového karé, veľmi chutný je z krátkeho karé, či už s kosťou alebo bez kosti, tiež sa dá robiť aj z vysokého bravčového pliecka, len to trvá trocha dlhšie. Dnes som ho robila z bravčovej krkovičky, tento nám chutí najviac, lebo je mäkkučký a najšťavnatejší práve z krkovičky. Recept pridávam skôr pre inšpiráciu a pre začiatočníkov.

Morčacie ragú Morčacie ragú Vaše

Toto je jedlo, ktoré si vždy dávam v reštaurácii v maďarsku "mňamka" :)

Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom (fotorecept) Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom (fotorecept) Vaše

Kura sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Vybrala som kuracie stehná na víne a spravila som k nim cesnakový krém. Podávala som s chlebovými krutonmi.

Perkelt z morčacích žalúdkov (fotorecept) Perkelt z morčacích žalúdkov (fotorecept) Vaše

Morka sa počíta k pochúťkam v kuchyni. Kúpila som teraz nie celú morku, len morčacie žalúdky. Už som ich mala v nedeľnej polievke, v rizote, ale ešte som ich nerobila ako perkelt. Varila som predtým perkelt z kuracích žalúdkov, tiež bol výborný, ale tento perkelt bol vynikajúci, skrátka ešte lepší. Varenie síce trvalo dlhšie ako pri iných perkeltov, lebo mäsko zo žalúdkov je tuhšie, ale oplatilo sa, ked zmäknú úplne, sú ako masielko. Bola to pochúťka pre nás.

Marinovaná slanina na čečejovský spôsob (fotorecept) Marinovaná slanina na čečejovský spôsob (fotorecept) Vaše

Táto slanina sa pri domácich zabíjačkách nakladá do rôzne ochutenej marinády do chladu na viac dní a potom sa uvarí, ale neúdi. Síce je máj, veľmi sa teraz nezabíja, avšak tento recept v období novej jarnej zeleniny ma veľmi zaujal. Z tých mnohých, som vybrala recept na špecialitu z Čečejoviec, obce na východnom Slovensku, asi 20 km od Košíc. Tu sa pripravuje z podhrdliny, cisárskej slaniny a bôčiku s vysokým podielom tuku. Recept je jednoduchý, ale veľmi chutný, preto ho posúvam.

«1...5 6 7 ...39 »
Aktuálne súťaže

Výsledky Letnej súťaže s Herou
V období od od 18. 6. do 18. 7. 2014 prebiehala na Varecha.sk Lentná súťaž s Herou, ktorú sme pre Vás pripravili v spolupráci so spoločnosťou Unilever Slovensko a tu vám prinášame jej vyhodnotenie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca jún 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2014
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist