Maďarská kuchyňa

Maďarská kuchyňa


Maďarská kuchyňa - recepty:

«1...20 21 22 ...40 »
Chlebová pečeňová plnka (fotorecept) Chlebová pečeňová plnka (fotorecept) Vaše

Včera večer mi padol zrak na zvyšok bieleho domáceho chleba a upiekla som túto plnku. Môže sa konzumovať samostatne alebo použiť ako plnka do hydiny či do rolád z rôzneho mäska. Je chutná za tepla i za studena.

Jarné karfiolové rezne (fotorecept) Jarné karfiolové rezne (fotorecept) Vaše

Toto jedlo robievam z prvého jarného karfiolu, ktorý rozoberiem na ružičky, uvarím do mäkka, rozdrvím na kašu drvičom na zemiaky s trochou vody, v ktorej sa karfiol varil. Pripravím si hustejšie cesto z vajca,mlieka a múky, do ktorého pridám kašu, prášok do pečiva, okorením, osolím, pridám zelenú vňať z jarnej cibuľky, petržlenovú vňať a dobre premiešam. Masu zahustím strúhankou, nechám odstáť a cesto vysmážam do zlatista ako rezne. Podávam s novými zemiakmi na petržlene.

Polievka z dubákov a vývaru z údeného (fotorecept) Polievka z dubákov a vývaru z údeného (fotorecept) Vaše

Odložila som si vývar z varenia údeného mäska a dnes som dala do neho sušené dubáky, koreniny, cibuľu, cesnak cukor,vegetu, mlieko a zahustila som svetlou zásmažkou. Už som nesolila, vývar bol dosť slaný. Na záver som pridala ocot a bola z toho chutná polievočka. Túto polievku odporúčam aj vegetariánom, môžu ju aj diabetici, ale potom sa vynechá cukor, môže sa použiť umelé sladidlo, ale dobrá je aj bez neho, len na kyslo.

Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli (fotorecept) Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli (fotorecept) Vaše

Dostali sme Bio morčacie stehno, ktoré som osolila a našpikovala údenou slaninou. Zeleninu som pokrájala na hrubo, dala do pekáčika, premiešala som ju so soľou tymiánom, rozmarínom, zvyškom údenej slaniny a s olejom. Na vrch som položila morčacie stehno, prikryté som piekla v trúbe 3 hodiny na 170 stupňoch a odokryté ešte 20 minút na 220 stupňoch. Opečenú zeleninu som ešte povarila v pomarančovom karameli. Podávala som so zemiakovou kašou, posypané petržlenovou vňaťou a karamelovou omáčkou.

Recept bez obrázku Nátierka s bôčikom Vaše

Tento recept je od dobrého priatela.

Jahňacie rizoto (fotorecept) Jahňacie rizoto (fotorecept) Vaše

V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ktorá bola dostatočne mastná, preto som potrebovala uvariť suchú ryžu. Recept na jej prípravu som našla na nete, do variacej sa ryže som pridala pokrájanú mrkvu. Na najmenšom plameni som nechala prikryté variť 15 minút, plameň som vypla a nechala som ryžu dôjsť pod pokrievkou ešte 10 minút. Primiešala som ostatné suroviny a podávala som s baraními rohmi, ktoré boli naložené s hrozienkami.

Recept bez obrázku Palacinka Vaše

Tento recept už dávnejšie mám z televízie.

Grahamovo-ražné celozrnné slimáky (fotorecept) Grahamovo-ražné celozrnné slimáky (fotorecept) Vaše

Dnes som upiekla celozrnné slimáky s rôznou posýpkou. Použila som múku celozrnnú ražnú hladkú, grahamovú a polohrubú, múky som preosiala do vandlíka, zmiešala som ich s rascou, soľou a cukrom. Do stredu som spravila jamku, do ktorej som dala cukor, droždie, vlažnú vodu, olej a po vykysnutí kvásku som celé spracovala na pružné nelepivé cesto. Z vykysnutého cesta som spravila slimáky a upiekla. Sú vhodnou prílohou k šalátom,polievkam, gulášom chutia so salámom, syrom, mäsom, alebo len s maslom.

Jemná vajíčkovo-šunková nátierka (fotorecept) Jemná vajíčkovo-šunková nátierka (fotorecept) Vaše

Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako podklad na obložené chlebíčky, ktoré obkladám surovinami použitými v nátierke alebo ju používam ako podklad na chlieb obložený rôznou čerstvou zeleninou. Je vhodná na plnenie vajec, paprikových luskov, paradajok, paštičiek, šunkových a syrových roliek, na jednohubky. Výborne sa hodí ako pohostenie pre návštevu alebo ako raňajky či studená večera.

Hrnčekové knedle s chlebom Hrnčekové knedle s chlebom Vaše

Knedlíky sú veľmi jednoduché na prípravu a chutné. Hrnčeky som vymazala maslom. Do misy som nakrájala starší chlieb na kocky, pridala som hrnček múky, soľ, hrnček mlieka, vaječné žltky a a celé som premiešala. Nakoniec som vmiešala do masy sneh z bielkov a nechala chvíľu odstáť. Naplnené hrnčeky touto masou som vložila do hrnca s vriacou vodou a prikryté som varila 30 minút. Vyklopené knedlíky som niťou pokrájala na plátky. Podávajú k mäsu alebo k zelenine na šťave.

Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča (fotorecept) Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča (fotorecept) Vaše

Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým čiernym korením, obalím v hladkej múke a sprudka opečiem na masle s olejom, čím získa chrumkavú kôrčičku. Solím až na tanieri. Podávam s plátkami zeleného jablka a pomarančov, ako príloha je najvhodnejšia zemiaková kaša, preliata trochou výpeku. Je to chutné a rýchlo hotové jedlo.

Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením (fotorecept) Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením (fotorecept) Vaše

Túto paštiku pripravujem na domáce oslavy. Kúpim prerastený bravčový bôčik, pokrájam na kocky, uvarím ho v malom množstve vody a rozmixujem ho s kúskami surovej bravčovej pečene. Do masy pridám vajce, rýchlosoľ, koreniny, na hrubo drvené celé čierne a zelené korenie, múku a dobre premiešam. Túto masu vlejem do formy na biskupský chlebíček, upečiem vo vodnom kúpeli, nechám v chladničke 24 hodín. Podávam s plátkami pomaranča a čučoriedkovým kompotom.

Korenený pečený bôčik na údenej paprike (fotorecept) Korenený pečený bôčik na údenej paprike (fotorecept) Vaše

Na želanie rodiny som na dnešný obed urobila znovu niečo na údenej paprike. Kúpila som bôčik aj s kosťou, nakrájala som ho na 2-2,5 cm plátky a naložila som ho na 24 hodín do marinády, ktorú som urobila priamo do pekáčika. Použila som na hrubo drvené celé čierne korenie, sladkú, štipľavú a údenú papriku, sušenú štipľavú papriku, celý koriander, cibuľu, granulovaný cesnak, cesnak,soľ, ostrý kečup, med, ocot, olej a vodu. Piekla som pomaly 2 hodiny a zapiekla na 220 stupňoch ešte 15 minút.

Jarná cuketová omáčka s čerstvým kôprom (fotorecept) Jarná cuketová omáčka s čerstvým kôprom (fotorecept) Vaše

Túto omáčku máme veľmi radi, najmä takto na jar. Mladú cuketu aj so šupkou nastrúham, varím v osolenej a osladenej vriacej vode, zasmažím, zjemním kyslou smotanou a citronovou šťavou a pridám čerstvý nový kôpor. Takto isto pripravujem aj tekvicovú omáčku. Podávam s domácou knedľou a k nej dávam fašírku, varené hovädzie mäso, roštenku, párky, volské oko alebo vajíčko na tvrdo. Casto ju papáme len tak s knedľou, lebo je veľmi jemná a lahodná.

Domáce biele tukové rohlíky so sezamom (fotorecept) Domáce biele tukové rohlíky so sezamom (fotorecept) Vaše

Dnes som pripravila k raňajkám tieto rohlíky, ktoré som pripravila z hladkej bielej pšeničnej múky, vlažnej vody a kvásku. Do kvásku som dala miesto cukru 1 čajovú lyžičku Sladenky. Sladenku som kúpila v Bio obchode. Ako tuk som použila maslo, pred pečením som ich potrela mliekom a posypala sezamom. Vydarili sa, vkladám recept na ich prípravu.

Cuketové závitky s mäsovými šúľkami a zemiakovou kašou (fotorecept) Cuketové závitky s mäsovými šúľkami a zemiakovou kašou (fotorecept) Vaše

Teraz na jar robievam pre našich tieto cuketové závitky, ktoré sú veľmi chutné.

Bravčové karé na údenej paprike s petržlenovou omáčkou a s opekanými zemiakmi (fotorecept) Bravčové karé na údenej paprike s petržlenovou omáčkou a s opekanými zemiakmi (fotorecept) Vaše

Naši mali chuť na niečo neobvyklé a lahodné. Pripravila som bravčové karé korenené granulovaným cesnakom, mletým čiernym korením a mletou údenou červenou paprikou, ktoré som opiekla na oleji. Výpek z mäska som použila na opečenie predvarených zemiakov. Chuť mäska a prílohy výborne doplňovala jemná omáčka z petržlenovej vňate lahodnej a osviežujúcej chuti.

Vajíčková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) Vajíčková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) Vaše

Po tých ťažkých sviatočných jedlách som pre rodinku dnes prichystala túto sviežu nátierku na raňajky. Nátierka sa dá použiť aj na plnenie vajec, paprikových luskov, syrových roliek, lepšie je použiť na plnenie tenké plátky tvrdých syrov, plnenie plátkov šunky, vydlabaných paradajok, paštičiek, ako podklad na obložené chlebíčky alebo ako súčasť studených mís.

Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky (fotorecept) Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky (fotorecept) Vaše

Toto kuriatko majú moji jedlíci veľmi radi. Pečiem ho veľmi pomaly pri 165 stupňoch, v polovici pečenia obrátim a pridám slaninku, postrkám ju medzi kura a krídelka, kura a stehienka, dám ju tiež do brušnej dutiny. Používam údenú slaninku, ktorú už neviem využiť inak, niekedy kožku zo slaniny s väčším obsahom zvyšnej slaninky. Kuriatko v polovici pečenia potriem kašičkou z oleja mletej sladkej červenej papriky a čierneho korenia. Teplotu zvýšim na záver na 220 stupňov a odkryté dopečiem.

Obyčajný rascový chlieb s chrumkavou kôrkou (fotorecept) Obyčajný rascový chlieb s chrumkavou kôrkou (fotorecept) Vaše

Dnes som varila údené mäsko, až vychladne, treba k nemu čerstvý chlieb, tak som ho upiekla.

«1...20 21 22 ...40 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Rajo ochutené tvarohy - vhodné na každú situáciu! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Čo je v dnešnej dobe na nezaplatenie? Napríklad spojenie príjemného s užitočným, keď jeden produkt dokáže naplniť viaceré potreby!

Rebríček TOP 20 nápadov mesiaca október 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca október 2014 - OPRAVA
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

Súťaž na november o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v mesiaci november hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Október
November 2014
12
3456789
10111213141516
171819202122 23
24 25 26 27 28 29 30

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist