Nakladaný ovčí syr ( fotorecept )

Autor receptu: tatranka

Milujeme nakladaný ovčí syr ako doplnok k suchej strave,dobrému pečenému mäsu,alebo ako chuťovku k vínu. Raz za čas ho urobím z viac druhov syrov,alebo jedného druhu.Teraz to bol čerstvý,ovčí syr.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suché koreniny a bylinky, soľ ocot,práškový cukor,1 dcl oleja si vymiešam spolu. Syr si nakrájam na kocky a dám do misky.Prelejem macerátom. Do čistých pohárov si dám bazalku, rozmarín,očistené strúčiky cesnaku.Začnem lyžicou ukladať namacerovaný syr.Sem tam vhodím čierne a nové korenie a tiež vložím sušené paradajky.
  2. Ak sa pohár zaplní,zalejem čistým olivovým olejom.Ináč,po zjedení syra,ak olej prelejem cez sitko,je to ideálny macerát na šaláty,rôzneho druhu.
  3. Takto robím aj viac druhov syra do jedného pohára.Tu je vrstva ementálu,plesňového syra a ovčieho.
  4. A tu zase, je nakladaný ementál s cesnakom a zaváranou kapiou.
  5. Je to chutný doplnok k mäsku a dobrej pohode pri vínku.