Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept)

Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept)
Foto: elantra
elantraElantra, 29 ročná žena, Košice, recept pridala: 23. februára 2011 18:33Ďalšie jej recepty

Zapekané cestoviny si pamätám ešte zo základnej školy ako jedlo, ktoré pravidelne ostávalo na mojom tanieri nedotknuté. Preto som ich neskôr nikdy ani sama nepripravovala. Keď som však zapiekla tieto penne s brokolicou, paradajkami a pikantnou klobásou, bola som prekvapená. Sú naozaj najlepšie.

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
20 + 15-20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Rúru si predhrejeme na 200°C. Pripravíme si jednotlivé suroviny: klobásu pokrájame na mesiačiky, brokolicu na menšie kúsky, nastrúhame syr.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 1

2

Brokolicu vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme 1 PL soli a prikryjeme. Keď voda zovrie, brokolica je uvarená.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 2

3

V druhom, väčšom hrnci si zatiaľ uvaríme cestoviny. Do vriacej vody pridáme zvyšné 2 PL soli, vsypeme penne a varíme 10-12 minút. Scedíme.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 3

4

Kým sa brokolica a penne varia, pripravíme si omáčku. Na panvici rozpálime olej, pridáme klobásu, oheň znížime a pražíme 3-5 min.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 4

5

Ku klobáse pridáme paradajky z konzervy a bazalku. Bazalka môže byť čerstvá alebo sušená. Do zmesi prisypeme polovicu nastrúhaného syra a nakoniec pridáme uvarenú brokolicu.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 5

6

Vo veľkom hrnci zmiešame uvarené penne s omáčkou. Olejom vymastíme zapekaciu misu alebo plech a vsypeme naň cestoviny.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 6

7

Posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť na 15-20 minút.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 7

8

Syr by mal nadobudnúť zlatožltý odtieň, ale my sme už nevydržali a vybrali cestoviny trošku skôr :-) Dobrú chuť!
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist