Nakladaný syr Hermelín

Autor receptu: mirian4

Nakladaný hermelín (syr) je pochúťka v lete, či v zime; s čerstvou bagetkou jedna báseň :-)

15 minút
príprava

Postup

  1. Do väčšieho pohára ukladáme vo vrstvách hermelín (ovčí syr) nakrájaný na malé kúsky (trojuholníčky), cibuľu na kolieska nakrájanú, olivy, kápiu; zasypeme sušeným cesnakom, feferónovou pastou a pokračujeme vo vrstvách až po vrch pohára. Dolejeme trošku nálevu z olív a nakoniec olivový olej až po vrch pohára.
  2. Uložíme do chladničky min. na 1.týždeň (kto vydrží :-) a viac... Je to neskutočná delikatesa, ktorá nám chutí s čerstvou tmavou bagetou. Ak ostane nálev po vyjedení všetkých dobrôt z pohára, opäť naložím novú dávku... Dobrú chuť !!!