Nakladané klíčky - Dua Gia

2010 - bez fotky2010, 10. júna 2015
Nakladané klíčky - Dua Gia
Foto: 2010

Neocakavam ze by si dakdo odlozil tento recept, ale mal som vela klickov. Takze recept 1 ak ich spotrebovat.Rychlo nalozit na sladko kyslo.

20 minút
príprava

Suroviny

 nakrájaný nadrobno
 nakrajaná nadrobno




Postup

  1. 1

    Klicky poriadne preplachneme - ocistime od korienkov ked treba. Cerstvy zazvor nakrajame na zapalky tak isto mrkvu. Ja som nemal cesnakovu pazitku tak som pouzil cesnak a pridal na drobno nakrajanu jarnu cibulku.

    Nakladané klíčky - Dua Gia - obrázok 1
  2. 2

    Z hrnceka vody a octu ( tu je jemnejsi ako na slovensku - polovicku ) lyzicky soli a lyzice cukru som si spravil sladko kysly nalev. Vsetko poriadne premiesal zalial nalevom nechal zvadnut a natlacil do pohara, dal do ladnicky a na weekend bude kvazi calamada.

  3. 3

    Isiel som podla tohto vietnamskeho receptu aj ked som si ho trochu upravil. https://www.youtube.com/watch?v=JsQngwWYhpw

Diskusia k receptu

babidka
Ja pouzivam skor klicky z psenice/fazulove malokedy/ a niekedy ich tiez nespotrebujem ...co moje sliepky velmi ocenuju :-) Ale recept si odkladam , moj drahy take veci dokaze ocenit a tak to najblizsie skusim podla teba .
bubaya
Prečo? Kupujeme drahé bambusové, tak si môžeme dopestovať sami. ja mám najradšej šošovicu a mungo fazuľky.
micanela
@bubaya plne suhlasim, doma naklici mungo za 3 dni a je to fakt za par centov a ovela lepsie ako kupovane
vybusna
babidka velky velky LOL :D. Raz som mala naklicene mungo...hruzu ho bolo a uz sme sa vracali do Mnichova, tak som raz nevedela co s nim (o nakladani do flias...no ani v pate by ma to nenapadlo...takze ja si tento recept rozhodne ukladam). Prisla som teda do Seliec k rodicom , ze im ho ponuknem, ale nemali zaujem.....tak som ich hodila sliepkam...boze, dorazit sa po tom isli....kohut bol cely zmateny.
1x bembo
micanela
este otazka - ked to nalozis, neznicia sa vsetky vitaminy ktore v klickoch /dufam/ su?
2010
@micanela ja som nic teplotne neupravoval, len dal do ladnicky, a dnes sa uz testovalo.


idora
Ďakujem za recept, určite vyskúšam..
nalpa
Bento, taku radost od vcera z toho receptu mam ...uz je na naklicenie kooopa mungo na linke ...maaavam ...len rozmyslatr ako ich sterilizovat, hm?! ..7 dcl pohare 12-15 mnin.pri tych 82-85? ..je tu niekto znalejsi co poradi?...vdaka :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia