Nákyp z červenej šošovice

atka7 - fotkaatka7, 31. júla 2011
Nákyp z červenej šošovice
Foto: atka7

Jednoduché, zdravé a ľahko stráviteľné papanie... :)

25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

podľa chuti rôzna
  bez soli
  alebo sézamový
podľa chuti a potreby čerstvé alebo sušené




Postup

  1. 1

    Na olivovom (sézamovom) oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľku a cesnak a pridáme na menšie kúsky pokrájanú alebo postrúhanú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler, brokolica, karfiol,... jednoducho čo máme radi a/alebo "co dum dal"), posolíme, pridáme sušenú zeleninu bez soli a krátko orestujeme. Poprípade môžeme dochutiť aj rôznymi bylinkami, či už sušenými alebo čerstvými. Pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, zalejeme vodou (radšej najskôr menším množstvom a podľa potreby neskôr pridáme) a cca 10 min dusíme.

  2. 2

    Zapekaciu misu potrieme olivovým olejom, dáme doň šošovicovú zmes a zapečieme odokryté v rozohriatej rúre.

  3. 3

    Podávame so zeleninovou oblohou. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

dorisa
Škoda, že som neochutnala, keď si to varila. Vyzerá to super.
jamarlen
ak dobre chápem, je to také"šošovivoto"? recept je veľmi individuálny, ako komu chutí, množstvo aj suroviny, ale to zapekanie - pri akej teplote, ako dlho?
atka7
@danculka , dakujem :)... @dorisa , vsak to bolo este pred 2 rokmi, vtedy si este na taketo zdravotinky velmi nebola, ale nabuduce, ked znova spravim, podelime sa, vsak za tie vcerajsie supis pupis uuuzasne cannelloni sa musim nejak odvdacit :).... @jamarlen , pecie sa to na cca 180 stupnoch cca 25-30min, ale zavisi podla velkosti zapekacej misy, vysky nakypu a ako kto ma rad. ja vacsinou varim taketo "individualne" jedla, pridavam suroviny ako mi pride, ako mam chut a co mam doma. a zakazdym to potom chuti inac :)))... @martamm , dakujem :)... @marienka44 , ano, dusi sa to vsetko spolu a potom sa ta masa da do zapekacej misy a zapecie..
jamarlen
jemná chuť našej dnešnej večere podľa tvojho receptu bola veľmi príjemná, navrchu trošku chrumkavé, vo vnútri kypré s jemnou vôňou šošovičky, ktorú mám rád /preto sme to s ostatnými voňavými burinami radšej nepreháňali/ :), takže naozaj vďaka za receptík, @atka7 !
jamarlen
PS. s cviklovým šalátikom to bola na tanieri hotová halucinácia:)))
bejaja
určite to bola výborná papanica, škoda že si ma nepozuvala:))
atka7
@bejaja , nabuduce pozvem, toto je foto asi spred 2 rokov... :))) nahodne som ho nasla v mobile..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia