Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept)

Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept)
Foto: elantra
elantraElantra, recept pridal: 23. februára 2011 18:33Ďalšie jeho recepty

Zapekané cestoviny si pamätám ešte zo základnej školy ako jedlo, ktoré pravidelne ostávalo na mojom tanieri nedotknuté. Preto som ich neskôr nikdy ani sama nepripravovala. Keď som však zapiekla tieto penne s brokolicou, paradajkami a pikantnou klobásou, bola som prekvapená. Sú naozaj najlepšie.

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
20 + 15-20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Rúru si predhrejeme na 200°C. Pripravíme si jednotlivé suroviny: klobásu pokrájame na mesiačiky, brokolicu na menšie kúsky, nastrúhame syr.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 1

2

Brokolicu vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme 1 PL soli a prikryjeme. Keď voda zovrie, brokolica je uvarená.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 2

3

V druhom, väčšom hrnci si zatiaľ uvaríme cestoviny. Do vriacej vody pridáme zvyšné 2 PL soli, vsypeme penne a varíme 10-12 minút. Scedíme.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 3

4

Kým sa brokolica a penne varia, pripravíme si omáčku. Na panvici rozpálime olej, pridáme klobásu, oheň znížime a pražíme 3-5 min.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 4

5

Ku klobáse pridáme paradajky z konzervy a bazalku. Bazalka môže byť čerstvá alebo sušená. Do zmesi prisypeme polovicu nastrúhaného syra a nakoniec pridáme uvarenú brokolicu.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 5

6

Vo veľkom hrnci zmiešame uvarené penne s omáčkou. Olejom vymastíme zapekaciu misu alebo plech a vsypeme naň cestoviny.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 6

7

Posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť na 15-20 minút.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 7

8

Syr by mal nadobudnúť zlatožltý odtieň, ale my sme už nevydržali a vybrali cestoviny trošku skôr :-) Dobrú chuť!
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist