Nakladaný ovčí syr

marcy - fotkamarcy, 20. septembra 2011
Nakladaný ovčí syr
Foto: marcy

Ovčí syr máme radi,tak kupujeme väčšiu hrudu z ktorej ujedáme,zároveň necháme časť prezrieť na 100 % bryndzu a časť naložíme do oleja.Je to dobrota, Zobraziť celý popisOvčí syr máme radi,tak kupujeme väčšiu hrudu z ktorej ujedáme,zároveň necháme časť prezrieť na 100 % bryndzu a časť naložíme do oleja.Je to dobrota, s domácim chlebíkom " čapeme ",z ktorej sa teší celá rodina.

20 min. minút
príprava

Suroviny

p.p. kvalitný
p.p.
 alebo čierne + nové korenie,




Postup

  1. 1

    Hrudu syra zaťažím,čím ho zbavím srvátky,zostane tvrdší.Nakrájaný naložím do ochuteného oleja ( tentoraz som pridala zmes byliniek z Lidla na šalát ), soľ,červenú sušenú papriku.Zvyknem robiť s korením štyroch farieb + nové korenie,suš.paprika.

Diskusia k receptu

tinca
robila som len ja dávam ešte chilli papričku, cesnak cibuľu. Je to chutné.
tetuska
naposledy som robila feferónky plnené bryndzou, štípali ma 2 dni ruky, ale stálo to za to, to je dobrota a nakladaný camembert, dala som čili papričky, cibuľku, cesnak ako @tinca
zinnajdha
... a neskúsila si ten syr prekladať krúžkami sušenej paradajky ? Ja som to robila s paradajkou. Len neviem, ako sa to má konzumovať: samé, alebo k alkoholu, alebo k akému inému jedlu ??? Iba s chlebom ?
sonulienka
vyzerá to pekne ukladám a ak dostanem ovčí syr možno aj skúsim ale tiež
by som asi pridala chilli papričky a cesnak
marcy
dievčatá ďakujem za odozvu :-D,tá zmes sušených byliniek má úžasnú chuť,preto som iné nepridávala.V recepte som ešte vložila foto čerstvo upečeného chlebíka,nejak neprešlo :-( ...jedávame s bagetkami,pridávam do zeleninového šalátu,aj ochutený olej v šaláte urobí dobrú chuť....
strigus
juj, tak toto musí byť dobrotka, ovčí syr milujem!
marianne69
...hned ako mi osadia kuchynu,pidlikujem na farmu kupit ovci syr a urobim tento receptik,so syrmi kuchtim opatrne,ale ovciemu neodolam a toto vyzera uplne vyborne(KK)
tinca
dokonca môžeme syry aj kombinovať, na kocky ovčí syr, kozí syr, plnený hermelín a sú to božské chuťovky a máme to v pohotovosti aj pre návštevu. Najlepšie je to s nasucho opečenou bagetkou, ktorú potrieme jemne cesnakom. Lepšie ako rezeň! Ak mám, tak pridávam aj ja sušené paradajky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia