Nakladaná zelenina

babkamt - fotkababkamt, 21. augusta 2011
Nakladaná zelenina
Foto: babkamt

Snažím sa zavariť všetko , čo sa mi v záhrade urodí. Akurát karfiol som musela kúpiť.Viem , že je tu uverejnených mnoho podobných receptov, Zobraziť celý popisSnažím sa zavariť všetko , čo sa mi v záhrade urodí. Akurát karfiol som musela kúpiť.Viem , že je tu uverejnených mnoho podobných receptov, no to ma neodradilo a pridávam aj ten môj.Hádam sa niekomu zapáči.

Suroviny

1 ks
3 ks
3 ks
6 ks
15 ks
1 ks
140 g
1,75 litra
0,5 litra




Postup

  1. 1

    Umytú papriku som dala na 1 minútu spariť do vriacej vody.Karfiol som rozobrala na ružičky a tiež som ho sparila zvlášť a s trochou kyseliny citrónovej.Očistila som malé cibuľky,mrkvu som nakrájala na plátky.Zelené rajčiny som nemusela krájať,lebo som obrala také šikovné.

    Nakladaná zelenina - obrázok 1
  2. 2

    Keď mi paprika trochu ochladla,ukladala som do pohárov nasledovne:alma,baraní roh,cibuľka,zelená paprika,feferónka,prúžky kapie, kolieska mrkvy . Nálev som spravila podľa návodu na Zelku: zvarila som vodu s octom,Zelkom,cukrom .Vychladnutým nálevom som zaliala papriky.Pri zaváraní so Zelkom píšu , že netreba sterilizovať, no ja som dala na 10 min. pri 90 stupňoch sterilizovať,lebo zicher je zicher.

Diskusia k receptu

kimlo
Dobrých receptov nikdy nie je dosť.. :-)
renama
Niečo také som robila aj ja, pridala som aj cuketu aj patizón a veruže to boly hody v zime :) Vyzerá to krásne, musím znova niečo také zavariť, ďakujem za pripomenutie
tatranka
Je ohromné,že si dokážeš všetko spracovať.V zime,akoby si našla.
babkamt
tatranka,máš pravdu,snažím sa zužitkovať všetko,čo sa mi v záhrade urodí,potom mám čo rozdávať.
babkamt
renama,mladú cuketu som aj ja dávala do uhoriek,je to veľmi chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia