Nakladaná cuketa

Nakladané cukety s cesnakovou bagetou

Autor receptu: palma

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme ním cuketové kolieska. Necháme 20 minút postáť. Potom cuketu vyberieme, jemne osolíme a dáme do pohára. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, korenie a bylinky. Zalejeme olivovým olejom, do ktorého sme pridali horčicu a necháme aspoň 1 deň v chladničke.
  2. Bagetu na vrchu narežeme a potrieme olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom a vňaťou. Pred podávaním ju grilujeme z každej strany.
  3. Grilovanú bagetu podávame s nakladanou cuketou. Je to tiež výborná príloha ku grilovanému mäsu.