Torta s mascarpone
Torta s mascarpone

Narodeninová torta v tvare čísla

evina118 - bez fotkyevina118, 30. apríla 2018
Narodeninová torta v tvare čísla
Foto: Evina118

Veľmi jednoduchý a rýchly recept na tortu!

150 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
180 g
180 g
1 ČL
70 g (3,75 %)
2 ks
Krém:
3 bal. (30 %)
150 g
80 g
500 g
3 bal.
Okrem toho:
 podľa výberu




Postup

  1. 1

    Príprava cesta: Vyšľahala som si maslo s cukrom (maslo musí byť pekne zmäknuté) a vajíčkami. Následne som pridala múku premiešanú s práškom do pečiva. Postupne som pridala biely jogurt. Cesto by nemalo byť príliš riedke a ani husté.

  2. 2

    Cesto treba odložiť do chladničky aspoň na hodinku, ale keďže mňa tlačil čas dala som ho do mrazničky cca na 20 minút. Cesto je stuhnuté a výborne sa s nim pracuje. Na papier na pečenie som si nakreslila rovnomernú 6tku. Pomohla som si dvoma miskami a vrch som dokreslila "od oka". Menšou miskou som vykrojila stred aj priamo do cesta. Šablónu som prilepila na vyvaľkané cesto a radielkom vykrojila obrys. Takto som to urobila 2x. Na dĺžku má "6tka" cca 34 cm a na šírku cez bruško cca 26 cm. Zo zvyšku cesta som si vykrojila mini srdiečka a motýlika, ktorý zdobí tortu. Trúbu som si dala vyhriať na 200 stupňov a cesto som piekla na 180tich. Cesto sa pečie cca 15-20 minút.

    Narodeninová torta v tvare čísla - obrázok 2
  3. 3

    Keďže som už kedysi robila krém s mascarpone zmiešaný s pudingom "ole" podľa iného receptu a nevyšlo mi to poriadne na celú tortu, spravila som tentokrát krému viac a myslím, že ho bolo akurát na túto tortu. Vyšľahala som si 3 šľahačky so stužovačmi (na každú šľahačku pripadá jeden malý balíček stužovaču). V druhej miske som si vyšľahala maslo s cukrom do penistej a jemnej podoby. Pridala som 2 mascarpone (á 250 g). Po vyšľahaní som do tejto zmesi jemne vmiešala vyšľahanú šľahačku. Krém bude mať hustú konzistenciu a je jemne zafarbený do smotanovej farby kvôli maslu.

  4. 4

    Cesto som si potrela vrstvou ríbezľového džemu, ktorý som tlačila viac k stredu aby ho nebolo vidno. Krém som si natlačila do sáčku a odstrihla špičku. Vyskúšala som si na malé srdiečka ako mi to pôjde. Nie je to náročné ale nebolo možné urobiť len 2 veľké bodky vedľa seba. Tak som si začala robiť vonkajšiu stranu, potom vnútornú a prípadne vyplnila stred (bolo to treba len v širších miestach). Nevedela som odhadnúť akú vrstvu krému dať, aby to bolo dostatočne vysoké. Jahody som si nakrájala na užšie pásy a čučoriedky som prekojila na polovicu. Jemne som tieto kúsky povtláčala do krému. Keďže som nechcela aby ovocie bolo vidno dala som naň ďalšiu vrstvu šľahačky. Prikryla druhou 6tkou , tú som tiež natrela džemom a krém som dala vo vyššej a hrubšej vrstve. (Krému je dosť a nemusíte sa báť, že vám nezvýši. Ja som ním vyplnila aj vykrojené mini srdiečka a ušlo sa im aj na vrch.) Miesta, kde nechceme nasilu pchať krém aby sme nepokazili dojem torty, môžeme krásne zakryť ovocím, či kvetmi. Zdobiť tortu odporúčam až pred jej darovaním. Pretože makrónky sa mi trošku rozpustili do rána a musela som to maskovať. Kvetinkám sa absolútne nič nestane a jahody som pre istotu dala tiež až na poslednú chvíľu, aby nepustili šťavu. Naplnenú tortu som odložila na chladnejšie miesto ( pozor, nie do chladničky pretože vám nezmäkne). V mojom prípade stála 16 hodín a odhadujem, že by potrebovala ešte cca hodinku, aby zmäklo aj spodné cesto úplne. Prajem príjemné pečenie, dúfam, že sa vám to všetkým vydarí tak ako mne ! :)

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá torta, krásně nazdobeno, jsi šikulka!
evanaaa
Dala si si s tým robotu, ale ako vidno, oplatilo sa, vyšiel z toho pekný zákusok, oslávenec sa mohol z nej tešiť.
jack
Super šestka:-)))
Krásna tortička.Páči sa mi.
dogagador
Torta naozaj vyzera dobre, ale nezodpoveda tomu, ze velmi jednoduchy a rychly recept. Je to slusna babracka. Podarila sa. Neviem, ci by sa mi chcela do toho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia