Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept)

Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept)
Foto: elantra
elantraElantra, recept pridal: 23. februára 2011 18:33Ďalšie jeho recepty

Zapekané cestoviny si pamätám ešte zo základnej školy ako jedlo, ktoré pravidelne ostávalo na mojom tanieri nedotknuté. Preto som ich neskôr nikdy ani sama nepripravovala. Keď som však zapiekla tieto penne s brokolicou, paradajkami a pikantnou klobásou, bola som prekvapená. Sú naozaj najlepšie.

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
20 + 15-20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Rúru si predhrejeme na 200°C. Pripravíme si jednotlivé suroviny: klobásu pokrájame na mesiačiky, brokolicu na menšie kúsky, nastrúhame syr.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 1

2

Brokolicu vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme 1 PL soli a prikryjeme. Keď voda zovrie, brokolica je uvarená.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 2

3

V druhom, väčšom hrnci si zatiaľ uvaríme cestoviny. Do vriacej vody pridáme zvyšné 2 PL soli, vsypeme penne a varíme 10-12 minút. Scedíme.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 3

4

Kým sa brokolica a penne varia, pripravíme si omáčku. Na panvici rozpálime olej, pridáme klobásu, oheň znížime a pražíme 3-5 min.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 4

5

Ku klobáse pridáme paradajky z konzervy a bazalku. Bazalka môže byť čerstvá alebo sušená. Do zmesi prisypeme polovicu nastrúhaného syra a nakoniec pridáme uvarenú brokolicu.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 5

6

Vo veľkom hrnci zmiešame uvarené penne s omáčkou. Olejom vymastíme zapekaciu misu alebo plech a vsypeme naň cestoviny.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 6

7

Posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť na 15-20 minút.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 7

8

Syr by mal nadobudnúť zlatožltý odtieň, ale my sme už nevydržali a vybrali cestoviny trošku skôr :-) Dobrú chuť!
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist