Nakladaný ovčí syr ( fotorecept )
Autor receptu: tatranka
Milujeme nakladaný ovčí syr ako doplnok k suchej strave,dobrému pečenému mäsu,alebo ako chuťovku k vínu.
Raz za čas ho urobím z viac druhov syrov,alebo jedného druhu.Teraz to bol čerstvý,ovčí syr.
Postup
- Suché koreniny a bylinky, soľ ocot,práškový cukor,1 dcl oleja si vymiešam spolu.
Syr si nakrájam na kocky a dám do misky.Prelejem macerátom.
Do čistých pohárov si dám bazalku, rozmarín,očistené strúčiky cesnaku.Začnem lyžicou ukladať namacerovaný syr.Sem tam vhodím čierne a nové korenie a tiež vložím sušené paradajky.
- Ak sa pohár zaplní,zalejem čistým olivovým olejom.Ináč,po zjedení syra,ak olej prelejem cez sitko,je to ideálny macerát na šaláty,rôzneho druhu.
- Takto robím aj viac druhov syra do jedného pohára.Tu je vrstva ementálu,plesňového syra a ovčieho.
- A tu zase, je nakladaný ementál s cesnakom a zaváranou kapiou.
- Je to chutný doplnok k mäsku a dobrej pohode pri vínku.