Nakladaná zelenina - bez sterilizácie (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Je to kyslá zeleninka. Keď odjeme môžeme pridať zeleninu znovu. Táto zeleninka vydrží do jari.

Suroviny

Postup

  1. Takto pripravený nálev necháme stáť 24 hodín. 4-5 krát premiešame (nevaríme). Naložíme akúkoľvek zeleninu okrem červenej kapusty, paradajok, cvikle. Ja som robila nálev z polovičnej dávky.
  2. BORKÉN
  3. pridáme akúkoľvek zeleninu, ja som dala karfiol ( je veľmi dobrý), brokolicu, mrkvu, cibuľku, fazuľkové struky, cuketu, uhorku, baranie rohy, proste čokoľvek čo záhradka dá okrem červenej zeleniny.
  4. zalejeme nálevom
  5. takto to vypadá po 3 mesiacoch ( dosť odjedené)