Maďarská kuchyňa

Maďarská kuchyňa


Maďarská kuchyňa - recepty:

«1...5 6 7 ...40 »
Maďarský závin (fotorecept) Maďarský závin (fotorecept) Vaše

Recept na závin s takýmto názvom mám odložený z časopisu Rytmus života. S cestom som bola maximálne spokojná.

Recept bez obrázku Horčicovo-zemiaková krémová polievka so šampiňónmi Vaše

V hrnci zohrejeme 2 PL masla a osmažíme na ňom najemno pokrájanú cibuľu.

Recept bez obrázku Francúzsky makový krémeš Vaše

Ingrediencie na medový plát spracujeme na cesto a vyvaľkáme z neho 2 cestá, ktoré upečieme v predhriatej trúbe na 180C asi 5-8 minút.

Bravčová pečeň zo Székelyhídu (fotorecept) Bravčová pečeň zo Székelyhídu (fotorecept) Vaše

Objavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No.Salty. Bravčová pečeň sa pokrája na tenké plátky, na rýchlo opečie, vo výpeku sa dusí cibuľa, nie pečie, ale dusí. Na tanier sa dajú okorenené opečené plátky pečene, na vrch sa pokladú kolieska udusenej a okorenenej cibule a podáva sa s chlebom a kvasenými uhorkami. Veľmi vhodné aj pre väčšie množstvo ľudí v týchto horúčavách a veľmi chutné, aj v nedeľu na obed. Pridávam recept pre milovníkov pečene i ostatných.

Ragú polievka s estragónom (fotorecept) Ragú polievka s estragónom (fotorecept) Vaše

Tento recept sme našli na internetovej stránke No Salty,trošku sme ho upravili. Tú polievku varíme na sporáku,ale naposledy som ju uvaril v kotlíku.

Jemné maslové bagety s ľanovými semienkami (fotorecept) Jemné maslové bagety s ľanovými semienkami (fotorecept) Vaše

K jemnému ľahkému letnému šalátu som potrebovala ľahké a nadýchané pečivo, upiekla jemné maslové bagety. Sú veľmi chutné, vynikajúcej jemnej chuti, nadýchané ako páperie, pórovité s veľkými okami, obohatené ľanovými semienkami. Môžu sa podávať ako príloha k šalátom i samostatne alebo rôzne plniť syrom, salámou, údeninou, nátierkami, paštétami aj zeleninou či rôzne upraveným, najmä pečeným mäsom a podávať ako samostatné jedlo, sú vhodné na výlety, na pikniky, raňajky, desiatu a večeru.

Ľahký jemný letný šalát (fotorecept) Ľahký jemný letný šalát (fotorecept) Vaše

V tejto horúčave idú u nás šaláty. Včera sme mali pikantný, dnes sa žiadal ľahký a jemný šalát. Pripravila som ho z červenej cibule, cherry paradajok, šalátovej uhorky a hlávkového šalátu so zálievkou z citrónovej šťavy, olivového oleja a soli. Podávala som ako ľahký obed s čerstvo upečenou bagetou.

Pikantný letný šalát z cukety a kápie (fotorecept) Pikantný letný šalát z cukety a kápie (fotorecept) Vaše

Milujeme pikantné zeleninové šaláty aj v lete. Pripravila som ho z mladej cukety bez jadierok, mrkvy, kápie, červenej cibule, zelenej jalapeňos papričky so sladko-kyslou- slanou octovou zálievkou, do ktorej som pridala ešte červené chilli vločky Peperoncino macinato. šalát je osviežujúci, zdravý, úžasne chutný, jemný a zároveň veľmi ostrý. Recept pridávam pre milovníkov menej známych, neobvyklých a ostrých šalátov.

Cuketové predjedlo s tvarohovo, syrovo-jogurtovým krémom s orechmi, cesnakom a bazalkou (fotorecept) Cuketové predjedlo s tvarohovo, syrovo-jogurtovým krémom s orechmi, cesnakom a bazalkou (fotorecept) Vaše

Pre návštevu som pripravila ľahké a chutné predjedlo. Plátky cukety som opiekla na olivovom oleji a naplnila tvarohovo- syrovo-jogurtovým krémom, do ktorého som pridala orechy, cesnak a bazalku. Doplnila som cherry paradajkami. Je to svieže, chuné, ľahké a zároveň efektné letné predjedlo, ktoré vzbudzuje chuť do hlavného chodu.

