Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Nákyp „Tortilla de patata s chorizom“

Ján Cigánik
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 21. marca 2018
Nákyp „Tortilla de patata s chorizom“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
na 170 °C

Suroviny

800 g
200 g (saláma)
podľa potreby
8 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na 2 – 3 mm plátky, osolíme, okoreníme, v hlbšej panvici ich spolu s väčším množstvom olivového oleja opražíme do polomäkka.

  2. 2

    Potom pridáme nakrájané chorizo, prípadne zeleninu podľa chuti, odstavíme, presypeme do sitka a necháme stiecť prebytočný olej.

  3. 3

    Všetko dáme do misy na pečenie vymastenej olejom a posypanej strúhankou. Vajcia vyšľaháme so soľou a zalejeme nimi zemiaky. Pečieme pri teplote 170 °C asi 45 minút.

Diskusia k receptu

chorvatka
Toto jedlo pripravujem uz temer pol storocia, na Slovensku s cabajkou, tu vo Francii s chorizom; ja si vsak zemiaky nakrajané na kolieska predvarim v kuchte za 3 minuty a jedlo je omnoho rychlejsie pripravené. Podavam ho teplé a zbytok nakrajany na kocky so salatom na veceru.Skuste a neobanujete
branka
moze byt, ale v Spanielsku krajaju zemiaky na kocky, lahsie sa to obracia na panvici....lebo totiz v tortille musia byt najprv vyprazane...ak sa predvaria, tak so tu fakt "francuzaky"...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia