Nakladaná cuketa
Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Autor receptu: palma
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme ním cuketové kolieska. Necháme 20 minút postáť.
Potom cuketu vyberieme, jemne osolíme a dáme do pohára. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, korenie a bylinky. Zalejeme olivovým olejom, do ktorého sme pridali horčicu a necháme aspoň 1 deň v chladničke.
- Bagetu na vrchu narežeme a potrieme olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom a vňaťou. Pred podávaním ju grilujeme z každej strany.
- Grilovanú bagetu podávame s nakladanou cuketou. Je to tiež výborná príloha ku grilovanému mäsu.
|