Nakladaná zelenina

Nakladaná zelenina
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 21. augusta 2011 19:39Ďalšie jeho recepty

Snažím sa zavariť všetko , čo sa mi v záhrade urodí. Akurát karfiol som musela kúpiť.Viem , že je tu uverejnených mnoho podobných receptov, no to ma neodradilo a pridávam aj ten môj.Hádam sa niekomu zapáči.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Umytú papriku som dala na 1 minútu spariť do vriacej vody.Karfiol som rozobrala na ružičky a tiež som ho sparila zvlášť a s trochou kyseliny citrónovej.Očistila som malé cibuľky,mrkvu som nakrájala na plátky.Zelené rajčiny som nemusela krájať,lebo som obrala také šikovné.
Nakladaná zelenina - obrázok 1

2

Keď mi paprika trochu ochladla,ukladala som do pohárov nasledovne:alma,baraní roh,cibuľka,zelená paprika,feferónka,prúžky kapie, kolieska mrkvy . Nálev som spravila podľa návodu na Zelku: zvarila som vodu s octom,Zelkom,cukrom .Vychladnutým nálevom som zaliala papriky.Pri zaváraní so Zelkom píšu , že netreba sterilizovať, no ja som dala na 10 min. pri 90 stupňoch sterilizovať,lebo zicher je zicher.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 21. augusta 2011 o 21:41
    Páči sa mi ,je pekne farebná.


  • kimlo, 22. augusta 2011 o 07:32
    Dobrých receptov nikdy nie je dosť.. :-)


  • renama, 22. augusta 2011 o 08:47
    Niečo také som robila aj ja, pridala som aj cuketu aj patizón a veruže to boly hody v zime :) Vyzerá to krásne, musím znova niečo také zavariť, ďakujem za pripomenutie


  • frezia68, 22. augusta 2011 o 10:39
    Pekne sa Ti to usmieva....všetko sa v zime zíde :-)


  • tatranka, 22. augusta 2011 o 14:14
    Je ohromné,že si dokážeš všetko spracovať.V zime,akoby si našla.


  • babkamt, 22. augusta 2011 o 16:11
    tatranka,máš pravdu,snažím sa zužitkovať všetko,čo sa mi v záhrade urodí,potom mám čo rozdávať.


  • danculka, 22. augusta 2011 o 17:35
    Super,zima má byť tuhá a dlhá:)))))))))))))


  • babkamt, 22. augusta 2011 o 19:06
    renama,mladú cuketu som aj ja dávala do uhoriek,je to veľmi chutné.


  • cica2, 24. augusta 2011 o 17:59
    paráda!:)


  • mineo, 8. augusta 2012 o 21:50
    a viete, že zelené paradajky sú jedovaté?
    kuk.............................» www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf_id=2752...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist