Najlepšie domáce rožteky fotorecept

dididy - fotkadididy, 23. apríla 2015
Najlepšie domáce rožteky (fotorecept)
Foto: dididy

Sú skvelé, robím ich často a vždy zmiznú veľmi rýchlo. Sú mäkkučké aj na druhý deň, viac dní som nemala možnosť a teda ani Zobraziť celý popisSú skvelé, robím ich často a vždy zmiznú veľmi rýchlo. Sú mäkkučké aj na druhý deň, viac dní som nemala možnosť a teda ani čas otestovať. :)

16
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
3 dc
2 PL
1/2 lyžičky
2 balíčky
9 PL
30 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Urobíme si cesto z týchto surovín a necháme ho vykysnúť. Zatiaľ čo cesto bude kysnúť, urobíme si plnku. Nutelu necháme trochu rozpustiť v mikrovlnke no nie aby bola horúca. Pridáme do nej kokos a vymiešame nie moc tuhú no ani nie veľmi riedku hmotu a necháme odpočívať.

  2. 2

    Rozvaľkáme na kruh, predelíme na osem častí a na každom trojuholníku urobíme malý rez nožom (viď. foto). Nad rez dáme lyžičku nutelovej plnky a začneme baliť.

    Najlepšie domáce rožteky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme smerom ku stredu pravú stranu, ľavú stranu a na miestach kde sa spojí cesto treba pritlačiť. Potom začneme zabaľovať, dávame pozor aby nepretekala plnka von hneď na začiatku.

    Najlepšie domáce rožteky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď dostaneme cestíčko do takejto podoby, položíme na plech, pokropíme vodou, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste trochu podkysnúť. Potom potrieme vajíčkom a pečieme.

    Najlepšie domáce rožteky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A dobrú chuť! PS: skvelá plnka je aj tvaroh s vanilkovým pudingom, slivkoví lekvár s nutelou, nutela s orieškami... a určite aj mnoho iných experimentov.

    Najlepšie domáce rožteky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

editam
Tiež si myslím, že toto croissanty nie sú ani náhodou, aj keď tie tvoje rožky vyzerajú dobre. Mala by si názov opraviť, aby to dakoho nepoplietlo.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekné rožteky. Mám jednu otázku nielen pre @Dididy , keď sa dá do kysnutého cesta olej namiesto masla, je cesto ľahšie ? Ja dávam vždy maslo a s olejom nemám skúsenosť, aký je v tom rozdiel.
kukulienka71
zaujalo ma to balenie, veľmi sa mi páči, plnka má tak oveľa menšiu šancu vytekať. Vyzerajúchutne tvoje rožky, @Dididy
@dr , ja mám radšej kysnuté cestá s olejom, mne sa zdajú ľahšie. Skús:-)
denyany
Rožteky vyzerajú dobre, skúsim baliť takto, hádam vytečie menej plnky. Nerob si nič z tých pár premúdretých osôb, veď rožteky či kroasanty, chuť je dôležitá, nie?
ubka
Páčia sa mi tvoje rožky,zaujímavé balenie plnky,určite si od Teba odpozeram:-)
1x jarca
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
To balenie aj mňa zaujalo, to vyskúšam, aj to kysnuté cesto s olejom namiesto masla.
majkahra
To balenie je super, určite to skúsim, lebo iba pri stáčaní je niekedy problém s vytekajúcou plnkou.
jarunka
@denyany Ja si myslim, ze aj nazov receptu je dolezity. Dobre balenie, tak plnka nevytecie,
richterka
presne takéto rožky robievam aj ja, s makovou alebo orechovou plnkou, sú vynikajúce.
smorko
Pekný recept a zaujímavé je balenie. Dávam 5*
mariamka
pekne su,, a zaujimava plnka, vzdy davam do kysnuteho olej, je to pohodlnejsie :)
zdenka1009
Po sviatkoch moje prvé pečenie. Mali sme chuť na niečo orechové. A tieto rohlíčky dostali zelenú. Sú výborné, nadýchané, ľahučké, cesto mi krásne nakyslo, nič v rcp som nemenila, len treba dať pozor pri mlieku, stačí menej. Určite budem piecť aj druhý krát. Ďakujem. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia