Nakladaný karfiol fotorecept

babi - fotkababi, 6. septembra 2011
Nakladaný karfiol (fotorecept)
Foto: babi

....vyzerá to pekne a je to aj dobré, máme to radi..

30 min minút
príprava
30.min minút
tepelná úprava

Suroviny

2 celé
1-2 ks
1-2 ks
1 ks  menšia
2 ks
1 väčšia čerstvá
 čerstvý
 na nálev
4-6 gul.
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Pripravím si zeleninu. Karfiól rozoberiem na ružičky a všetko dobre umyjem.Do hrnca dám vodu pridám soľ,ocot .Keď začne vrieť vložím karfiól a 3-5 min blanšírujem. Vyberiem na sitko a hneď prepláchnem studenou vodou. Potom vložím do tej istej vody aj na kolieska pokrájanú mrkvu a papriky -zabudla som v surovinách napísať batanie rohy. tieč 2-3min. blasšírujema potom prepláchnem studenou vodou.

    Nakladaný karfiol (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vodu po zelenine nevylejem, ale precedím a použijem na prípravu nálevu. Postupujem podľa návodu, ale pridám ešte nové korenie a bobkový list. Potom už len ukladám na striedačku -karfiól, mrkvu, papriky, kôpor , čerstvú cibuľu a mladú cibuľku. Zalejem nálevom a sterilizujem 10 min. PS: tento rok som prvý a posledný krát použila červenú cibuľu - nerobte to prosím, lebo po sterilizácii pustila trochu farbu a karfiól je jemne ružový

    Nakladaný karfiol (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

evusik
veru tie farby lákajú... aj my máme radi nakladaný karfiol, len ja nedávam kôpor...
vierik
Veľmi pekné farebné,tá cibuľka tam pasuje,len škoda že pustí farbu.Inšpirovala si ma asi urobím ...
tetuska
karfiol robím každý rok, je vynikajúci, používam lyžičkový nálev na uhorky, viď užívateľ tetuska, urobím len toľko, koľko potrebujem...
medovnicek
je vidieť, že pri zaváraní myslíš aj na estetiku, poháre vyzerajú krásne, ešte som karfiol samostatne nenakladala, je načase to vyskúšať
palokuchki
Karfiol som uz zavarala ale trochu inak. Na buduce to skusim podla tvojho receptu. Nebudem mat ale nakladace, pripravim si nalev ako robim na zavarane uhorky. Krasne si to ulozila do tych poharov.
marienka44
@Babi ,ak chceme urobit recept podla Teba, musime vediet mnozstvo vody, octu, soli a cukru. Sol a ocot je uz vo vode pocas blanzirovania, to sa musi odcitat. Nalev je ten, co je napisany na deku?
babi
@marienka44 ,áno návod na prípravu nálevu je na sáčku. Je jedno aký použiješ - možno máš už nejaký svoj odskúšaný. Ocotu vo vode v ktorej som blanšírovala je zanedbateľné, lebo som ho nedala veľa a tak isto soli . Cukor uvádzam v rozpise. Ja nakoniec aj tak nálev ochutnám a dochutím, prípadne zriedim.
majsterka
dobrý nápad,práve som kúpila karfiol a hľadala som recept na sladko -kyslú kombináciu
matased
Veľmi dobre tento karfiol vyzerá, rada si ho uložím.
eviana
@babi , karfiol zvyknem nakladať s chilli a ferefonkami, ale páči sa mi aj táto krásne farebná mozaika... veru opáčim podľa Teba, ďakujem za inšpiráciu :)
babi
@eviana dakujem a samozrejme ak mate radi pikantne, kludne tam feferonky pridaj , miesto papriky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia