Maďarská kuchyňa

Maďarská kuchyňa


Maďarská kuchyňa - recepty:

«1...5 6 7 ...43 »
Pikantné bravčové kocky v bielej hlávkovej kapuste (fotorecept) Pikantné bravčové kocky v bielej hlávkovej kapuste (fotorecept) Vaše

Vybrala som zo svojej zbierky náš obľúbený starý rodinný recept na Pikantné bravčové kocky v bielej hlávkovej kapuste.

Orechové zapekané palacinky (fotorecept) Orechové zapekané palacinky (fotorecept) Vaše

Tento dezert sa pôvodne volá Szentgyörgyi palacsinta(voľný prekl.palacinky zo sv.Jura),zapáčil sa mi v jednej maďarskej kuchárskej knihe,je to starý recept,ale ešte som sa s takýmto spôsobom prípravy nestretla.Možno ani vy...

Paprikáskrumpli - zemiakový paprikáš Paprikáskrumpli - zemiakový paprikáš Vaše

Jedno z najrozšírenejších jedál tu na juhu...Rýchle,chutné,sýte, taký maďarský eintopf.V mojom podaní...

Miešaná ryža s bravčovou pečeňou a s údenou slaninkou (fotorecept) Miešaná ryža s bravčovou pečeňou a s údenou slaninkou (fotorecept) Vaše

Mali sme na večeru - rýchle, dobré a chutné. Odporúčam milovníkom jedál s bravčovou pečeňou, pre ktorých recept pridávam.

Salámová maďarská nátierka Salámová maďarská nátierka Vaše

Tento recept mám od dedka z Madarska. Je veľmi dobrá.

Sedmohradská prekladaná puliszka - kukuričná kaša /fotorecept/ Sedmohradská prekladaná puliszka - kukuričná kaša /fotorecept/ Vaše

Kukuričná kaša u nás doma zachutila, dnes som ju spravila na iný spôsob - prekladala som jednotlivé vrstvy: najprv kukuričná kaša - zmes kyslej smotany s cibuľou a údenej slaniny, opäť vrstva kukuričnej kaše, na to zmes kyslej smotany, poslednú vrstvu tvorila kukuričná kaša posypaná údeným syrom a upiekla som v trúbe. Ide o veľmi jednoduché, rýchle, výdatné sýte a mimoriadne chutné jedlo chudobných starej tradičnej sedmohradskej kuchyne, ktoré zasýti a zahreje..

Sedmohradské kukuričné guľky plnené bryndzou s kyslou smotanou a s údenou slaninkou (fotorecept) Sedmohradské kukuričné guľky plnené bryndzou s kyslou smotanou a s údenou slaninkou (fotorecept) Vaše

Dnes som zase vybrala typický tradičný recept zo sedmohradskej kuchyne, ide o guľky z kukuričnej kaše, naplnené bryndzou, zapečené v trúbe, bohato poliate kyslou smotanou a posypané vyškvarenou domácou údenou slaninkou. Podáva sa ako hlavné jedlo, ktoré je veľmi jednoduché, rýchle, sýte a mimoriadne chutné, vhodné pre tých, čo nesmú pšeničnú múku.

Sedmohradská estragónová zeleninová polievka s mäsovými knedličkami (fotorecept) Sedmohradská estragónová zeleninová polievka s mäsovými knedličkami (fotorecept) Vaše

Vybrala som zo svojej zbierky typickú tradičnú polievku sedmohradskej kuchyne, ktorá je plná zeleniny s mäsovými knedličkami, príjemnej kyslej chuti s kyslou smotanou a je korenená pikantným estragónom. Estragón je bylinka pochádza zo strednej Ázie, najznámejšie sú 2 druhy - má jemnú chuť po aníze, čo využíva najmä francúzska kuchyňa na ochutenie šalátov, omáčok, rýb, pečeného mäsa, vaječných pokrmov, jedál na kyslo a polievok. Známy je aj ruský estragón výraznejšej pikantnej chuti.

Torta Vtáčie mlieko s makovým korpusom (fotorecept) Torta Vtáčie mlieko s makovým korpusom (fotorecept) Vaše

Recept je od kamarátky Eriky,je to taká maďarská kombinácia vtáčieho mlieka a makových rožkov.

Pompos - pompoš (fotorecept) Pompos - pompoš (fotorecept) Vaše

Pompos patrí medzi staré, veľmi chutné a obľúbené maďarské pochúťky, ide o kysnuté chlebové cesto, potreté zmesou kyslej smotany a cesnaku,obložené najčastejšie cibuľou a údenou slaninou, avšak sú aj iné varianty - napr. s údenou klobásou, pre vegetariánov s lečom, môže sa posypať strúhaným údeným syrom. Pôvodne sa piekol v pekárňach v peci, na dedine i v meste. Predáva sa aj dnes a vždy stojí sa na ne dlhá fronta. Pridávam recept na jednoduchú domácu verziu.

Kaločajská Kaločajská Vaše

tak vážení, milí varecháči! po dlhej dobe sem pridávam tento recept, pretože som sa sním ešte nestretla ani na nete, ani v mojej početnej knižnici s kuchárskymi knihami. tento príma receptík mám z jedného maďarského magazínu s názvom Príma Konyha /č.11/a hneď ako som ho zbadala, som ho aj cez víkend vyskúšala. a dopadlo to nejaksik takto:

Seriál na pokračovanie. Diel I. Tlačenka z nasoleného mäsa Seriál na pokračovanie. Diel I. Tlačenka z nasoleného mäsa Vaše

Recepty som nevymyslel sám ale inšpiroval som sa knihami a starými majstrami mäsiarmi a rokmi som sa prepracoval k chutiam ktoré mi vyhovujú. Dobre vysoliť mäso je celkom umenie ale nezúfajte, do tlačenky to dokážu aj tí, ktorí to nikdy nerobili. Kto nevie nasoliť mäso tzv. nasucho, naloží mäso do slaného nálevu. Dnešná tlačenka je na fotke vľavo. Túto tlačenku som vybral z mrazáku, preto bude chýbať foto postup. Ak Vás to zaujíma, tak čítajte a kritizujte.

Korhely leves - opilecká polievka - vyprosťovák (fotorecept) Korhely leves - opilecká polievka - vyprosťovák (fotorecept) Vaše

"Korhely leves" je madarská sladko-kyslá kapustová polievka z kyslej kapusty, ktorá sa podáva najčastejšie nad ránom na svadbách, na Silvestra a na rôznych rodinných oslavách ako vyprosťovák po opici. Ide o veľmi chutnú kapustnicu s klobásou, s údeným mäsom, smotanou, paprikou, výrazne korenenenú, pikantnej ostrej štipľavej chuti,ktorá preberie aj mŕtveho k životu. Je známych viac variant, pridávam náš osvedčený rodinný recept. Milovníkom ostrých pikantných polievok odporúčam vyskúšať.

Recept bez obrázku Šošovicová polievka Nemesvámos Vaše

Tento recept som našiel zašitý v jednej krásnej knihe. Po uvarení som som bol "prekvapkaný" úžasnou chuťou polievky. Aj keď sa mi zo začiatku zdalo že je tam veľa surovín, nakoniec som zistil že jej varenie je jednoduché a výsledok je úžasný. Vrele doporučujem :-))))

Hovädzie kocky na cesnaku a rasci (fotorecept) Hovädzie kocky na cesnaku a rasci (fotorecept) Vaše

Už som robila bravčové kocky na rasci a chutilo nám. Teraz som skúsila hovädzí móčing /nožinu, glejovku/ pripraviť na rovnakom základe ako guláš, ale bez mletej červenej papriky, pridala som cesnak, ktorého chuť veľmi dobre harmonizovala s mäsom a rascou, ešte som vylepšila pridaním zeleninovej papriky na záver. Podávala som na hniezde z dusenej ryže, ale môže byť aj iná príloha ako zemiaková kaša, varené zemiaky a rôzne cestoviny. Celkom obyčajné, ale výborné jedlo.

Cigánske lángoše Cigánske lángoše Vaše

Sú veľmi jednoduché a rada ich robím,moje deti ich obľubujú.Sú v zahraničí,ale keď prídu domov,tak bez týchto lángošov to proste nejde.

Pečené plnené prepelice obalené domácou údenou slaninou (fotorecept) Pečené plnené prepelice obalené domácou údenou slaninou (fotorecept) Vaše

Môj priateľ mi daroval prepelice, rozmýšľala som ako ich pripravím. Počula som, že majú veľmi jemné mäsíčko, videli sa mi také krehké a maličké, že pre nás dvoch to bude málo, preto som ich naplnila fajnovou sviatočnou plnkou z dubákov a kuracej pečene, obalila domácou údenou slaninkou a upiekla. Môžem len potvrdiť, že je to neskutočná a úžasná lahôdka a je pravda, čo sa o tom hovorí.

Hovädzí guláš na divoko Hovädzí guláš na divoko Vaše

Tento vynikajúci gulášek robievam najradšej vtedy, keď sme všetci doma. Rozvoniava celý byt a každý čaká na svoju dávku.

Krehké nekysnuté rýchle syrové pagáčiky s pecorinom a sezamom (fotorecept) Krehké nekysnuté rýchle syrové pagáčiky s pecorinom a sezamom (fotorecept) Vaše

Moji chlapi ma poprosili o pikantné syrové pagáčiky k vínečku, rada som im vyhovela :-) Tieto neobsahujú droždie, cesto sa ľahko spracuje a sú rýchlo hotové. Majú ostrú pikantnú chuť korenia a ovčieho syra Pecorino, sú krehké, zároveň mäkkučké, veľmi chutné a sú vynikajúcimi "korčuľami" k vínu, výborné na pohostenie.

Zapečené prekladané zemiaky s dubákmi (fotorecept) Zapečené prekladané zemiaky s dubákmi (fotorecept) Vaše

Priatelia mi darovali vlastnoručne nazbierané a sušené krásne voňavé dubáky a iné pravé hríby i domácu údenú slaninu a nápad bol na svete :-) Spravila som prekladané zemiaky, pekáčik som vyložila plátkami v šupe uvarených zemiakov, na ne som dala zmes opečených dubákov na cibuli s údenou slaninkou,druhú vrstvu zemiakov, ktoré som po upečení poliala zmesou vajec s kyslou smotanou a zapiekla. Nič viac som nedávala a úžasne chutné jedlo zaplnilo nádhernou vôňou kuchyňu i žalúdok, za čo im dakujem

«1...5 6 7 ...43 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27 28 29 30

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist