Tofu ryžový nákyp
Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami
Autor receptu: lunter
6 porcií |
30 minút príprava |
40-50 minút na 175 °C |
Postup- Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.
- Tofu rozmixujeme so 60 ml mlieka a s cukrom. Do uvarenej ryže primiešame tofu zmes, hrozienka, vanilku a škoricu.
Cesto vylejeme do vymastenej zapekacej misky alebo tortovej formy. Vrch poprášime trstinovým cukrom a pečieme pri 175 stupňoch približne 40 - 50 minút.
- Upečený nákyp necháme vychladnúť.
Za ten čas ošúpeme a nakrájame hrušky na malé kocky. V hrnci roztopíme cukor v troche vody na sirup, pridáme hrušky, škoricu a klinčeky. Povaríme a necháme skaramelizovať.
- Nákyp nakrájame a podávame s horúcimi hruškami a sirupom.
|