Maďarská kuchyňa

Maďarská kuchyňa


Maďarská kuchyňa - recepty:

«1...20 21 22 ...40 »
Bravčové karé na údenej paprike s petržlenovou omáčkou a s opekanými zemiakmi (fotorecept) Bravčové karé na údenej paprike s petržlenovou omáčkou a s opekanými zemiakmi (fotorecept) Vaše

Naši mali chuť na niečo neobvyklé a lahodné. Pripravila som bravčové karé korenené granulovaným cesnakom, mletým čiernym korením a mletou údenou červenou paprikou, ktoré som opiekla na oleji. Výpek z mäska som použila na opečenie predvarených zemiakov. Chuť mäska a prílohy výborne doplňovala jemná omáčka z petržlenovej vňate lahodnej a osviežujúcej chuti.

Vajíčková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) Vajíčková nátierka s jarnou cibuľkou (fotorecept) Vaše

Po tých ťažkých sviatočných jedlách som pre rodinku dnes prichystala túto sviežu nátierku na raňajky. Nátierka sa dá použiť aj na plnenie vajec, paprikových luskov, syrových roliek, lepšie je použiť na plnenie tenké plátky tvrdých syrov, plnenie plátkov šunky, vydlabaných paradajok, paštičiek, ako podklad na obložené chlebíčky alebo ako súčasť studených mís.

Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky (fotorecept) Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky (fotorecept) Vaše

Toto kuriatko majú moji jedlíci veľmi radi. Pečiem ho veľmi pomaly pri 165 stupňoch, v polovici pečenia obrátim a pridám slaninku, postrkám ju medzi kura a krídelka, kura a stehienka, dám ju tiež do brušnej dutiny. Používam údenú slaninku, ktorú už neviem využiť inak, niekedy kožku zo slaniny s väčším obsahom zvyšnej slaninky. Kuriatko v polovici pečenia potriem kašičkou z oleja mletej sladkej červenej papriky a čierneho korenia. Teplotu zvýšim na záver na 220 stupňov a odkryté dopečiem.

Obyčajný rascový chlieb s chrumkavou kôrkou (fotorecept) Obyčajný rascový chlieb s chrumkavou kôrkou (fotorecept) Vaše

Dnes som varila údené mäsko, až vychladne, treba k nemu čerstvý chlieb, tak som ho upiekla.

Celkom obyčajná fazuľová polievka na kyslo (fotorecept) Celkom obyčajná fazuľová polievka na kyslo (fotorecept) Vaše

Túto fazuľovú polievku varievala moja dobrá stará mama k slaným posúchom, oškvarkovým pagáčikom a iným múčnym jedlám. Dnes sme dostali na ňu chuť, tak som ju uvarila.

Babgulyás (fotorecept) Babgulyás (fotorecept) Vaše

...alebo fazuľová ako od babičky :-) varil som ju včera a zjedla sa podozrivo rýchlo...

Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) Piskótás Rákóczi túrós almával (fotorecept) Vaše

Rákócziho piškota s tvarohom a jablkami.

Képviseló fánk - poslanecké fánky (fotorecept) Képviseló fánk - poslanecké fánky (fotorecept) Vaše

Tento recept mám od mojej maminky, ktorý mala ona v originál maďarskej kuch. knihe a preložila ho pre mňa, pred viac ako 35 rokmi. My sme tento recept volali po svojom, jednoducho " Képíseló fánky ". Robím ho dosť často, nakoľko je to vlastne odpaľované cesto na veterníky, ktoré má hádam každý rád. Hlavne, že je to rýchlo urobené.

Osviežujúca jogurtová torta (fotorecept) Osviežujúca jogurtová torta (fotorecept) Vaše

Niet čo dodať, treba ochutnať :)))

Kuracia roláda s ricottou, hubami na smotane a zemiakovými plackami (fotorecept) Kuracia roláda s ricottou, hubami na smotane a zemiakovými plackami (fotorecept) Vaše

Tak som sa rozhodla na poslednú chvílu ,že aj ja zabojujem o ten parádny vysávač...viete kolko bordelu v byte narobia andulky ? A nikomu sa nechce stale vyberať velký vysávač :-)) Tento receptík som videla na TV Paprika a kedže ma nebavia tie tradičné maďarské guláše , halušky a plnené kapusty tak som urobila tento moderný a celkom aj zdravý receptík..všetko čisté chute, žiadne umelé srágory ako hovorí Židek :-))

Csikos tokány podľa pána Károlya Gundela (fotorecept) Csikos tokány podľa pána Károlya Gundela (fotorecept) Vaše

Csikos tokány/čikoš tokáň/ je jedným z receptov pána Károlya Gundela, ktorý som vybrala z jeho kuchárskej knihy. Ide o tokáň z bravčového mäsa, ktorý sa pripravuje ako minútka. Podstatou je pokrájanie mäsa na tenké prúžky, dusí sa v paprikovom základe z na jemno pokrájanej cibule, slaninky na tenké prúžky na bravčovej masti, za občasného podliatia horúcou vodou. Nakoniec sa pridá lečo, zahustí sa kyslou smotanou, rozmiešanou s múkou a na záver sa pridá prelisovaný cesnak. Podáva sa s haluškami.

Orechová  a jablková štrúdľa (fotorecept) Orechová a jablková štrúdľa (fotorecept) Vaše

Orechová štrúdla je z programu TV Paprika, je to velmi jednoduchy recept(dve hlavne suroviny), druhá štrúdla je moj recept, takto robím jablkovú. Obe sú fantastické.

DOBOS TORTA DOBOS TORTA Vaše

Snáď najznámejšia maďarská torta, ktorú *vynašiel* József C. Dobos, známy budapeštiansky cukrár v roku 1884.

Peštiansky tvarožník (fotorecept) Peštiansky tvarožník (fotorecept) Vaše

Recept mám od priateľky z Pešti,ktorá sa tam vydala pred 40 rokm,recept je od jej svokry,ktorá si veľmi zakladá na tom,že je z Pešti...

Sladký posúch (fotorecept) Sladký posúch (fotorecept) Vaše

Vyzerá jednoducho no chutí fajne. Ja ho robievam ako rýchly obed keď ostane polievka z predošlého dňa. Recept je pôvodom z Maďarska a robieval sa z kukuričnej múky niekedy dám pol na pol.

Vanilkový baranček (fotorecept) Vanilkový baranček (fotorecept) Vaše

Inšpirovala som sa z programu TV Paprika, kde Feri v programe Sladké babičky, prezentuje koláče jednotlivých častí Maďarska. Tam piekli vanilkové slimáčiky, neviem už názov, ale bolo to niečo podobné. Ja som z nich vytvorila barančeka, ako symbol Veľkonočných sviatkov. Slimáčiky sú fantastické.

Maďarské halušky ako príloha (fotorecept) Maďarské halušky ako príloha (fotorecept) Vaše

V Madarsku sú veľmi obľúbené halušky ako príloha k mäsám, upraveným na šťave, perkeltom či k paprikášom Tiež sa môžu podávať ako samostatné jedlo, sú známe ako tvarohové halušky s údenou slaninkou a kyslou smotanou. Bakoňské bravčové plátky sa servírujú výlučne s týmito haluškami. Recept som vybrala z kuchárskeho webu No Salty. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. Na vareche je mnoho receptov na halušky, ale ani jeden nie je identický s týmto.

Bejgli (fotorecept) Bejgli (fotorecept) Vaše

Názov nič nehovorí, ale pripomína známu štrúdľu alebo kysnutý závin.Tento koláč má tú výhodu, že výborne chutí aj keď nie je čerstvý.

Maďarské Bakoňské bravčové plátky (fotorecept) Maďarské Bakoňské bravčové plátky (fotorecept) Vaše

V Madarsku sú Bakoňské bravčové plátky veľmi známe a obľúbené jedlo, ktoré je často podávané aj na svadbách. Ide o hrubšie plátky z bravčové karé, opečeného na cibuľovom základe, s pridaním mletej červenej papriky, posekanej pálivej sušenej papriky, paprikových krémov, šampinonov, zeleninovej papriky, paradajky, pomaly dusené na malom množstve vody, zjemnené kyslou smotanou a podávané s madarskými haluškami. Recept som vybrala z webu No Salty a len máličko som ho upravila.

«1...20 21 22 ...40 »
Aktuálne súťaže

Súťaž na september o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v septembri hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na september o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pokračujeme v mesačnej súťaži, v ktorej odmeňujeme tvorivé nápady do bytu, domu, záhrady.

SÚŤAŽ: Láska na karí
Súťaž o lístky do kina a voucher na indickú večeru.

SÚŤAŽ: Farebné leto s Dr.Oetker + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Pripravte si niečo rýchle, ľahké a nepečené. Stačí vám čerstvé ovocie, tvaroh, jogurt alebo smotana, piškóty a pomocníci od Dr.Oetker. Ľahký krém a osviežujúce želé sú tou pravou kombináciou na letné popoludnie.


Denný súhrn receptov Novinka!

« August
September 2014
12 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist