Najlepšie lievance od babičky

uschiUschi, 35 ročná žena, Topoľčany, 28. októbra 2009 15:49
Ďalšie jej recepty »

Najlepšie lievance od babičkyFoto: uschi

Sú to naozaj najlepšie lievance na svete, s kyslou smotanou a čučoriedkami nemajú chybu. Akoby moja babička povedala "eňo ňuňo".

10
porcií
70 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Z droždia, trochy mlieka a kávovej lyžičky cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzitým múky preosejeme a zmiešame so zvyšným cukrom, vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli.

  2. 2

    Bielok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z neho sneh. Do múčnej zmesi pridáme kvások, žĺtok a mlieko a vareškou vymiesime riedke cesto. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielka. Cesto prikryjeme a necháme asi 45 minút až hodinu kysnúť.

  3. 3

    Panvicu na lievance potrieme olejom, rozpálime a pečieme lievance. Po každom lievanci panvicu potrieme olejom, aby sa neprilepili.

  4. 4

    Upečené lievance naservírujeme na tanier a prelejeme smotanou rozmiešanou s cukrom a ozdobíme čučoriedkami. Tieto lievance môžeme podávať ako dezert, alebo aj ako hlavné sladké jedlo. Sú vynikajúce. Dobrú chuť.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist