Maďarská kuchyňa

Maďarská kuchyňa


Maďarská kuchyňa - recepty:

«1...20 21 22 ...40 »
Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli (fotorecept) Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli (fotorecept) Vaše

Dostali sme Bio morčacie stehno, ktoré som osolila a našpikovala údenou slaninou. Zeleninu som pokrájala na hrubo, dala do pekáčika, premiešala som ju so soľou tymiánom, rozmarínom, zvyškom údenej slaniny a s olejom. Na vrch som položila morčacie stehno, prikryté som piekla v trúbe 3 hodiny na 170 stupňoch a odokryté ešte 20 minút na 220 stupňoch. Opečenú zeleninu som ešte povarila v pomarančovom karameli. Podávala som so zemiakovou kašou, posypané petržlenovou vňaťou a karamelovou omáčkou.

Recept bez obrázku Nátierka s bôčikom Vaše

Tento recept je od dobrého priatela.

Jahňacie rizoto (fotorecept) Jahňacie rizoto (fotorecept) Vaše

V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ktorá bola dostatočne mastná, preto som potrebovala uvariť suchú ryžu. Recept na jej prípravu som našla na nete, do variacej sa ryže som pridala pokrájanú mrkvu. Na najmenšom plameni som nechala prikryté variť 15 minút, plameň som vypla a nechala som ryžu dôjsť pod pokrievkou ešte 10 minút. Primiešala som ostatné suroviny a podávala som s baraními rohmi, ktoré boli naložené s hrozienkami.

Recept bez obrázku Palacinka Vaše

Tento recept už dávnejšie mám z televízie.

Grahamovo-ražné celozrnné slimáky (fotorecept) Grahamovo-ražné celozrnné slimáky (fotorecept) Vaše

Dnes som upiekla celozrnné slimáky s rôznou posýpkou. Použila som múku celozrnnú ražnú hladkú, grahamovú a polohrubú, múky som preosiala do vandlíka, zmiešala som ich s rascou, soľou a cukrom. Do stredu som spravila jamku, do ktorej som dala cukor, droždie, vlažnú vodu, olej a po vykysnutí kvásku som celé spracovala na pružné nelepivé cesto. Z vykysnutého cesta som spravila slimáky a upiekla. Sú vhodnou prílohou k šalátom,polievkam, gulášom chutia so salámom, syrom, mäsom, alebo len s maslom.

Jemná vajíčkovo-šunková nátierka (fotorecept) Jemná vajíčkovo-šunková nátierka (fotorecept) Vaše

Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako podklad na obložené chlebíčky, ktoré obkladám surovinami použitými v nátierke alebo ju používam ako podklad na chlieb obložený rôznou čerstvou zeleninou. Je vhodná na plnenie vajec, paprikových luskov, paradajok, paštičiek, šunkových a syrových roliek, na jednohubky. Výborne sa hodí ako pohostenie pre návštevu alebo ako raňajky či studená večera.

Hrnčekové knedle s chlebom Hrnčekové knedle s chlebom Vaše

Knedlíky sú veľmi jednoduché na prípravu a chutné. Hrnčeky som vymazala maslom. Do misy som nakrájala starší chlieb na kocky, pridala som hrnček múky, soľ, hrnček mlieka, vaječné žltky a a celé som premiešala. Nakoniec som vmiešala do masy sneh z bielkov a nechala chvíľu odstáť. Naplnené hrnčeky touto masou som vložila do hrnca s vriacou vodou a prikryté som varila 30 minút. Vyklopené knedlíky som niťou pokrájala na plátky. Podávajú k mäsu alebo k zelenine na šťave.

Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča (fotorecept) Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča (fotorecept) Vaše

Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým čiernym korením, obalím v hladkej múke a sprudka opečiem na masle s olejom, čím získa chrumkavú kôrčičku. Solím až na tanieri. Podávam s plátkami zeleného jablka a pomarančov, ako príloha je najvhodnejšia zemiaková kaša, preliata trochou výpeku. Je to chutné a rýchlo hotové jedlo.

Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením (fotorecept) Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením (fotorecept) Vaše

Túto paštiku pripravujem na domáce oslavy. Kúpim prerastený bravčový bôčik, pokrájam na kocky, uvarím ho v malom množstve vody a rozmixujem ho s kúskami surovej bravčovej pečene. Do masy pridám vajce, rýchlosoľ, koreniny, na hrubo drvené celé čierne a zelené korenie, múku a dobre premiešam. Túto masu vlejem do formy na biskupský chlebíček, upečiem vo vodnom kúpeli, nechám v chladničke 24 hodín. Podávam s plátkami pomaranča a čučoriedkovým kompotom.

Korenený pečený bôčik na údenej paprike (fotorecept) Korenený pečený bôčik na údenej paprike (fotorecept) Vaše

Na želanie rodiny som na dnešný obed urobila znovu niečo na údenej paprike. Kúpila som bôčik aj s kosťou, nakrájala som ho na 2-2,5 cm plátky a naložila som ho na 24 hodín do marinády, ktorú som urobila priamo do pekáčika. Použila som na hrubo drvené celé čierne korenie, sladkú, štipľavú a údenú papriku, sušenú štipľavú papriku, celý koriander, cibuľu, granulovaný cesnak, cesnak,soľ, ostrý kečup, med, ocot, olej a vodu. Piekla som pomaly 2 hodiny a zapiekla na 220 stupňoch ešte 15 minút.

Jarná cuketová omáčka s čerstvým kôprom (fotorecept) Jarná cuketová omáčka s čerstvým kôprom (fotorecept) Vaše

Túto omáčku máme veľmi radi, najmä takto na jar. Mladú cuketu aj so šupkou nastrúham, varím v osolenej a osladenej vriacej vode, zasmažím, zjemním kyslou smotanou a citronovou šťavou a pridám čerstvý nový kôpor. Takto isto pripravujem aj tekvicovú omáčku. Podávam s domácou knedľou a k nej dávam fašírku, varené hovädzie mäso, roštenku, párky, volské oko alebo vajíčko na tvrdo. Casto ju papáme len tak s knedľou, lebo je veľmi jemná a lahodná.

Domáce biele tukové rohlíky so sezamom (fotorecept) Domáce biele tukové rohlíky so sezamom (fotorecept) Vaše

Dnes som pripravila k raňajkám tieto rohlíky, ktoré som pripravila z hladkej bielej pšeničnej múky, vlažnej vody a kvásku. Do kvásku som dala miesto cukru 1 čajovú lyžičku Sladenky. Sladenku som kúpila v Bio obchode. Ako tuk som použila maslo, pred pečením som ich potrela mliekom a posypala sezamom. Vydarili sa, vkladám recept na ich prípravu.

Cuketové závitky s mäsovými šúľkami a zemiakovou kašou (fotorecept) Cuketové závitky s mäsovými šúľkami a zemiakovou kašou (fotorecept) Vaše

Teraz na jar robievam pre našich tieto cuketové závitky, ktoré sú veľmi chutné.

Bravčové karé na údenej paprike s petržlenovou omáčkou a s opekanými zemiakmi (fotorecept) Bravčové karé na údenej paprike s petržlenovou omáčkou a s opekanými zemiakmi (fotorecept) Vaše

Naši mali chuť na niečo neobvyklé a lahodné. Pripravila som bravčové karé korenené granulovaným cesnakom, mletým čiernym korením a mletou údenou červenou paprikou, ktoré som opiekla na oleji. Výpek z mäska som použila na opečenie predvarených zemiakov. Chuť mäska a prílohy výborne doplňovala jemná omáčka z petržlenovej vňate lahodnej a osviežujúcej chuti.

Vajíčková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) Vajíčková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) Vaše

Po tých ťažkých sviatočných jedlách som pre rodinku dnes prichystala túto sviežu nátierku na raňajky. Nátierka sa dá použiť aj na plnenie vajec, paprikových luskov, syrových roliek, lepšie je použiť na plnenie tenké plátky tvrdých syrov, plnenie plátkov šunky, vydlabaných paradajok, paštičiek, ako podklad na obložené chlebíčky alebo ako súčasť studených mís.

Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky (fotorecept) Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky (fotorecept) Vaše

Toto kuriatko majú moji jedlíci veľmi radi. Pečiem ho veľmi pomaly pri 165 stupňoch, v polovici pečenia obrátim a pridám slaninku, postrkám ju medzi kura a krídelka, kura a stehienka, dám ju tiež do brušnej dutiny. Používam údenú slaninku, ktorú už neviem využiť inak, niekedy kožku zo slaniny s väčším obsahom zvyšnej slaninky. Kuriatko v polovici pečenia potriem kašičkou z oleja mletej sladkej červenej papriky a čierneho korenia. Teplotu zvýšim na záver na 220 stupňov a odkryté dopečiem.

Obyčajný rascový chlieb s chrumkavou kôrkou (fotorecept) Obyčajný rascový chlieb s chrumkavou kôrkou (fotorecept) Vaše

Dnes som varila údené mäsko, až vychladne, treba k nemu čerstvý chlieb, tak som ho upiekla.

Celkom obyčajná fazuľová polievka na kyslo (fotorecept) Celkom obyčajná fazuľová polievka na kyslo (fotorecept) Vaše

Túto fazuľovú polievku varievala moja dobrá stará mama k slaným posúchom, oškvarkovým pagáčikom a iným múčnym jedlám. Dnes sme dostali na ňu chuť, tak som ju uvarila.

Babgulyás (fotorecept) Babgulyás (fotorecept) Vaše

...alebo fazuľová ako od babičky :-) varil som ju včera a zjedla sa podozrivo rýchlo...

Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) Vaše

Rákócziho piškota s tvarohom a jablkami.

«1...20 21 22 ...40 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Gurmánsky zážitok nielen pre milovníkov kávy + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Obľúbený rad Premium pudingov od Dr.Oetker sa rozširuje o špecialitu s obsahom prvotriedneho kávového extraktu.

Rebríček TOP nápadov mesiaca september 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci september.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca september 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci september.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Október
November 2014
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist