Narodeninová torta fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 24. mája 2015
Narodeninová torta (fotorecept)
Foto: alex37

Torta k narodeninám moje maminky. Korpus podľa Lacka @mesiar50, ostatné je improvizácia použitím obľúbených ingrediencií.

20
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks okrúhly
7 ks
210 g
210 g
100 g
2 bal.
6 PL
0,5 l
250 g
250 g
4-5 PL
Čokoládová poleva:
75 g
150 g
2 PL
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Upečieme si korpus najlepšie deň vopred, ja som ho piekla podľa http://varecha.pravda.sk/recepty/orechova-torta-fotorecept/58565-recept.html tohoto receptu, Lacko, @mesiar50, ďakujem pekne, vydaril sa.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si čokoládový krém, a to tak, že uvaríme čokoládové pudingy s cukrom v mlieku, keď je hustý pridáme ešte do horúceho zhruba 75g čokolády. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, po lyžičkách pridávame uvarený vychladnutý puding. Do tohoto krému pridáme postupne jemný tvaroh na odľahčenie.

  3. 3

    Korpus rozrežeme na tri pláty, po jednom polejeme kompótovou šťavou, natrieme jahodovým džemom a na to pokladieme na drobno nakrájané jahody, a natrieme čokoládovým krémom. Takto opakujeme ešte raz až po tretí plát, na ten už jahody nedávame, potrieme ho krémom a taktiež celú tortu a dáme stuhnúť do chladničky.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli, vrch torty zalejeme a necháme voľne stekať po okrajoch. Toto som odpozerala tiež z Lackovho receptu, ale on to má krajšie. Polovice jahôd namočíme do polevy a poukladáme na tortu.

  5. 5

    A ešte foto v reze.

    Narodeninová torta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mesiar50
@alex 37
Je to pre mna velka pocta,ze na tak vyznamnu a peknu udalost bola inspiraciou moja torta.Je rozhodne krajsia ako ta moja.Dovol, aby som tvojej maminke pri tomto
peknom zivotnom jubileu zazelal vela zdravia a stastia.


martamm
@Alex37 , hneď som na tortičke spoznala "rukopis" @mesiara50 , ale musím uznať, že aj v Tvojom prevedení je famózna, perfektná aj fotka v reze, naozaj vydarená tortička, ktorá mamičku určite potešila :). A ešte na záver mamičke želám všetko najlepšie k narodeninám, najmä zdravie, pokoj a lásku :)
luss44
parádna je! Jahody s čokoládou je skvelá kombinácia, maminke taktiež blahoželám k sviatku.
violeta
Krásna, slávnostná torta, tie jahody jej pristanú...
tinca
@alex37 krásne dielo pre človeka najvzácnejšieho. Celá,ale aj v reze vyzerá úúúžasne.Pripájam sa ku gratulácii jubilea maminky.
havino
nále dievka moja, dlho ťa tu nebolo a ni ju, aká prezentácia, šťavnatej torty, to je ono, aj šťavičky na korpus musí byť, džem, krém spieva, vyzdobená dľa môjho gusta, pekne primeřene, chutné a pekné dielo @alex
havino
zabudla som, mamine všetučko naj, zdravia oceán a lásky vás blížnych
alex37
@Luss44 , Lenka zlatá ďakujem ti pekne, @violeta , ďakujem za pristavenie, @tinca , ďakujem ti, odhadla si to, naozaj je vzácna tá moja maminka, @havino , Tánička milá ďakujem za krásne prianie, už si mi veru chýbala tak ako aj ostatní :-)
victoria221
Torta krasna a isto chutna
Ps: všetučko len to najlepšie vela zdravia štastia lasky
ewulkaaa
Krásna tortička !

Chystám sa ju upiecť priateľovi na narodeniny. Len musím kúpiť formu. Viete mi poradiť koľko cm ? Alebo v akej veľkej ste ju piekli vy ?

Ďakujem krásne ! :)