Varecha.sk má 5 narodeniny. Ďakujeme za vašu priazeň

Najlepšie lievance od babičky

Najlepšie lievance od babičky
Foto: uschi
uschiUschi, recept pridal: 28. októbra 2009 15:49Ďalšie jeho recepty

Sú to naozaj najlepšie lievance na svete, s kyslou smotanou a čučoriedkami nemajú chybu. Akoby moja babička povedala "eňo ňuňo".

Suroviny

10
porcií
70
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z droždia, trochy mlieka a kávovej lyžičky cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzitým múky preosejeme a zmiešame so zvyšným cukrom, vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli.

2

Bielok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z neho sneh. Do múčnej zmesi pridáme kvások, žĺtok a mlieko a vareškou vymiesime riedke cesto. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielka. Cesto prikryjeme a necháme asi 45 minút až hodinu kysnúť.

3

Panvicu na lievance potrieme olejom, rozpálime a pečieme lievance. Po každom lievanci panvicu potrieme olejom, aby sa neprilepili.

4

Upečené lievance naservírujeme na tanier a prelejeme smotanou rozmiešanou s cukrom a ozdobíme čučoriedkami. Tieto lievance môžeme podávať ako dezert, alebo aj ako hlavné sladké jedlo. Sú vynikajúce. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jarco, 28. októbra 2009 o 21:44
    krásne a určite aj strašne dobré
    len nechcem vedieť energetickú hodnotu :-)


  • renfri, 29. októbra 2009 o 10:12
    az na to ze tich 7O min. si treba rozdelit na cas kym si pripravime cesto co je 10 min a cesto kysne 1 hodinu max cize 60 min a tym padam to dava 70 min ako je napisane


  • viksmile, 31. októbra 2009 o 11:10
    Veru, nájde sa tu aj "invalid". ;)
    Inak tá fotka je fakt neodolateľná, aj keď sladké nemusím.


  • makovicka, 25. februára 2010 o 22:39
    lievance =u nás sa volajú dolky, potieram- všetkým možným, ale kyslou smotanou?- no skúsim, čučoriedky máme radi- bude zmena, ale kvások nerobím- dám zohriať všetko mlieko v hrnci- na vlažno, pohádžem všetky ingrediencie- habarkou rozmixujem- potom to už nemusí tak dlho stáť, rýchlejšie to vykysne.


  • 2010, 1. júna 2010 o 04:03
    uschi su uplne super,
    ono asi originalny recept bol s "creme fraiche" co je troska menej kysla smotana , nepocuval zavistlivcov..
    prikladam do KK


  • uschi, 2. júna 2010 o 09:14
    2010, toto je originálny recept, moja babička nepoužívala creme fraiche, vždy vymiešala hustú smotanu s práškovým cukrom, tak aby nebola presladená, ale aby mala príjemnú chuť skoro ako miláčik. Ale je na každom, čo si tam dá. Tiež ich mám rada s tvarohom, alebo s rôznymi džemami. No vždy k tomu musím mať aj nejaké ovocie /pre lepší pocit, že som zjedla aj niečo zdravé:))/


  • ursula4, 13. októbra 2011 o 14:39
    dnes som ich robila a sú výborné,nadýchané a tá smotana tomu dodala výbornú chuť


  • cica2, 20. novembra 2011 o 15:24
    úvodné foto je krásne a veru od babičky musia byť najlepšie....nezvyknem robiť ale tento recept si ukladám:)...musím si už kúpiť panvicu na lievance


  • berino, 1. februára 2012 o 12:12
    Su naozaj velmi chutne. Naozaj babickovske. Ja som tam pridala aj pomlete ovsene vlocky. Odporucam!


  • nani1, 18. júna 2012 o 21:27
    Kysla smotana s cukrom a ovocim - MNAM! Hned ich idem robit!


  • lea147, 20. apríla 2013 o 09:14
    robila som presne podľa receptu.. bez citrónovej kôry a z dvojitej dávky .. :D vyšlo mi cca 25 lievancov :) ;)


  • awi, 23. augusta 2013 o 13:33
    Výborné? To je slabé prirovnanie. Sú skvelé. Deti nad nimi len mňamkali a mňamkali. Určite odporúčam :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist