Maďarská kuchyňa

Maďarská kuchyňa


Maďarská kuchyňa - recepty:

«1...20 21 22 ...39 »
Képviseló fánk - poslanecké fánky (fotorecept) Képviseló fánk - poslanecké fánky (fotorecept) Vaše

Tento recept mám od mojej maminky, ktorý mala ona v originál maďarskej kuch. knihe a preložila ho pre mňa, pred viac ako 35 rokmi. My sme tento recept volali po svojom, jednoducho " Képíseló fánky ". Robím ho dosť často, nakoľko je to vlastne odpaľované cesto na veterníky, ktoré má hádam každý rád. Hlavne, že je to rýchlo urobené.

Osviežujúca jogurtová torta (fotorecept) Osviežujúca jogurtová torta (fotorecept) Vaše

Niet čo dodať, treba ochutnať :)))

Kuracia roláda s ricottou, hubami na smotane a zemiakovými plackami (fotorecept) Kuracia roláda s ricottou, hubami na smotane a zemiakovými plackami (fotorecept) Vaše

Tak som sa rozhodla na poslednú chvílu ,že aj ja zabojujem o ten parádny vysávač...viete kolko bordelu v byte narobia andulky ? A nikomu sa nechce stale vyberať velký vysávač :-)) Tento receptík som videla na TV Paprika a kedže ma nebavia tie tradičné maďarské guláše , halušky a plnené kapusty tak som urobila tento moderný a celkom aj zdravý receptík..všetko čisté chute, žiadne umelé srágory ako hovorí Židek :-))

Csikos tokány podľa pána Károlya Gundela (fotorecept) Csikos tokány podľa pána Károlya Gundela (fotorecept) Vaše

Csikos tokány/čikoš tokáň/ je jedným z receptov pána Károlya Gundela, ktorý som vybrala z jeho kuchárskej knihy. Ide o tokáň z bravčového mäsa, ktorý sa pripravuje ako minútka. Podstatou je pokrájanie mäsa na tenké prúžky, dusí sa v paprikovom základe z na jemno pokrájanej cibule, slaninky na tenké prúžky na bravčovej masti, za občasného podliatia horúcou vodou. Nakoniec sa pridá lečo, zahustí sa kyslou smotanou, rozmiešanou s múkou a na záver sa pridá prelisovaný cesnak. Podáva sa s haluškami.

Orechová  a jablková štrúdľa (fotorecept) Orechová a jablková štrúdľa (fotorecept) Vaše

Orechová štrúdla je z programu TV Paprika, je to velmi jednoduchy recept(dve hlavne suroviny), druhá štrúdla je moj recept, takto robím jablkovú. Obe sú fantastické.

DOBOS TORTA DOBOS TORTA Vaše

Snáď najznámejšia maďarská torta, ktorú *vynašiel* József C. Dobos, známy budapeštiansky cukrár v roku 1884.

Peštiansky tvarožník (fotorecept) Peštiansky tvarožník (fotorecept) Vaše

Recept mám od priateľky z Pešti,ktorá sa tam vydala pred 40 rokm,recept je od jej svokry,ktorá si veľmi zakladá na tom,že je z Pešti...

Sladký posúch (fotorecept) Sladký posúch (fotorecept) Vaše

Vyzerá jednoducho no chutí fajne. Ja ho robievam ako rýchly obed keď ostane polievka z predošlého dňa. Recept je pôvodom z Maďarska a robieval sa z kukuričnej múky niekedy dám pol na pol.

Vanilkový baranček (fotorecept) Vanilkový baranček (fotorecept) Vaše

Inšpirovala som sa z programu TV Paprika, kde Feri v programe Sladké babičky, prezentuje koláče jednotlivých častí Maďarska. Tam piekli vanilkové slimáčiky, neviem už názov, ale bolo to niečo podobné. Ja som z nich vytvorila barančeka, ako symbol Veľkonočných sviatkov. Slimáčiky sú fantastické.

Maďarské halušky ako príloha (fotorecept) Maďarské halušky ako príloha (fotorecept) Vaše

V Madarsku sú veľmi obľúbené halušky ako príloha k mäsám, upraveným na šťave, perkeltom či k paprikášom Tiež sa môžu podávať ako samostatné jedlo, sú známe ako tvarohové halušky s údenou slaninkou a kyslou smotanou. Bakoňské bravčové plátky sa servírujú výlučne s týmito haluškami. Recept som vybrala z kuchárskeho webu No Salty. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. Na vareche je mnoho receptov na halušky, ale ani jeden nie je identický s týmto.

Bejgli (fotorecept) Bejgli (fotorecept) Vaše

Názov nič nehovorí, ale pripomína známu štrúdľu alebo kysnutý závin.Tento koláč má tú výhodu, že výborne chutí aj keď nie je čerstvý.

Maďarské Bakoňské bravčové plátky (fotorecept) Maďarské Bakoňské bravčové plátky (fotorecept) Vaše

V Madarsku sú Bakoňské bravčové plátky veľmi známe a obľúbené jedlo, ktoré je často podávané aj na svadbách. Ide o hrubšie plátky z bravčové karé, opečeného na cibuľovom základe, s pridaním mletej červenej papriky, posekanej pálivej sušenej papriky, paprikových krémov, šampinonov, zeleninovej papriky, paradajky, pomaly dusené na malom množstve vody, zjemnené kyslou smotanou a podávané s madarskými haluškami. Recept som vybrala z webu No Salty a len máličko som ho upravila.

Ferdinand - maďarská karamelová bábovka (fotorecept) Ferdinand - maďarská karamelová bábovka (fotorecept) Vaše

V Madarsku je Ferdinand veľmi obľúbený dezert, je obrovdské množstvo receptov na jeho prípravu. Ide o zákusok z kysnutého cesta lahodnej chuti, cesto obsahuje margarín, kvasnice, mlieko, vanilkový cukor, cukor, hrozienka, strúhanú citronovú kôru. Pečie sa v rôznych formách, vysypaných kryštáľovým cukrom, takže počas pečenia sa na jeho povrchu vytvára karamel. Vybrala som Ferdinananda - karamelovú bábovku z madarského kuchárskeho webu No Salty . Je to najčastejšie pečený tvar Ferdinanda.

Hunki Halupki (fotorecept) Hunki Halupki (fotorecept) Vaše

Ked tento tyzden bola vyhlasena sutaz na madarske jedla, zaujalo ma to. Aky je vlastne rozdiel medzi slovenskymi a madarskymi jedlami. Na Google som si poprezerala rozne linky na madarsku kuchynu. Zaujal ma tento recept a dneska som ho vyskusala. Recept som nasla na Food.com a pridala ho tam DohaSamri. Za recept dakuje svojej prababicke Suzie Takas. Mnozstva uvedenych surovin som znizila o 1/3.

Maďarská dusená tarhoňa podľa pána Gundela Maďarská dusená tarhoňa podľa pána Gundela Vaše

Tarhoňa je obľúbenou prílohou, ktorá sa najčastejšie podáva k mäsu na šťave, ale môže to byť aj samostatné jedlo, kedy sa pripravuje so zemiakmi. Môžeme si ju pripraviť doma my sami alebo kúpiť už hotovú vpotravinárskych obchodoch. Priemyselne vyrobená tarhoňa má tvar malých guličiek a na jej prípravu stačí 4-5 minút. Vyberám recept na prípravu domácej tarhone z kuchárskej knihy pána Gundela.

Hovädzí tokáň na čiernom korení podľa pána Károlya Gundela (fotorecept) Hovädzí tokáň na čiernom korení podľa pána Károlya Gundela (fotorecept) Vaše

Rodina Gundelových vlastní svetoznámu reštauráciu v Budapešti už 150 rokov. Už v 6. generácii sa dedí kuchárske umenie z otca na syna a dosahuje špičkových kvalít. Vybrala som z kuchárskej knihy pána Károlya Gundela recept, ktorý sa teší celosvetovej popularite a všeobecnej obľube, príprava tohoto jedla nie je ťažká, prosím, vyskúšajte sami. Sťavy síce nemá byť veľa, ale má byť redšia ako je šťava gulášu. Recept som máličko upravila.

Maďarská zemiaková polievka (fotorecept) Maďarská zemiaková polievka (fotorecept) Vaše

Túto jednoduchú polievku varievala moja stará mama, moja mama, varím ju dodnes aj ja a všetkým nám chutí.

Pigi tea rum, a cukor és a citron Pigi tea rum, a cukor és a citron Vaše

Tento recept mám od priateľa Isztvana zo Szátorljauhély (Nové Mesto pod Šiatrom) s ktorým som sa zoznámil v "osvetovom zariadení" (v krčme) v Muránskej Hute (predmestie dedinky Predná Hora) keď som tadiaľ prechádzal na svojich potúlkach za krásami a atrakciami Slovenska.Je treba dbať na dodržanie množstva a na kvalitu použitých surovín.

Langoše (fotrecept) Langoše (fotrecept) Vaše

Vynikajúce langoše. :)

«1...20 21 22 ...39 »
Aktuálne súťaže

Výsledky Letnej súťaže s Herou
V období od od 18. 6. do 18. 7. 2014 prebiehala na Varecha.sk Lentná súťaž s Herou, ktorú sme pre Vás pripravili v spolupráci so spoločnosťou Unilever Slovensko a tu vám prinášame jej vyhodnotenie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca jún 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

Súťaž na júl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj tento mesiac hľadáme najlepšie a najobľúbenejšie recepty a vyhlasujeme súťaž v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2014
123456
78910111213
14151617181920
2122232425 26 27
28 29 30 31

Magazín

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist