Maďarská kuchyňa

Maďarská kuchyňa


Maďarská kuchyňa - recepty:

«1...20 21 22 ...41 »
Maďarská feferónková kelovica Maďarská feferónková kelovica

Na bravčovej masti opečieme na kolieska pokrájanú klobásu, cibuľu, cesnak a posypeme mletou štipľavou paprikou. Zalejeme vodou, pridáme kel, pokrájané zemiaky a pochutiny.

Jednoduché domáce pletienky so sezamom (fotorecept) Jednoduché domáce pletienky so sezamom (fotorecept) Vaše

Dnes som upiekla k zeleninovému šalátu domáce pletenky. Vydarili sa, vkladám recept. Tieto pletenky sa môžu podávať ako príloha, môžu sa rozkrojiť a plniť rôznymi nátierkami, paštétou, šalátmi, zeleninou, salámom, šunkou, vajíčkami, syrom, pečeným kuraťom, pečeným mäskom, vysmážanými rezňami, rybami, ... alebo podávať len tak potreté iba maslom.

Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept) Vaše

Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka opiekla na rozpálenom oleji. Vo výpeku som orestovala takmer do hneda cibuľu a hranolčeky jablka tak, aby zostali al dente, priliala som šľahačku, pridala horčicu a šalviu. Nechala som krátko povariť, mierne som osolila, okorenila mletým čiernym korením a vložila som plátky bravčového karé, aby sa prehriali. Podávala som s pretláčanými zemiakmi, posypanými vňaťou jarnej cibuľky.

Korenený posúch s lečom a s údenou slaninkou (fotorecept) Korenený posúch s lečom a s údenou slaninkou (fotorecept) Vaše

Toto je jeden z posúchov, ktoré pripravujem na slano. Na vykysnuté cesto rozotriem doma zavarené lečo, posypem mletým čiernym korením, štipľavou mletou červenou paprikou, pokrájanou údenou slaninkou a mierne osolím. Upečiem a pokrájam na obdlžniky. Podávam ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k polievkam.

Recept bez obrázku Fánky Vaše

vždy ked su faršangy unás uspejú,ale robievam ich aj ked máme nanich chut. Pol kgpolohrubej múky,2,kyslá smotana,2 vajcia,sol,2 pol lyžice kryštalovi cukor,kora 1citrona,1deci bieleho vína,ale ked neni netreba .všetko zamiesyme a vyvalkáme,vykrojujeme štvorce a do každéj urobime nožom rez vyprážame v horúcom oleji a ešte teplé obalujeme v praškovom cukru s vanilkovom cukrom .

Dubáky na šľahačke (fotorecept) Dubáky na šľahačke (fotorecept) Vaše

Máme radi dubáky v akejkoľvek úprave. Dnes som ich pripravila na šľahačke. Nepoužila som žiadne korenie, nerestovala som ich na cibuli, ale dala som vyniknúť ich samotnej vlastnej chuti. V príprave som použila kvalitné suché víno, ktoré túto chuť len podtrhlo a zjemnila som ich šľahačkou a maslom. Podávala som s domácou kysnutou knedľou.

Ružová polievka – kapustová Ružová polievka – kapustová Vaše

Recept je z Dolniakov, varievala ju moja starká a ako deti sme ju volali ružová polievka:-)

Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou (fotorecept) Vaše

Máme radi fašírky na akýkoľvek spôsob. Dostala som z Bulharska korenie čubricu a pripravila som ich s ňou. Boli veľmi chutné a krásne prevoňané, preto pridávam recept na ich prípravu.

Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) Vaše

V horúcich jarných a letných dňoch pijem studenú ľadovú kávu, ktorá osvieži a zaženie smäd. Na túto kávu používam Nescafé a umelé sladidlo, lebo cukor je látka, ktorá nás znovu núti piť a je veľmi kalorická. To je nevýhodou všetkých cukrom sladených Nealko nápojov, aj ked sú chladené, smäd neuhasia. Na naporcovanú kávu nalejem chladenú vodu z chladničky a počkám, až sa rozpustí. Pridám ľad a podávam. Niekedy použijem miesto vody chladenú sodu. Tento nápoj rozhodne osvieži a po ňom nás nesmädí.

Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom (fotorecept) Vaše

Tento šalát rada pripravujem na konci jari, ked sú už dni veľmi horúce a dobre padne ako ľahký obed, či večera. Podávam s čerstvým pečivom.

Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi (fotorecept) Vaše

Pečeň - mala som bravčovú, som obalila v pikantnom cestíčku, strúhanke a potom som ju vypražila. Cestíčko som spravila zmiešaním vajec s trochou mlieka, múky a štipľavej mletej červenej papriky. Do cestíčka, ktoré má byť husté, možno pridať aj iné koreniny a bylinky podľa vlastnej chuti, čím je recept značne variabilný. Tiež možno použiť pečeň teľaciu alebo hydinovú. Podávala som s opekanými novými zemiakmi, plátkami jablk a pomarančov.

Grahamové rožky so sezamom (fotorecept) Grahamové rožky so sezamom (fotorecept) Vaše

Včera som piekla tieto rohlíky. Podobné rohlíky som už vložila, ale tieto sú odlišné. Tu som použila Sladenku, ako tuk som použila slnečnicový olej, okrem vody som použila aj mlieko do cesta a kombinovala som len dva druhy múky - grahamovú múku s hladkou múkou. Vhodné aj pre diabetikov v množstve jeden rohlík.

Chlebová pečeňová plnka (fotorecept) Chlebová pečeňová plnka (fotorecept) Vaše

Včera večer mi padol zrak na zvyšok bieleho domáceho chleba a upiekla som túto plnku. Môže sa konzumovať samostatne alebo použiť ako plnka do hydiny či do rolád z rôzneho mäska. Je chutná za tepla i za studena.

Jarné karfiolové rezne (fotorecept) Jarné karfiolové rezne (fotorecept) Vaše

Toto jedlo robievam z prvého jarného karfiolu, ktorý rozoberiem na ružičky, uvarím do mäkka, rozdrvím na kašu drvičom na zemiaky s trochou vody, v ktorej sa karfiol varil. Pripravím si hustejšie cesto z vajca,mlieka a múky, do ktorého pridám kašu, prášok do pečiva, okorením, osolím, pridám zelenú vňať z jarnej cibuľky, petržlenovú vňať a dobre premiešam. Masu zahustím strúhankou, nechám odstáť a cesto vysmážam do zlatista ako rezne. Podávam s novými zemiakmi na petržlene.

Polievka z dubákov a vývaru z údeného (fotorecept) Polievka z dubákov a vývaru z údeného (fotorecept) Vaše

Odložila som si vývar z varenia údeného mäska a dnes som dala do neho sušené dubáky, koreniny, cibuľu, cesnak cukor,vegetu, mlieko a zahustila som svetlou zásmažkou. Už som nesolila, vývar bol dosť slaný. Na záver som pridala ocot a bola z toho chutná polievočka. Túto polievku odporúčam aj vegetariánom, môžu ju aj diabetici, ale potom sa vynechá cukor, môže sa použiť umelé sladidlo, ale dobrá je aj bez neho, len na kyslo.

Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli (fotorecept) Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli (fotorecept) Vaše

Dostali sme Bio morčacie stehno, ktoré som osolila a našpikovala údenou slaninou. Zeleninu som pokrájala na hrubo, dala do pekáčika, premiešala som ju so soľou tymiánom, rozmarínom, zvyškom údenej slaniny a s olejom. Na vrch som položila morčacie stehno, prikryté som piekla v trúbe 3 hodiny na 170 stupňoch a odokryté ešte 20 minút na 220 stupňoch. Opečenú zeleninu som ešte povarila v pomarančovom karameli. Podávala som so zemiakovou kašou, posypané petržlenovou vňaťou a karamelovou omáčkou.

Recept bez obrázku Nátierka s bôčikom Vaše

Tento recept je od dobrého priatela.

Jahňacie rizoto (fotorecept) Jahňacie rizoto (fotorecept) Vaše

V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ktorá bola dostatočne mastná, preto som potrebovala uvariť suchú ryžu. Recept na jej prípravu som našla na nete, do variacej sa ryže som pridala pokrájanú mrkvu. Na najmenšom plameni som nechala prikryté variť 15 minút, plameň som vypla a nechala som ryžu dôjsť pod pokrievkou ešte 10 minút. Primiešala som ostatné suroviny a podávala som s baraními rohmi, ktoré boli naložené s hrozienkami.

Recept bez obrázku Palacinka Vaše

Tento recept už dávnejšie mám z televízie.

Grahamovo-ražné celozrnné slimáky (fotorecept) Grahamovo-ražné celozrnné slimáky (fotorecept) Vaše

Dnes som upiekla celozrnné slimáky s rôznou posýpkou. Použila som múku celozrnnú ražnú hladkú, grahamovú a polohrubú, múky som preosiala do vandlíka, zmiešala som ich s rascou, soľou a cukrom. Do stredu som spravila jamku, do ktorej som dala cukor, droždie, vlažnú vodu, olej a po vykysnutí kvásku som celé spracovala na pružné nelepivé cesto. Z vykysnutého cesta som spravila slimáky a upiekla. Sú vhodnou prílohou k šalátom,polievkam, gulášom chutia so salámom, syrom, mäsom, alebo len s maslom.

«1...20 21 22 ...41 »
Aktuálne súťaže

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca december 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca december 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december starého roku.

Súťaž na január o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v tomto roku súťažíme o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.

Súťaž na január o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Súťaž o najlepší recept pokračuje aj v tomto roku. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« December
Január 2015
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist