Tofu ryžový nákyp

Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami

Autor receptu: lunter

6
porcií
30 minút
príprava
40-50 minút
na 175 °C

Postup

  1. Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.
  2. Tofu rozmixujeme so 60 ml mlieka a s cukrom. Do uvarenej ryže primiešame tofu zmes, hrozienka, vanilku a škoricu. Cesto vylejeme do vymastenej zapekacej misky alebo tortovej formy. Vrch poprášime trstinovým cukrom a pečieme pri 175 stupňoch približne 40 - 50 minút.
  3. Upečený nákyp necháme vychladnúť. Za ten čas ošúpeme a nakrájame hrušky na malé kocky. V hrnci roztopíme cukor v troche vody na sirup, pridáme hrušky, škoricu a klinčeky. Povaríme a necháme skaramelizovať.
  4. Nákyp nakrájame a podávame s horúcimi hruškami a sirupom.