Nakladaná zelenina

Nakladaná zelenina
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 21. augusta 2011 19:39Ďalšie jeho recepty

Snažím sa zavariť všetko , čo sa mi v záhrade urodí. Akurát karfiol som musela kúpiť.Viem , že je tu uverejnených mnoho podobných receptov, no to ma neodradilo a pridávam aj ten môj.Hádam sa niekomu zapáči.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Umytú papriku som dala na 1 minútu spariť do vriacej vody.Karfiol som rozobrala na ružičky a tiež som ho sparila zvlášť a s trochou kyseliny citrónovej.Očistila som malé cibuľky,mrkvu som nakrájala na plátky.Zelené rajčiny som nemusela krájať,lebo som obrala také šikovné.
Nakladaná zelenina - obrázok 1

2

Keď mi paprika trochu ochladla,ukladala som do pohárov nasledovne:alma,baraní roh,cibuľka,zelená paprika,feferónka,prúžky kapie, kolieska mrkvy . Nálev som spravila podľa návodu na Zelku: zvarila som vodu s octom,Zelkom,cukrom .Vychladnutým nálevom som zaliala papriky.Pri zaváraní so Zelkom píšu , že netreba sterilizovať, no ja som dala na 10 min. pri 90 stupňoch sterilizovať,lebo zicher je zicher.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 21. augusta 2011 o 21:41
    Páči sa mi ,je pekne farebná.


  • kimlo, 22. augusta 2011 o 07:32
    Dobrých receptov nikdy nie je dosť.. :-)


  • renama, 22. augusta 2011 o 08:47
    Niečo také som robila aj ja, pridala som aj cuketu aj patizón a veruže to boly hody v zime :) Vyzerá to krásne, musím znova niečo také zavariť, ďakujem za pripomenutie


  • frezia68, 22. augusta 2011 o 10:39
    Pekne sa Ti to usmieva....všetko sa v zime zíde :-)


  • tatranka, 22. augusta 2011 o 14:14
    Je ohromné,že si dokážeš všetko spracovať.V zime,akoby si našla.


  • babkamt, 22. augusta 2011 o 16:11
    tatranka,máš pravdu,snažím sa zužitkovať všetko,čo sa mi v záhrade urodí,potom mám čo rozdávať.


  • danculka, 22. augusta 2011 o 17:35
    Super,zima má byť tuhá a dlhá:)))))))))))))


  • babkamt, 22. augusta 2011 o 19:06
    renama,mladú cuketu som aj ja dávala do uhoriek,je to veľmi chutné.


  • cica2, 24. augusta 2011 o 17:59
    paráda!:)


  • mineo, 8. augusta 2012 o 21:50
    a viete, že zelené paradajky sú jedovaté?
    kuk.............................» www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf_id=2752...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist