Najlepšie cesto na pizzu
Autor receptu: kristinamia
Recept mam od znameho, ktorý vlastní pizzeriu vo vačšom Slovenskom meste. vyskusala
som už vela ciest ale ani jedno nebolo také dobré. Samozrejme pizza pečená v špecialnej
peci je nenapodobitelná. Ale ako domáca je táto fantastická.
6-8 porcií |
5 minút príprava |
15-20 minút na 220 °C |
Postup
- Vsetky suroviny zmiesame do hladkeho cesta, prikryjeme foliou a nechame v chladnicke odpocinut 1/2-1 h. Kludne mozeme aj dlhsie, aj do dalsieho dna.
- Rozdelime na dve polovice a kazde roztiahneme naolejovanymi rukami na naojelovany plech. Potrieme kecupom, alebo rajcinovou pastou a navrstvime ingrediencie podla chuti. Ja som pridala, kecup, pizza korenie, syr, olivy, kukuricu, sunku a zase syr. Kraje som potrela cesnakom zmiesanym s vodou a solou.
- Z jednej davky vykdu dva plechy. Dame piect do vyhriatej rury na 220 stupnov a pecieme cca 15-20 minut. Po vytiahnuti som zase kraje potrela cesnakovou vodou.
Vypada zhorene, ale nieje, fotak foti prilis na tmavo.