Mangový sorbet (fotorecept) Mangový sorbet (fotorecept) Vaše

Zbožňujem mango, pomaly končí sezóna manga. Pripravila som osviežujúci chutný sorbet. Základom sorbetu je minimálne 25% ovocia, ovocná šťava a cukor, zmrazená zmes sa opakovane premixuje, čo mu dá kašovitú konzistenciu. Môže sa pridať i alkohol, ktorý znižuje bod tuhnutia a má potom jemnejšiu štruktúru. Sorbet je zdravší a menej kalorický ako zmrzlina, neobsahuje mlieko, vajcia, má veľa vlákniny. Pôvod je sporný, poznal ho cisár Nero, tiež sa pripisuje Marcovi Polovi, Arabom, Turkom a iným.

Pomaly pečené diviačie stehno z Cseszneku (fotorecept) Pomaly pečené diviačie stehno z Cseszneku (fotorecept) Vaše

Csesznek /čítaj česnek/ je obec v Madarsku vo Vesprémskej župe, v jej okolitých lesoch sa veľa poľuje a odtiaľto je aj tento vynikajúci recept. Diviačie stehno sa našpikuje údenou slaninou, okorení sa mletým čiernym korením, majoránom a potrie horčicou, 48 hodín sa marinuje v tomto páci v chladničke, pečie sa v peci pomaly na lôžku z cibule, mrkvy, obložené zemiakmi, šampiňonmi a cesnakom,pred dopečením sa pridá zelená paprika. Piekla som v trúbe, ale výsledok je aj tak skvelý.Pridávam recept.

Jogurtové slané tyčinky so sezamom (fotorecept) Jogurtové slané tyčinky so sezamom (fotorecept) Vaše

Recept mám z novembrového čísla rok 2012 z madarského časopisu "Blikk nok konyhája". Ohlásila sa mi včera na večer milá návšteva, recept sa mi páčil a upiekla som tieto jogurtové slané tyčinky k vínečku. Pri družnom rozhovore sa veľmi míňali, mali veľký úspech, dokonca som musela dať recept, ktorý som sľúbila aj niekoľkým varecháčkam, tak som ho preložila a na ich želanie pridávam.

Maďarská domáca Vienetta -  ľadový krém (fotorecept) Maďarská domáca Vienetta - ľadový krém (fotorecept) Vaše

Na maďarskom webe No.Salty sa stal absolútnym hitom posledných dní ľadový krém - domáca Vienetta a teší sa zaslúženému I. miestu. Recept je veľmi jednoduchý, ľahký, rýchly, dobre realizovateľný v domácich podmienkach, veľmi chutný a žiadaný v horúcich dňoch. S lahodným mrazeným krémom príjemne kontrastuje chrumkavosť tenkej vrstvy čokolády v kréme.

Pupusas  - Salvadorské chlebové placky (fotorecept) Pupusas - Salvadorské chlebové placky (fotorecept) Vaše

Našla som na No.Salty krásny, jednoduchý, rýchly a chutný recept, ktorý je salvadorským národným jedlom, pečie sa vo fast foodoch i priamo na ulici. je to veľmi obľúbené a variabilné jedlo. Podľa pôvodného receptu sa pripravuje z Masa Harina, čo je múka zo špeciálne upravenej kukurice, ktorá sa používa pre tradičné tortily. Najčastejšie sa plní mäkkým syrom, bravčovým mäsom, fazuľovým pyré, ale sú aj obmeny vajcom a garnátmi. Podáva sa so Salsa roja, kyslou smotanou a s čerstvou zeleninou.

Torta s jablkami Torta s jablkami Vaše

Tento recept som videla v TV, ale nestačila som to napísať, potom som na niečo spomenula a pomali som vyvinula svoj vlastný , jednoduchý recept.

Šľahačkový tunel (fotorecept) Šľahačkový tunel (fotorecept) Vaše

Ohlásila sa nečakaná, ale milá návšteva. Rozhodla som sa pre jednoduchý, rýchly, ale veľmi chutný zákusok k poobedňajšej kávičke. Recept mám z madarského webu, je to obľúbený zákusok madarskej kuchyne, je výborný, tak ho pridávam.

Recept bez obrázku Strapaté pagáčiky Vaše

U nás doma máme radi maďarskú kuchyňu. Babka nám často varí a pečie lahôdky z maďarskej kuchyňe, preto všetci v rodine milujeme tieto chute a sami sa ich učíme aj pripravovať. Tentoraz to budú " Strapaté pagáčiky"

«1...5 6 7 ...40 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Rajo ochutené tvarohy - vhodné na každú situáciu! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Čo je v dnešnej dobe na nezaplatenie? Napríklad spojenie príjemného s užitočným, keď jeden produkt dokáže naplniť viaceré potreby!

Rebríček TOP 20 nápadov mesiaca október 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca október 2014 - OPRAVA
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

Súťaž na november o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v mesiaci november hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Október
November 2014
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526 27 28 29 30

TOP recepty
Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist