Najzeleninovejšia polievka fotorecept

jody - fotkajody, 17. marca 2011
Najzeleninovejšia polievka (fotorecept)
Foto: jody

Nedávno som sa snažila pomazánkou privolať jar a teraz zasa touto polievkou leto. Celá polievka spočíva v tom, že do nej dáte čo najviac Zobraziť celý popisNedávno som sa snažila pomazánkou privolať jar a teraz zasa touto polievkou leto. Celá polievka spočíva v tom, že do nej dáte čo najviac druhov zeleniny, vlastne všetko, čo doma nájdete. Čisto zeleninová výrazná chuť. Skúste. :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 mrazený




Postup

  1. 1

    Nachystáme čo najviac druhov zeleniny, čo len doma nájdeme. Ja som napríklad dala aj listy a hlúby z kelu, čo mi ostal. Pokrájame všetko na drobné kúsky a osobitne dáme cibuľu, cesnak, pór a rajčinu. Ostatné môžeme dať dokopy.

    Najzeleninovejšia polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme cibuľku, ...

    Najzeleninovejšia polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme zeleninku a za stáleho miešania opekáme.

    Najzeleninovejšia polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po chvíli pridáme cesnak s pórom a stále opekáme.

    Najzeleninovejšia polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posolíme, premiešame a pridáme rajčinu.

    Najzeleninovejšia polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zasypeme sladkou paprikou, premiešame, ...

    Najzeleninovejšia polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...podlejeme vrelou vodou a necháme variť.

    Najzeleninovejšia polievka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým si v druhom hrnčeku nasucho opečieme hrubú krupicu a necháme ochladnúť.

    Najzeleninovejšia polievka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Asi po 10-tich minútach pridáme hrášok a necháme spolu s ostatnou zeleninou dovariť.

    Najzeleninovejšia polievka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakoniec vychladnutú krupicu zmiešame s trochou vody, pridáme do polievky a povaríme tak zo päť minút. No a potom naložíme koľko každému chutí. Dobrú chuť prajem. :-)

    Najzeleninovejšia polievka (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

jezibabka1
robievam takéto všezeleninové polievky, len namiesto oleja dávam maslo:) no a tá krupica je pre mňa novinka, takže najbližšie urobím podľa Teba, dík:)
marianne69
....robim zeleninove polievky podla toho, aku zeleninku mam v chladnicke a tato je presne podla mojho gusta...vyborna..
jerica
Faj s tou krupicou , ešte som sa nestretla dávať opraženú krupičku,čo nebolo môže byť určite si vyskúšam , do polievok zo zeleninou miesto cibule dávam pór na masle.
madlenka
Opažená krupica do polievky je pre mňa novinka,tak ďakujem za skvelý
tip:)
duschko
Ta oprazena krupica je podla mna asi namiesto krupicovych halusiek. Pocul som o takomto sposobe. Dokonca aj zahustovanie polievok zaprazenou mukou je lahsie stravitelne. Varecha diskusia.....Foto nema chybu. Polievocka tiez.
sjuz
tiež tak robím - s krupicou, a na záver do hotovej masielko, a čerstvá vňaťka - mňam!
alena45
dobrý spôsob s tou krupicou, ale nikdy som to nerobila, prečo tam dávaš trochu vody do opečenej krupice, nedá sa len tak vysypať pri súčasnom miešaní ? A hrubá krupica je múka krupica alebo detská krupica ?
hannah22
ozaj zelená polievočka, robievam podobnú ale krupicu osmažím na sucho a pridám potom lyžicu masielka a zalejem st.vodou, povarím a na záver kopec petržl.vňate alebo pažitku čo dom dal, fajne a dobre nafotené ..... :))
julica
Krásna polievočka z kopy čerstvej zeleniny, to sa s mrazenou zmesou nedá ani porovnať. Vždy som zbožňovala, keď som sa zo záhradky vracala s plnou náručou zablatenej zeleniny do nedeľnej polievky, júj, už nech je leto!
janger
Taketo polievocky s kopou zeleniny su vyborne! S krupicou som este neskusala.
bozulka
Takéto polievky máme radi,tiež dávam všetko čo najdem takže polievka je vždy iná.Krupicu dávam aj ja,niekedy keď je menej zeleniny do krupice zamiešam jedno-dve vajíčka,osmažím a dám do polievky.
pietroo
Tak tá je ozaj "zeleninová"! Ja takýmito polievkami naháňam pitný režim. Ešte pridávam tú najmenšiu konzervu paradajkového pretlaku. Alebo trošku kečupu. Pridá to kyselkavú zviežosť. Skúste !
jody
Ďakujem všetkým za komentáre. @Alena45 , volá sa to hrubá krupica, detská je jemnejšia. A určite sa to dá aj nasypať, ale ja som zvyknutá pridať trochu vody.
jan1950
....okrem halusticiek a krupice do polievky pridavam bud zemiak,alebo ryzu,niekedy s tarhonou...ale najvacsi uspech ma mit Schwäbischen Maultaschen ...(tasticky z rezancoveho cesta z masovou alebo zeleninovou plnkou)...
.....velmi pekne urobeny recept
sharona
Aj moja mama mi vždy hovorila, že do dobrej zeleninovej polievky má ísť aspoň 7 druhov zeleniny. Ty si dala až 11. Ja by som vynechala zemiaky, mám ich rada ale nie v polievke.
zdezda
výborná polievočka, robievam takúto s ovsennými vločkami. ktoré najprv opečiem na sucho, potom pridám maslo(olej), cibuľku atď. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia