Nakladané sušené rajčiny

Autor receptu: ckatka

Rajčiny sú potvory... dozrievajú často naraz a nestíhame ich jesť. Čo s tým? Pretlaky, kečupy, lečá.... alebo takáto mňamka.

Postup

  1. Naolejujeme plech.
  2. Umyté rajčiny nakrájame na polovičky (ak sú väčšie tak na mesiačiky) a ukladáme natesno na plech šupkou dolu.
  3. Nasekáme bylinky, posypeme nimi rajčiny, posolíme, pocukrujeme (podľa chuti).
  4. Vložíme do rúry, sušíme pri 90°C cca 10-12 hodín (ja som nechala cez noc). Ráno treba koštovať, či už sú dostatočne usušené, ak áno, nakladáme ich do sklenených dóz alebo pohárov. Prekladáme nakrájaným cesnakom. Ak je málo oleja, dolejeme po vrch rozohriatym olejom, zavrieme a tešíme sa na mňamku.
  5. Z dvoch plechov mi vyšla taká menšia dóza a 3 dcl pohár, ale nejako obzvlášť veľmi som to tam netlačila, nech sú pekné.