Najrýchlejšia zabíjačka

jody - fotkajody, 9. januára 2013
Najrýchlejšia zabíjačka
Foto: jody

Tip na superrýchlu večeru alebo obed. A tiež tip pre trošku lenivejších... :-)

5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Rozpálime trúbu, dáme v nej zohriať plech, potom doň pridáme trošku oleja a uložíme trikolóru. Upečieme do chrumkava.

    Najrýchlejšia zabíjačka - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky obielime, nakrájame na krížalky a v osolenej vode s rascou uvaríme do mäkka.

    Najrýchlejšia zabíjačka - obrázok 2
  3. 3

    Naložíme zo všetkého po troške a ako prílohu podávame nedusenú kyslú kapustu. Prajem dobrú chuť. :-)

    Najrýchlejšia zabíjačka - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
zabíjačkové taniere mám rada...sú krásne voňavé a je na nich mnoho výborných výrobkov z ktorých si každý pochutná podľa svojho gusta....) tiež podávam k nim domácu sudovú kapustu, bez prípravy a hlavne u nás sa podáva zaváranina...čo záhrada dala,,,uhorky, plnenú papriku kapustou, zelené rajčinky,čípóš paprika, baranie rohy...no a hlavne domáci chlebík zemiakovo-rascový, alebo opekané zemaiky s rascou...máš super pekný tanier aj s prílohou.-)
medulienka122
Zaujímavý postup, ja mám skúsenosti, že jaternice majú ísť do studenej rúry a postupne pridávať na teplote, ja osobne ich pečiem pomaly od 100 do160 stupňov aj dlhšie, len aby mi nepraskli...Je to moje milované jedlo, toto môžem kedykoľvek
jody
ja mám rada, keď prasknú a to sa potom pripečie :D
gordonko
@Jody ..... robievam to a,ale bez klobásky všimol som si že varýš zemiaky vo vode .... ak máš tlakový hrniec skús ich urobiť vňom - sú skvelé a zdravšie
.... niekedy medzi jedlom chodim iba z tlakáče vyberať zemiaky a hlavné mi ani nechýbá
abdul
Z vlastnej praxe odporúčam pridať k trikolóre na plech cibuľu nakrájanú na hrubšie plátky a zo dve celé cibule v šupke. Pečie sa spolu s jaternicou a spol. Stojí za vyskúšanie.
anina6
a hlavne ked sú produkty vlastnej výroby, tak to už je aká mlsanica.
joel
joj more ... už mám plno slin.
miamia
dobre, ze si pripomenula...uz dlho sme nemali tuto dobrotku.. :) ja peciem zemiaky posypane rascou na tom istom plechu ako jaternice, trosku podlejem vodou a bez oleja...
aroooo
aj ja mám v chladničke pripravené kúpené 2 jaterničky a 1 klobásku na zajtrajšie upečenie, skúsim aj s cibuľou
mirop
a toto je co za recept?? upecieme jaternice a k nim uvarime zemiaky? to je recept????
mirop
dam do placu tiez jeden superrychly recept: ohrejeme rezne od svokry v mikrovlnke, ukrojime k tomu krajec chleba a podavame s kyslou uhorkou... mnam :D
besna
Mňam, dnes samé dobroty, lokše, zabíjačka. Ja to robím tak, že dám hurky, klobásky (krvavničky sme nerobili) na suchý pekáč a poďobem ich špáradlom, pustia si vlastnú masť, do prázdnych miest dám kyslú kapustu a pečiem to asi pol hoďky na cca 180 -200 stupňov. V polovici pečenia obrátim kapustu, aby bola celá ochutená výpekom (tá kapusta je snáď lepšia ako zvyšok :)) Zjeme s chlebom, alebo len tak veď v hurkách je ryža, či geršle.
jody
@mirop , a prečo by to akože nemal byť recept??? Čo je to , záručný list? Ale iste sa lepšie zorientujem v neprebernom množstve tebou pridaných receptov...
mirop
@jody a co si na tom predviedla za kucharcinu? ze vies osupat zemiaky?
marijanna
@mirop vieš len kritizovat...prečo nepridaš neaky recept,ako napriklad otvorit konzervu,to by si hadam zvladol, nemusiš spominat,že ta živi svokra...takych ako ty mam najradšej, pripomienok na vagony,ale činnost nijaka.....
jody
@mirop , definuj kucharcinu. Ty si ani to osupanie zemiakov nepredviedol a nieto este ich uvarenie.
bobarka
JODY, výborný nápad a chutný, len pripomínam,že si zabudla z chladničky vybrať pivo, aby nebolo veľmi studené!
besna
@jody ani si nezvyšuj tlak, niektorým skrátka nevyhovieš.
My si napríklad robíme pečené zemiaky v mikrovlnke, lepšie som v živote nejedla. mirop by povedal, že to nie je recept, ale koľko ľudí si to vie urobiť? Postup je brutálne jednoduchý a predsa...
Okefkuješ zemiaky v šupe pod tečúcou vodou, zakilluješ ich niekoľkoráz nožom (veľmi pozitívne na nervovú sústavu) na tanieri, vložíš do mikrovlnky na najvyšší stupeň a mikrovlníš ich 5-7 minút (2-3 ks - podľa množstva a veľkosti sa úmerne predlžuje čas). Necháš postáť, lebo a) ešte dôjdú, b) popáliš sa. Rozkrojíš pridáš maslo, soľ - úspech nehynúci, spotrebovaný čas a energia zanedbateľná, riadu minimum. Moji rodičia sú z toho nadšení, pomaly už ani nič iné nevečerajú - pečené zemiaky a kyslé mlieko.
Nabudúce sa ani nenamáhaj s prílohou, každý nech sa zariadi podľa seba.
Ja mám rada jednoduché a rýchle recepty tvojho typu.
ancicka
Je to isto super rýchle,ale ja to robievam s domácej a vlastnej výroby a poviem Ti,že je to storáz lepšie ako s kupných produktov.Večer vyberiem z mrazáku a na druhý deň je super obed a k tomu pasuje aj kúsok mäska.Za tým troch pivka,alebo pohár dobrého vína.
ankad
@mirop , treba si len vsimnut, v uvode Jody napisala, ze toto je rada na Superrychlu veceru alebo obed...... toto je velika pomoc pre
vsetky gazdine, ktore nemaju vela casu na rozmyslanie, co rychlo uvarit. Vyborny napad, dala by som si hned.
klaura
takúto rýchlu zabíjačku aj ja robím ... mám dobrého mäsiara ... :)
ale na večeru by som toto jedlo rozhodne neodporúčala ... čo potom tie sny ! :))))
mirop
@ankad je to super jedlo, chutne a tecu mi slinky, len sa mi nezda ze je to recept... lutujem tie gazdinky co by bez tohoto navodu asi doteraz rozmyslali cim nakrmit rodinu
mirop
len sa mi zda ze to je skor navod na chutnu veceru... neviet co varit? supnite jaternice do rury, uvarte zemiaky a podavajte s kyslou kapustou... super, ale recept by to bol keby autorka napisala ako vyraba doma tie jaternice
jody
@mirop , choď rýpať niekam vedľa... popri množstve podrobných receptov si snáď môžem dovoliť aj niečo takéto... občas sa totiž zídu aj takéto rýchlovky... A ak sa veľmi nudíš, pridávaj vlastné recepty.
dodo46
Rýchla zabíjačka, Zoženieme si 2 chutnučké mladučké prasiatka
a upečieme si ich v pekárskei peci./zo svadby môjho synovca z Prievidze/





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia