Nakladaná špargľa
Nakladaná špargľa

Nakladaná špargľa

Marcel Sekereš
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 27. apríla 2017
Nakladaná špargľa
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 PL
50 ml
1/2 ks
1/2 ks
5 g
1 ks
 80 %-ný




Postup

  1. 1

    Očistenú a na vhodnú dĺžku pokrájanú špargľu vložíme do hrnca s vriacou vodou, mliekom, so soľou, s cukrom, citrónom a povaríme približne 5 minút. Potom špargľu vyberieme, ochladíme v studenej vode a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Z vody, bieleho balzamikového octu, pomaranča, citróna, cukru a bobkového listu uvaríme nálev.

  3. 3

    Špargľu vložíme do zaváraninových pohárov, zalejeme nálevom, pridáme trošku alkoholu, zapálime, rýchlo zatvoríme a necháme vychladnúť. Ak chceme, aby špargľa dlhšie vydržala, môžeme ju dodatočne sterilizovať ako klasické zaváraniny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia