Maďarská kuchyňa

Maďarská kuchyňa


Maďarská kuchyňa - recepty:

«1...20 21 22 ...41 »
Dubáky na šľahačke (fotorecept) Dubáky na šľahačke (fotorecept) Vaše

Máme radi dubáky v akejkoľvek úprave. Dnes som ich pripravila na šľahačke. Nepoužila som žiadne korenie, nerestovala som ich na cibuli, ale dala som vyniknúť ich samotnej vlastnej chuti. V príprave som použila kvalitné suché víno, ktoré túto chuť len podtrhlo a zjemnila som ich šľahačkou a maslom. Podávala som s domácou kysnutou knedľou.

Ružová polievka – kapustová Ružová polievka – kapustová Vaše

Recept je z Dolniakov, varievala ju moja starká a ako deti sme ju volali ružová polievka:-)

Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) Vaše

Máme radi fašírky na akýkoľvek spôsob. Dostala som z Bulharska korenie čubricu a pripravila som ich s ňou. Boli veľmi chutné a krásne prevoňané, preto pridávam recept na ich prípravu.

Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) Vaše

V horúcich jarných a letných dňoch pijem studenú ľadovú kávu, ktorá osvieži a zaženie smäd. Na túto kávu používam Nescafé a umelé sladidlo, lebo cukor je látka, ktorá nás znovu núti piť a je veľmi kalorická. To je nevýhodou všetkých cukrom sladených Nealko nápojov, aj ked sú chladené, smäd neuhasia. Na naporcovanú kávu nalejem chladenú vodu z chladničky a počkám, až sa rozpustí. Pridám ľad a podávam. Niekedy použijem miesto vody chladenú sodu. Tento nápoj rozhodne osvieži a po ňom nás nesmädí.

Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) Vaše

Tento šalát rada pripravujem na konci jari, ked sú už dni veľmi horúce a dobre padne ako ľahký obed, či večera. Podávam s čerstvým pečivom.

Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) Vaše

Pečeň - mala som bravčovú, som obalila v pikantnom cestíčku, strúhanke a potom som ju vypražila. Cestíčko som spravila zmiešaním vajec s trochou mlieka, múky a štipľavej mletej červenej papriky. Do cestíčka, ktoré má byť husté, možno pridať aj iné koreniny a bylinky podľa vlastnej chuti, čím je recept značne variabilný. Tiež možno použiť pečeň teľaciu alebo hydinovú. Podávala som s opekanými novými zemiakmi, plátkami jablk a pomarančov.

Grahamové rožky so sezamom (fotorecept) Grahamové rožky so sezamom (fotorecept) Vaše

Včera som piekla tieto rohlíky. Podobné rohlíky som už vložila, ale tieto sú odlišné. Tu som použila Sladenku, ako tuk som použila slnečnicový olej, okrem vody som použila aj mlieko do cesta a kombinovala som len dva druhy múky - grahamovú múku s hladkou múkou. Vhodné aj pre diabetikov v množstve jeden rohlík.

Chlebová pečeňová plnka (fotorecept) Chlebová pečeňová plnka (fotorecept) Vaše

Včera večer mi padol zrak na zvyšok bieleho domáceho chleba a upiekla som túto plnku. Môže sa konzumovať samostatne alebo použiť ako plnka do hydiny či do rolád z rôzneho mäska. Je chutná za tepla i za studena.

Jarné karfiolové rezne (fotorecept) Jarné karfiolové rezne (fotorecept) Vaše

Toto jedlo robievam z prvého jarného karfiolu, ktorý rozoberiem na ružičky, uvarím do mäkka, rozdrvím na kašu drvičom na zemiaky s trochou vody, v ktorej sa karfiol varil. Pripravím si hustejšie cesto z vajca,mlieka a múky, do ktorého pridám kašu, prášok do pečiva, okorením, osolím, pridám zelenú vňať z jarnej cibuľky, petržlenovú vňať a dobre premiešam. Masu zahustím strúhankou, nechám odstáť a cesto vysmážam do zlatista ako rezne. Podávam s novými zemiakmi na petržlene.

Polievka z dubákov a vývaru z údeného (fotorecept) Polievka z dubákov a vývaru z údeného (fotorecept) Vaše

Odložila som si vývar z varenia údeného mäska a dnes som dala do neho sušené dubáky, koreniny, cibuľu, cesnak cukor,vegetu, mlieko a zahustila som svetlou zásmažkou. Už som nesolila, vývar bol dosť slaný. Na záver som pridala ocot a bola z toho chutná polievočka. Túto polievku odporúčam aj vegetariánom, môžu ju aj diabetici, ale potom sa vynechá cukor, môže sa použiť umelé sladidlo, ale dobrá je aj bez neho, len na kyslo.

Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli (fotorecept) Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli (fotorecept) Vaše

Dostali sme Bio morčacie stehno, ktoré som osolila a našpikovala údenou slaninou. Zeleninu som pokrájala na hrubo, dala do pekáčika, premiešala som ju so soľou tymiánom, rozmarínom, zvyškom údenej slaniny a s olejom. Na vrch som položila morčacie stehno, prikryté som piekla v trúbe 3 hodiny na 170 stupňoch a odokryté ešte 20 minút na 220 stupňoch. Opečenú zeleninu som ešte povarila v pomarančovom karameli. Podávala som so zemiakovou kašou, posypané petržlenovou vňaťou a karamelovou omáčkou.

Recept bez obrázku Nátierka s bôčikom Vaše

Tento recept je od dobrého priatela.

Jahňacie rizoto (fotorecept) Jahňacie rizoto (fotorecept) Vaše

V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ktorá bola dostatočne mastná, preto som potrebovala uvariť suchú ryžu. Recept na jej prípravu som našla na nete, do variacej sa ryže som pridala pokrájanú mrkvu. Na najmenšom plameni som nechala prikryté variť 15 minút, plameň som vypla a nechala som ryžu dôjsť pod pokrievkou ešte 10 minút. Primiešala som ostatné suroviny a podávala som s baraními rohmi, ktoré boli naložené s hrozienkami.

Recept bez obrázku Palacinka Vaše

Tento recept už dávnejšie mám z televízie.

Grahamovo-ražné celozrnné slimáky (fotorecept) Grahamovo-ražné celozrnné slimáky (fotorecept) Vaše

Dnes som upiekla celozrnné slimáky s rôznou posýpkou. Použila som múku celozrnnú ražnú hladkú, grahamovú a polohrubú, múky som preosiala do vandlíka, zmiešala som ich s rascou, soľou a cukrom. Do stredu som spravila jamku, do ktorej som dala cukor, droždie, vlažnú vodu, olej a po vykysnutí kvásku som celé spracovala na pružné nelepivé cesto. Z vykysnutého cesta som spravila slimáky a upiekla. Sú vhodnou prílohou k šalátom,polievkam, gulášom chutia so salámom, syrom, mäsom, alebo len s maslom.

Jemná vajíčkovo-šunková nátierka (fotorecept) Jemná vajíčkovo-šunková nátierka (fotorecept) Vaše

Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako podklad na obložené chlebíčky, ktoré obkladám surovinami použitými v nátierke alebo ju používam ako podklad na chlieb obložený rôznou čerstvou zeleninou. Je vhodná na plnenie vajec, paprikových luskov, paradajok, paštičiek, šunkových a syrových roliek, na jednohubky. Výborne sa hodí ako pohostenie pre návštevu alebo ako raňajky či studená večera.

Hrnčekové knedle s chlebom Hrnčekové knedle s chlebom Vaše

Knedlíky sú veľmi jednoduché na prípravu a chutné. Hrnčeky som vymazala maslom. Do misy som nakrájala starší chlieb na kocky, pridala som hrnček múky, soľ, hrnček mlieka, vaječné žltky a a celé som premiešala. Nakoniec som vmiešala do masy sneh z bielkov a nechala chvíľu odstáť. Naplnené hrnčeky touto masou som vložila do hrnca s vriacou vodou a prikryté som varila 30 minút. Vyklopené knedlíky som niťou pokrájala na plátky. Podávajú k mäsu alebo k zelenine na šťave.

Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča (fotorecept) Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča (fotorecept) Vaše

Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým čiernym korením, obalím v hladkej múke a sprudka opečiem na masle s olejom, čím získa chrumkavú kôrčičku. Solím až na tanieri. Podávam s plátkami zeleného jablka a pomarančov, ako príloha je najvhodnejšia zemiaková kaša, preliata trochou výpeku. Je to chutné a rýchlo hotové jedlo.

Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením (fotorecept) Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením (fotorecept) Vaše

Túto paštiku pripravujem na domáce oslavy. Kúpim prerastený bravčový bôčik, pokrájam na kocky, uvarím ho v malom množstve vody a rozmixujem ho s kúskami surovej bravčovej pečene. Do masy pridám vajce, rýchlosoľ, koreniny, na hrubo drvené celé čierne a zelené korenie, múku a dobre premiešam. Túto masu vlejem do formy na biskupský chlebíček, upečiem vo vodnom kúpeli, nechám v chladničke 24 hodín. Podávam s plátkami pomaranča a čučoriedkovým kompotom.

Korenený pečený bôčik na údenej paprike (fotorecept) Korenený pečený bôčik na údenej paprike (fotorecept) Vaše

Na želanie rodiny som na dnešný obed urobila znovu niečo na údenej paprike. Kúpila som bôčik aj s kosťou, nakrájala som ho na 2-2,5 cm plátky a naložila som ho na 24 hodín do marinády, ktorú som urobila priamo do pekáčika. Použila som na hrubo drvené celé čierne korenie, sladkú, štipľavú a údenú papriku, sušenú štipľavú papriku, celý koriander, cibuľu, granulovaný cesnak, cesnak,soľ, ostrý kečup, med, ocot, olej a vodu. Piekla som pomaly 2 hodiny a zapiekla na 220 stupňoch ešte 15 minút.

«1...20 21 22 ...41 »
Aktuálne súťaže

Rebríček TOP 15 nápadov mesiaca november 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca november 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

SÚŤAŽ: Pravý punč zahreje po tele i na duši + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Chladné sychravé počasie nemusí určovať atmosféru zimných dní. Moc nahradiť nedostatok slnka má napríklad láska, ale aj originálne teplé drinky.

SÚŤAŽ: Vianočné pohostenie s výrobkami Mecom + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Máme tu december a s ním sviatky Vianoc. Práve na toto obdobie je ako stvorená vianočná šunka spolu s originálnym receptom, ktorú pre Vás pripravil Mecom. Stačí zapojiť sa do súťaže!


Denný súhrn receptov Novinka!

« November
December 2014
1234567
891011121314
151617181920 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist