Maďarská kuchyňa

Maďarská kuchyňa


Maďarská kuchyňa - recepty:

«1...20 21 22 ...41 »
Slaný posúch s paradajkami (fotorecept) Slaný posúch s paradajkami (fotorecept) Vaše

Na večeru som pripravila tento chutný posúch, miesto večere: "chlieb s niečím..." ako 2v1.

Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy (fotorecept) Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy (fotorecept) Vaše

Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre túto úpravu. Samozrejme jedlo je chutné aj zo stehna, ktoré práve nie je z bio chovu.

Recept bez obrázku Segedínska kapusta Vaše

je to nase oblubene jedlo hlavne v zime tak ho robievala moja mama

Recept bez obrázku Lečo Vaše

recept pochadza z madarska tak ho robievala moja krstna mama a chuti kazdemu

Rýchle rizoto (fotorecept) Rýchle rizoto (fotorecept) Vaše

Tento recept vkladám viac-menej ako inšpiráciu. V nedeľu som upiekla kura na horčici a ako prílohu som podávala ryžu, ktorej som urobila o niečo viac. Zostalo niečo mäska, niečo som popridávala a vzniklo toto rýchle rizoto, ktoré sme mali v pondelok v týchto horúčavách, ked chutilo aj za studena.

Recept bez obrázku Kapustové pagáče Vaše

Tieto pagáčiky pečiem obyčajne, keď sa chystáme posedieť si a vypiť nejaké vínko.

Recept bez obrázku Moja hajducká polievka Vaše

Recept jsem získal před lety z nějakého časopisu a pro jeho jednoduchost si jej pama- tuji. Nám chutná protože to není jen teplá voda.

Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát (fotorecept) Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát (fotorecept) Vaše

Na večeru som pripravila tento jednoduchý, ale chutný a osviežujúci šalát, ktorý je výborný pre horúce letné dni.

Maďarská feferónková kelovica Maďarská feferónková kelovica

Na bravčovej masti opečieme na kolieska pokrájanú klobásu, cibuľu, cesnak a posypeme mletou štipľavou paprikou. Zalejeme vodou, pridáme kel, pokrájané zemiaky a pochutiny.

Jednoduché domáce pletienky so sezamom (fotorecept) Jednoduché domáce pletienky so sezamom (fotorecept) Vaše

Dnes som upiekla k zeleninovému šalátu domáce pletenky. Vydarili sa, vkladám recept. Tieto pletenky sa môžu podávať ako príloha, môžu sa rozkrojiť a plniť rôznymi nátierkami, paštétou, šalátmi, zeleninou, salámom, šunkou, vajíčkami, syrom, pečeným kuraťom, pečeným mäskom, vysmážanými rezňami, rybami, ... alebo podávať len tak potreté iba maslom.

Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) Vaše

Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka opiekla na rozpálenom oleji. Vo výpeku som orestovala takmer do hneda cibuľu a hranolčeky jablka tak, aby zostali al dente, priliala som šľahačku, pridala horčicu a šalviu. Nechala som krátko povariť, mierne som osolila, okorenila mletým čiernym korením a vložila som plátky bravčového karé, aby sa prehriali. Podávala som s pretláčanými zemiakmi, posypanými vňaťou jarnej cibuľky.

Korenený posúch s lečom a s údenou slaninkou (fotorecept) Korenený posúch s lečom a s údenou slaninkou (fotorecept) Vaše

Toto je jeden z posúchov, ktoré pripravujem na slano. Na vykysnuté cesto rozotriem doma zavarené lečo, posypem mletým čiernym korením, štipľavou mletou červenou paprikou, pokrájanou údenou slaninkou a mierne osolím. Upečiem a pokrájam na obdlžniky. Podávam ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k polievkam.

Recept bez obrázku Fánky Vaše

vždy ked su faršangy unás uspejú,ale robievam ich aj ked máme nanich chut. Pol kgpolohrubej múky,2,kyslá smotana,2 vajcia,sol,2 pol lyžice kryštalovi cukor,kora 1citrona,1deci bieleho vína,ale ked neni netreba .všetko zamiesyme a vyvalkáme,vykrojujeme štvorce a do každéj urobime nožom rez vyprážame v horúcom oleji a ešte teplé obalujeme v praškovom cukru s vanilkovom cukrom .

Dubáky na šľahačke (fotorecept) Dubáky na šľahačke (fotorecept) Vaše

Máme radi dubáky v akejkoľvek úprave. Dnes som ich pripravila na šľahačke. Nepoužila som žiadne korenie, nerestovala som ich na cibuli, ale dala som vyniknúť ich samotnej vlastnej chuti. V príprave som použila kvalitné suché víno, ktoré túto chuť len podtrhlo a zjemnila som ich šľahačkou a maslom. Podávala som s domácou kysnutou knedľou.

Ružová polievka – kapustová Ružová polievka – kapustová Vaše

Recept je z Dolniakov, varievala ju moja starká a ako deti sme ju volali ružová polievka:-)

Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) Vaše

Máme radi fašírky na akýkoľvek spôsob. Dostala som z Bulharska korenie čubricu a pripravila som ich s ňou. Boli veľmi chutné a krásne prevoňané, preto pridávam recept na ich prípravu.

Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) Vaše

V horúcich jarných a letných dňoch pijem studenú ľadovú kávu, ktorá osvieži a zaženie smäd. Na túto kávu používam Nescafé a umelé sladidlo, lebo cukor je látka, ktorá nás znovu núti piť a je veľmi kalorická. To je nevýhodou všetkých cukrom sladených Nealko nápojov, aj ked sú chladené, smäd neuhasia. Na naporcovanú kávu nalejem chladenú vodu z chladničky a počkám, až sa rozpustí. Pridám ľad a podávam. Niekedy použijem miesto vody chladenú sodu. Tento nápoj rozhodne osvieži a po ňom nás nesmädí.

Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) Vaše

Tento šalát rada pripravujem na konci jari, ked sú už dni veľmi horúce a dobre padne ako ľahký obed, či večera. Podávam s čerstvým pečivom.

Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) Vaše

Pečeň - mala som bravčovú, som obalila v pikantnom cestíčku, strúhanke a potom som ju vypražila. Cestíčko som spravila zmiešaním vajec s trochou mlieka, múky a štipľavej mletej červenej papriky. Do cestíčka, ktoré má byť husté, možno pridať aj iné koreniny a bylinky podľa vlastnej chuti, čím je recept značne variabilný. Tiež možno použiť pečeň teľaciu alebo hydinovú. Podávala som s opekanými novými zemiakmi, plátkami jablk a pomarančov.

Grahamové rožky so sezamom (fotorecept) Grahamové rožky so sezamom (fotorecept) Vaše

Včera som piekla tieto rohlíky. Podobné rohlíky som už vložila, ale tieto sú odlišné. Tu som použila Sladenku, ako tuk som použila slnečnicový olej, okrem vody som použila aj mlieko do cesta a kombinovala som len dva druhy múky - grahamovú múku s hladkou múkou. Vhodné aj pre diabetikov v množstve jeden rohlík.

«1...20 21 22 ...41 »
Aktuálne súťaže

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca január 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci január 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca január 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v prvý mesiac nového roku.

Súťaž na február o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj vo februári pokračujeme v súťaži o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.

Súťaž na február o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Pridajte sa do súťaže o najlepší recept aj vo februári. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Január
Február 2015
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Magazín

Viktor Švec: Ponúkame tradičné francúzske recepty v modernom šate
O tom, že aj v Bratislave môžete zažiť nefalšovaný francúzsky gastronomický zážitok, nás presvedčil mladý slovenský kuchár Viktor Švec.

Moravská svadba
Svadobné hostiny, to nikdy nebola moja „parketa“. Hádam s výnimkou detstva.

Čo jedli naši predkovia počas veľkého pôstu
Dni sa predlžujú, jar už klope na dvere. Včerajšou Popolcovou stredou sa pre kresťanov začal 40-dňový veľký pôst, ktorým sa pripravujú na najdôležitejší sviatok roka Veľkú noc. Prečítajte si o pôstnych ľudových zvykoch, niektoré z nich sa u nás zachovali dodnes.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 9/2015: Sladkosti od prababičky Sladkosti od prababičky
Časopis Varecha v piatok 27. februára v denníku Pravda.


TOPlist