Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept)

Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept)
Foto: elantra
elantraElantra, recept pridal: 23. februára 2011 18:33Ďalšie jeho recepty

Zapekané cestoviny si pamätám ešte zo základnej školy ako jedlo, ktoré pravidelne ostávalo na mojom tanieri nedotknuté. Preto som ich neskôr nikdy ani sama nepripravovala. Keď som však zapiekla tieto penne s brokolicou, paradajkami a pikantnou klobásou, bola som prekvapená. Sú naozaj najlepšie.

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
20 + 15-20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Rúru si predhrejeme na 200°C. Pripravíme si jednotlivé suroviny: klobásu pokrájame na mesiačiky, brokolicu na menšie kúsky, nastrúhame syr.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 1

Brokolicu vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme 1 PL soli a prikryjeme. Keď voda zovrie, brokolica je uvarená.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 2

V druhom, väčšom hrnci si zatiaľ uvaríme cestoviny. Do vriacej vody pridáme zvyšné 2 PL soli, vsypeme penne a varíme 10-12 minút. Scedíme.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 3

Kým sa brokolica a penne varia, pripravíme si omáčku. Na panvici rozpálime olej, pridáme klobásu, oheň znížime a pražíme 3-5 min.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 4

Ku klobáse pridáme paradajky z konzervy a bazalku. Bazalka môže byť čerstvá alebo sušená. Do zmesi prisypeme polovicu nastrúhaného syra a nakoniec pridáme uvarenú brokolicu.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 5

Vo veľkom hrnci zmiešame uvarené penne s omáčkou. Olejom vymastíme zapekaciu misu alebo plech a vsypeme naň cestoviny.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 6

Posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť na 15-20 minút.
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 7

Syr by mal nadobudnúť zlatožltý odtieň, ale my sme už nevydržali a vybrali cestoviny trošku skôr :-) Dobrú chuť!
Najlepšie zapekané cestoviny (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

39 komentárov k receptu
  • zdezda, 23. februára 2011 o 19:43
    to je pochúťka, ale ja si dám do plovičky pekáča viac syru a mužovi údené, alebo šunku :-), ďakujem za inšpiráciu


  • michsamant, 23. februára 2011 o 19:57
    mnam


  • jatanika, 23. februára 2011 o 20:47
    veru... mňam...


  • enerrgizer, 23. februára 2011 o 20:52
    krásny fotorecept a super jedlo :-)


  • lubisthemple, 23. februára 2011 o 21:30
    krasne farby :) az mi tecu slinky :)


  • ketty3811, 23. februára 2011 o 22:04
    ejha,toto vyzerá skvelo.Určite vyskúšam..-)


  • klaura, 23. februára 2011 o 23:03
    moc dobré papaníčko ...


  • elantra, 23. februára 2011 o 23:12
    dakujem, mozem potvrdit ze je to mnamka :))


  • dorisa, 24. februára 2011 o 00:14
    Veľmi pekne spracovaný recept.Výborne jedlo.


  • julica, 24. februára 2011 o 00:40
    Mne bez klobásy, tá to musí prebiť. pekná fotka


  • jarunka, 24. februára 2011 o 03:37
    Vyzera to krasne na obrazku ale urcite aj tak chuti.


  • kata50, 24. februára 2011 o 08:42
    Perfektne spracovaný fotorecept. Keby sa bodovalo, určite ti dám body. A klobásky, šunky a pod... si dám toľko, koľko mám rada. Vďaka.


  • bejda7, 24. februára 2011 o 09:37
    Krásne spracované:)


  • samanka, 24. februára 2011 o 11:44
    a zasa mám alternatívu k mojim zapekaným, myslím, že aj rodine to bude chutiť..


  • plindzetka, 24. februára 2011 o 13:02
    potvrdzujem, je to vynikajuce jedlo :-)


  • orchidea, 24. februára 2011 o 14:21
    krásne to vyzerá, tiež robievam zapekané cestoviny


  • elisticka, 24. februára 2011 o 15:17
    blahozelam k vyhre krasne spracovane fotky....


  • dorisa, 24. februára 2011 o 15:51
    Blahoželám k výhre.


  • ketty3811, 24. februára 2011 o 16:49
    Blahoželám k výhre,pekný receptík.:-)


  • elantra, 24. februára 2011 o 18:39
    jeeeej supeeeer! dakujem za blahozelania, velmi sa tesim!!! :-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 19 komentárov)
  • kata50, 24. februára 2011 o 19:34
    Zaslúžiš si tú výhru. Blahoželám!!!


  • cica2, 24. februára 2011 o 22:40
    krásny recept, gratulujem k výhre:)


  • hannah22, 24. februára 2011 o 22:54
    tomu sa povie receptík, gratulujem....:))


  • elantra, 24. februára 2011 o 23:42
    este raz dakujem, prvykrat som vyhrala na vareche, radost prevelka!! :)


  • tonicka53, 25. februára 2011 o 11:19
    Na 100% si výhru zaslúžiš. Gratulujem !


  • bejda7, 25. februára 2011 o 13:21
    Gratulujem k výhre,cestovinky boli určite skvelé:)


  • miroslav2410, 25. februára 2011 o 13:35
    Dnes som to vyskúšal, pridal som nejaké svoje zaručené ingrediencie, a chutilo nám :) , A blahoželám k výhre aj ja som už vyhral a potešilo ma to.......pekný deň :)


  • elantra, 26. februára 2011 o 11:18
    @miroslav2410 som rada ze chutilo, dakujem a krasny vikend zelam ;)


  • alenabaliga, 19. apríla 2011 o 17:26
    nevidim co ste to vyhrali, ale v kazdom pripade si to zasluzite. Fantasticky odfotene a urcite fantasticky chuti. Mnam!!!!!!


  • elantra, 19. apríla 2011 o 19:57
    dakujem Alenka, vyhrala som praci prasok a avivaz :)


  • ursula4, 27. apríla 2011 o 20:28
    názov receptu je fakt pravdivý,i napriek tomu,že nie sme veľkými milovníkmi cestovín tieto sme zjedli s veľkou chuťou.Určite som ich nerobila posledný krát,ďakujem za recept.


  • elantra, 27. apríla 2011 o 21:53
    @ursula4 : tesim sa ze boli "najlepsie" :)) dakujem velmi pekne


  • sopuliatko, 6. júna 2011 o 11:29
    super to vyzera,zjtra to vyskusam ,dakukem za inspiraciu


  • sunnykate, 8. januára 2012 o 15:44
    mnam vyzera to super, dnes skusam na obed, teda namiesto klobasky dam nejaku sunku, uz sa tesim :) Dakujem za tip :)


  • norietta, 15. augusta 2012 o 19:07
    ta fotka je fantasticka ...mnaaam :D


  • kokoska, 23. januára 2013 o 14:49
    ja si teraz jedny robím, ale miesto klobásy dávam obyčajne slaninku :) krásne spracovanie fotiek :)


  • janka5, 5. februára 2013 o 12:25
    toto vyskusam super receptik


  • nazarboncuk, 12. apríla 2013 o 11:37
    @elantra musím pochváliť, robili sme uz dávnejšie (bez mäsa) boli výborné!


  • robiko123, 25. októbra 2013 o 20:53
    Vynikajuce musim pochvalit.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist