/ 21. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Baklažánové vejáre

    Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu. Každú polovicu položíme reznou stranou nadol a nožom ju nakrojíme na plátky tak, aby na jednom konci zostali vcelku. Vejáre poukladáme do pekáča...

  • Recept bez obrázku

    Pečené halušky s krémom

    Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Tortovú formu potrieme rozpusteným tukom a posypeme múkou. Zmiešame orechy s cukrom. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm.

  • Recept bez obrázku

    Taštičky s višňovým džemom

    Z preosiatej múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie hladké nelepivé cesto. Vyvaľkáme ho na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 10 cm. Do stredu každého kolieska dáme kl džemu,...

  • Recept bez obrázku

    Dvojplnkový maďarský tvarohový koláč

    Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý (ak sa nám príliš lepí) poprášime ešte múkou a dáme ho na 30 minút odstáť. Medzitým si rúru zohrejeme na asi...

  • Recept bez obrázku

    Budapeštianske rezy

    Cesto: do väčšej misky dáme preosiatu múku, na kúsky nakrájaný rastlinný tuk, žĺtky a vykysnutý kvások. Dobre premiešame a necháme postáť, kým urobíme plnku. V hrnci zmiešame mleté orechy, preosiaty práškový cukor a potrebné množstvo...

  • Recept bez obrázku

    Somlói galuska – lahodný maďarský zákusok

    Najprv vyšľaháme bielky na tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor a nakoniec doň pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru. Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 15 minút, potom ho rozdelíme na 3 časti. Prvý...

  • Recept bez obrázku

    Rezance s tvarohovou plnkou v ceste

    Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme ich a omastíme 40 g rozpusteného masla. Žĺtky rozšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom tak, aby sa vytvoril krém. Tvaroh prepasírujme cez sito, vmiešame doň citrónovú kôru,...

  • Recept bez obrázku

    Jablková pena

    Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na kúsky. Podlejeme ich niekoľkými PL vody a dusíme pod pokrievkou domäkka. Ku koncu dusenia pokrievku zložíme, aby sa voda odparila.

  • Recept bez obrázku

    Maďarská restovaná husacia pečeň

    Husaciu pečeň necháme hodinu nasiaknuť celkom ponorenú v dostatočnom množstve chladného mlieka. Potom ju necháme odkvapkať a utrieme do sucha. Nakrájame husaciu masť, dáme ju do kastrólika s 300– 400 ml chladnej vody a pridáme cibuľu...

  • Recept bez obrázku

    Jeseter po maďarsky

    Očistené porcie jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastróla, podlejeme trochou vývaru a dusíme pod pokrievkou domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Maďarský tokáň

    Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso a podusíme ho vo vlastnej šťave. Po 30 minútach pridáme bravčové mäso a po 15 minútach teľacie...

  • Recept bez obrázku

    Čángo guláš

    Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú cibuľu a mierne ju speníme. Potom prisypeme papriku, rascu, soľ, prelisovaný cesnak, mäso a všetko trochu osmažíme....

  • Recept bez obrázku

    Fiš paprikáš

    Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým nakrájame cibuľu, speníme ju na masle, primiešame papriku a zamiešame. Mierne podlejeme a dusíme na slabom plameni.

  • Recept bez obrázku

    Hovädzí perkelt s tarhoňou

    Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme pokrájanú papriku a rajčinu a krátko podusíme. Potom základ perkeltu opakovane poprášime mletou paprikou, podlejeme vodou a podusíme, vždy tak, aby sa odparila voda. Potom pridáme na...

  • Recept bez obrázku

    Maďarské teľacie stehno plnené cestovinami s kapustou

    Hlávkovú kapustu nastrúhame najemno a mierne osolíme. Niekoľko PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať na rozpálenom oleji, potom pridáme nastrúhanú kapustu. Okoreníme mletým korením, osolíme a ohrievame tak dlho, kým sa šťava nevyparí. Potom...

  • Recept bez obrázku

    Držky na paprike – maďarský pacalperkelt

    Držky dobre premyjeme v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme ich v tlakovom hrnci so soľou domäkka. Po uvarení nakrájame na rezance. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, prípadne masti.

  • Recept bez obrázku

    Husacie stehná

    Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z obidvoch strán na rozohriatej masti. Opečené stehná vyberieme. Do masti po opekaní pridáme husaciu masť, nadrobno nakrájanú cibuľu, ...

  • Recept bez obrázku

    Placky z údeného mäsa

    Žemle pokrájame na kocky a navlhčíme časťou mlieka. Údené mäso pomelieme, vyžmýkané žemle tiež. Pokrájanú cibuľu osmažíme na troche oleja.

  • Recept bez obrázku

    Šopronské kapustové závitky

    Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme, osušíme a rebrá naplocho zrežeme. Pokrájané rožky namočíme do mlieka. Cibuľu pokrájame, opražíme na masti, pridáme prelisovaný cesnak,...

  • Kapor na spôsob „Rác“

    Kapor na spôsob „Rác“

    Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist