Nakladaný Encián
Autor receptu: kimlo
Viem že podobnými receptami sa to tu na Vareche len tak hemží, ja ponúkam ten svoj...
Postup
- Z tohoto množstva robím 2 dávky, rozdiel je len v spôsobe nakrájania syra. Do jednej dávky dávam syr nakrájany na štvrťky s červenou cibuľou, do druhej syr rozrezaný pozdĺžne na polovice, s bielou cibuľou.
- Polovice a štvrťky Enciánu posypeme na reznej strane grilovacím korením. Na dno kažého pohára uložíme dávku cibule pokrájanú na mesiačiky, bobkový list, a koliesko enciánu, alebo jeho štvrťky. Pridáme nasekaný cesnak, cibuľu, olivy, baranie rohy, a opäť prekryjeme syrom. Takto vrstvíme až do spotrebovania surovín. Zalejeme olivovým olejom, trocha zatlačíme aby sme vytlačili prebytočný vzduch a dolejeme olej.
- Uzatvoríme a dáme do chladničky aspň na 2-3 dni. Podávame k pivu.