Maďarská kuchyňa

Maďarská kuchyňa


Maďarská kuchyňa - recepty:

«1...20 21 22 ...40 »
Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča (fotorecept) Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča (fotorecept) Vaše

Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým čiernym korením, obalím v hladkej múke a sprudka opečiem na masle s olejom, čím získa chrumkavú kôrčičku. Solím až na tanieri. Podávam s plátkami zeleného jablka a pomarančov, ako príloha je najvhodnejšia zemiaková kaša, preliata trochou výpeku. Je to chutné a rýchlo hotové jedlo.

Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením (fotorecept) Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením (fotorecept) Vaše

Túto paštiku pripravujem na domáce oslavy. Kúpim prerastený bravčový bôčik, pokrájam na kocky, uvarím ho v malom množstve vody a rozmixujem ho s kúskami surovej bravčovej pečene. Do masy pridám vajce, rýchlosoľ, koreniny, na hrubo drvené celé čierne a zelené korenie, múku a dobre premiešam. Túto masu vlejem do formy na biskupský chlebíček, upečiem vo vodnom kúpeli, nechám v chladničke 24 hodín. Podávam s plátkami pomaranča a čučoriedkovým kompotom.

Korenený pečený bôčik na údenej paprike (fotorecept) Korenený pečený bôčik na údenej paprike (fotorecept) Vaše

Na želanie rodiny som na dnešný obed urobila znovu niečo na údenej paprike. Kúpila som bôčik aj s kosťou, nakrájala som ho na 2-2,5 cm plátky a naložila som ho na 24 hodín do marinády, ktorú som urobila priamo do pekáčika. Použila som na hrubo drvené celé čierne korenie, sladkú, štipľavú a údenú papriku, sušenú štipľavú papriku, celý koriander, cibuľu, granulovaný cesnak, cesnak,soľ, ostrý kečup, med, ocot, olej a vodu. Piekla som pomaly 2 hodiny a zapiekla na 220 stupňoch ešte 15 minút.

Jarná cuketová omáčka s čerstvým kôprom (fotorecept) Jarná cuketová omáčka s čerstvým kôprom (fotorecept) Vaše

Túto omáčku máme veľmi radi, najmä takto na jar. Mladú cuketu aj so šupkou nastrúham, varím v osolenej a osladenej vriacej vode, zasmažím, zjemním kyslou smotanou a citronovou šťavou a pridám čerstvý nový kôpor. Takto isto pripravujem aj tekvicovú omáčku. Podávam s domácou knedľou a k nej dávam fašírku, varené hovädzie mäso, roštenku, párky, volské oko alebo vajíčko na tvrdo. Casto ju papáme len tak s knedľou, lebo je veľmi jemná a lahodná.

Domáce biele tukové rohlíky so sezamom (fotorecept) Domáce biele tukové rohlíky so sezamom (fotorecept) Vaše

Dnes som pripravila k raňajkám tieto rohlíky, ktoré som pripravila z hladkej bielej pšeničnej múky, vlažnej vody a kvásku. Do kvásku som dala miesto cukru 1 čajovú lyžičku Sladenky. Sladenku som kúpila v Bio obchode. Ako tuk som použila maslo, pred pečením som ich potrela mliekom a posypala sezamom. Vydarili sa, vkladám recept na ich prípravu.

Cuketové závitky s mäsovými šúľkami a zemiakovou kašou (fotorecept) Cuketové závitky s mäsovými šúľkami a zemiakovou kašou (fotorecept) Vaše

Teraz na jar robievam pre našich tieto cuketové závitky, ktoré sú veľmi chutné.

Bravčové karé na údenej paprike s petržlenovou omáčkou a s opekanými zemiakmi (fotorecept) Bravčové karé na údenej paprike s petržlenovou omáčkou a s opekanými zemiakmi (fotorecept) Vaše

Naši mali chuť na niečo neobvyklé a lahodné. Pripravila som bravčové karé korenené granulovaným cesnakom, mletým čiernym korením a mletou údenou červenou paprikou, ktoré som opiekla na oleji. Výpek z mäska som použila na opečenie predvarených zemiakov. Chuť mäska a prílohy výborne doplňovala jemná omáčka z petržlenovej vňate lahodnej a osviežujúcej chuti.

Vajíčková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) Vajíčková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) Vaše

Po tých ťažkých sviatočných jedlách som pre rodinku dnes prichystala túto sviežu nátierku na raňajky. Nátierka sa dá použiť aj na plnenie vajec, paprikových luskov, syrových roliek, lepšie je použiť na plnenie tenké plátky tvrdých syrov, plnenie plátkov šunky, vydlabaných paradajok, paštičiek, ako podklad na obložené chlebíčky alebo ako súčasť studených mís.

Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky (fotorecept) Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky (fotorecept) Vaše

Toto kuriatko majú moji jedlíci veľmi radi. Pečiem ho veľmi pomaly pri 165 stupňoch, v polovici pečenia obrátim a pridám slaninku, postrkám ju medzi kura a krídelka, kura a stehienka, dám ju tiež do brušnej dutiny. Používam údenú slaninku, ktorú už neviem využiť inak, niekedy kožku zo slaniny s väčším obsahom zvyšnej slaninky. Kuriatko v polovici pečenia potriem kašičkou z oleja mletej sladkej červenej papriky a čierneho korenia. Teplotu zvýšim na záver na 220 stupňov a odkryté dopečiem.

Obyčajný rascový chlieb s chrumkavou kôrkou (fotorecept) Obyčajný rascový chlieb s chrumkavou kôrkou (fotorecept) Vaše

Dnes som varila údené mäsko, až vychladne, treba k nemu čerstvý chlieb, tak som ho upiekla.

Celkom obyčajná fazuľová polievka na kyslo (fotorecept) Celkom obyčajná fazuľová polievka na kyslo (fotorecept) Vaše

Túto fazuľovú polievku varievala moja dobrá stará mama k slaným posúchom, oškvarkovým pagáčikom a iným múčnym jedlám. Dnes sme dostali na ňu chuť, tak som ju uvarila.

Babgulyás (fotorecept) Babgulyás (fotorecept) Vaše

...alebo fazuľová ako od babičky :-) varil som ju včera a zjedla sa podozrivo rýchlo...

Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) Vaše

Rákócziho piškota s tvarohom a jablkami.

Képviseló fánk - poslanecké fánky (fotorecept) Képviseló fánk - poslanecké fánky (fotorecept) Vaše

Tento recept mám od mojej maminky, ktorý mala ona v originál maďarskej kuch. knihe a preložila ho pre mňa, pred viac ako 35 rokmi. My sme tento recept volali po svojom, jednoducho " Képíseló fánky ". Robím ho dosť často, nakoľko je to vlastne odpaľované cesto na veterníky, ktoré má hádam každý rád. Hlavne, že je to rýchlo urobené.

Osviežujúca jogurtová torta (fotorecept) Osviežujúca jogurtová torta (fotorecept) Vaše

Niet čo dodať, treba ochutnať :)))

Kuracia roláda s ricottou, hubami na smotane a zemiakovými plackami (fotorecept) Kuracia roláda s ricottou, hubami na smotane a zemiakovými plackami (fotorecept) Vaše

Tak som sa rozhodla na poslednú chvílu ,že aj ja zabojujem o ten parádny vysávač...viete kolko bordelu v byte narobia andulky ? A nikomu sa nechce stale vyberať velký vysávač :-)) Tento receptík som videla na TV Paprika a kedže ma nebavia tie tradičné maďarské guláše , halušky a plnené kapusty tak som urobila tento moderný a celkom aj zdravý receptík..všetko čisté chute, žiadne umelé srágory ako hovorí Židek :-))

Csikos tokány podľa pána Károlya Gundela (fotorecept) Csikos tokány podľa pána Károlya Gundela (fotorecept) Vaše

Csikos tokány/čikoš tokáň/ je jedným z receptov pána Károlya Gundela, ktorý som vybrala z jeho kuchárskej knihy. Ide o tokáň z bravčového mäsa, ktorý sa pripravuje ako minútka. Podstatou je pokrájanie mäsa na tenké prúžky, dusí sa v paprikovom základe z na jemno pokrájanej cibule, slaninky na tenké prúžky na bravčovej masti, za občasného podliatia horúcou vodou. Nakoniec sa pridá lečo, zahustí sa kyslou smotanou, rozmiešanou s múkou a na záver sa pridá prelisovaný cesnak. Podáva sa s haluškami.

Orechová  a jablková štrúdľa (fotorecept) Orechová a jablková štrúdľa (fotorecept) Vaše

Orechová štrúdla je z programu TV Paprika, je to velmi jednoduchy recept(dve hlavne suroviny), druhá štrúdla je moj recept, takto robím jablkovú. Obe sú fantastické.

DOBOS TORTA DOBOS TORTA Vaše

Snáď najznámejšia maďarská torta, ktorú *vynašiel* József C. Dobos, známy budapeštiansky cukrár v roku 1884.

«1...20 21 22 ...40 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Doprajte si niečo výnimočné! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Radi si pomaškrtíte na originálnych dezertoch? Vyskúšajte prémiové dezerty od Dr.Oetker, ktoré vás zlákajú svojou neodolateľnou chuťou a prekvapia jednoduchou prípravou.

Rebríček TOP nápadov mesiaca august 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca august 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.

SÚŤAŽ: Láska na karí + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Súťaž o lístky do kina a voucher na indickú večeru.


Denný súhrn receptov Novinka!

« August
September 2014
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

TOP recepty
Magazín

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist