Nakladaná zelenina

Nakladaná zelenina
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 21. augusta 2011 19:39Ďalšie jeho recepty

Snažím sa zavariť všetko , čo sa mi v záhrade urodí. Akurát karfiol som musela kúpiť.Viem , že je tu uverejnených mnoho podobných receptov, no to ma neodradilo a pridávam aj ten môj.Hádam sa niekomu zapáči.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Umytú papriku som dala na 1 minútu spariť do vriacej vody.Karfiol som rozobrala na ružičky a tiež som ho sparila zvlášť a s trochou kyseliny citrónovej.Očistila som malé cibuľky,mrkvu som nakrájala na plátky.Zelené rajčiny som nemusela krájať,lebo som obrala také šikovné.
Nakladaná zelenina - obrázok 1

2

Keď mi paprika trochu ochladla,ukladala som do pohárov nasledovne:alma,baraní roh,cibuľka,zelená paprika,feferónka,prúžky kapie, kolieska mrkvy . Nálev som spravila podľa návodu na Zelku: zvarila som vodu s octom,Zelkom,cukrom .Vychladnutým nálevom som zaliala papriky.Pri zaváraní so Zelkom píšu , že netreba sterilizovať, no ja som dala na 10 min. pri 90 stupňoch sterilizovať,lebo zicher je zicher.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 21. augusta 2011 o 21:41
    Páči sa mi ,je pekne farebná.


  • kimlo, 22. augusta 2011 o 07:32
    Dobrých receptov nikdy nie je dosť.. :-)


  • renama, 22. augusta 2011 o 08:47
    Niečo také som robila aj ja, pridala som aj cuketu aj patizón a veruže to boly hody v zime :) Vyzerá to krásne, musím znova niečo také zavariť, ďakujem za pripomenutie


  • frezia68, 22. augusta 2011 o 10:39
    Pekne sa Ti to usmieva....všetko sa v zime zíde :-)


  • tatranka, 22. augusta 2011 o 14:14
    Je ohromné,že si dokážeš všetko spracovať.V zime,akoby si našla.


  • babkamt, 22. augusta 2011 o 16:11
    tatranka,máš pravdu,snažím sa zužitkovať všetko,čo sa mi v záhrade urodí,potom mám čo rozdávať.


  • danculka, 22. augusta 2011 o 17:35
    Super,zima má byť tuhá a dlhá:)))))))))))))


  • babkamt, 22. augusta 2011 o 19:06
    renama,mladú cuketu som aj ja dávala do uhoriek,je to veľmi chutné.


  • cica2, 24. augusta 2011 o 17:59
    paráda!:)


  • mineo, 8. augusta 2012 o 21:50
    a viete, že zelené paradajky sú jedovaté?
    kuk.............................» www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf_id=2752...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist