Najlepšia Sacher torta fotorecept

petra000 - fotkapetra000, 28. septembra 2013
Najlepšia Sacher torta (fotorecept)
Foto: petra000

Túto Sacherovú tortu som naša v knižke ktorú som dostala k narodeninám. Koláč som prvý krat skušala pripravovať kamarátke k narodeninám. A potom som Zobraziť celý popisTúto Sacherovú tortu som naša v knižke ktorú som dostala k narodeninám. Koláč som prvý krat skušala pripravovať kamarátke k narodeninám. A potom som ju spravila opäť a opäť. Je proste neodolateľná :) A nie je náročná

16
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

130 g
110 g
130 g (alebo várová)
110 g
1 ks
6 ks
50 g
200 g (na polevu)
 do polevy




Postup

  1. 1

    V prvom kroku si necháme zmäknúť maslo. Potom ho vyšlaháme s mixérom a pridáme práškový cukor a vanilkový cukor. - Po tomto kroku si dáme roztopiť čokoládu do dovného kupela alebo nad parou.

    Najlepšia Sacher torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatial ( kým sa čokoláda topí) ,po jednom, zapracujeme do penového masla s cukrom vajíčne žltka. Dostaneme krásny žltý krém. Mala som domáce vajíčka tak krém bol naozaj krásne žltý.

    Najlepšia Sacher torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom do krému pridáme roztopenú čokoládu. Ktorú pracne zapracujeme na jemný hnedý krém.

    Najlepšia Sacher torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked už máme pripravené hnedé cesto s konzistenciou krému tak si môžme vymixovať bielka. Bielka mixujeme kým nezačnú robiť jemné špičky a po tom pridávame postupne kryštálový cukor. Ked máme z bielok a cukru lesklý sneh pridávame hladku muku po častiach. Múku zapracúvame do bielok opatrne pomocou silikonovej stierky od okrajou mysky smerom dovnútra.

    Najlepšia Sacher torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bielka zapracujeme do čokoladového cesta metličkou. Ked máme cesto. Vymastíme si okrúhlu tortovú formu ( klasiká veľkosť) a vysypeme múkov. Cesto vylejeme do formy a pečieme 15 minut na cca 200°C a po 15 minutách teplotu znížime na cca 180°C a dalej pečieme ešte 20-30 minut. ( treba cesto skušať špajlou)

    Najlepšia Sacher torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ked máme upečený korpus. Necháme ho vychladnúť. Prekrojímeho vodorovne lebo ho znútra budeme plniť marhulovým džemom. Ked máme korpus namazaný prikryjeme ho vrchním korpusom. Potom vrch a boky ešte tiež potreme džemom. Uhladíme a roztopíme si čokoládku. Pridávam do nej aj ceru aby bola hladšia. Dávam jej od oka. Poleva nesmie byť príliš hustá ani riedka. Tak aby z lyžice krásne stekala. Oblejeme tortu polevou a necháme chladiť. Podávame na druhý deň :)

    Najlepšia Sacher torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Nerobila som ešte sacher tortu, takže vyskúšam, dnes už asi nie, keď musí čakať do druhého dňa a dnes je nedeľa.
frona
krásne spracovaný recept....aj pre takého, čo nikdy nič nepiekol...šikulka!!!!! Budem mať narodeniny, tak ju určite vyskúšam pre moje kolegyne. Dúfam, že sa mi podarí taká krásna ako tebe
pusta
veľmi pekný a perfektne zrozumiteľný recept.
prosím, ťa akú tortovú formu si použil o akom priemere presne?
odhadujem podľa foto, že 24 cm, ale môžem sa aj mýliť.
viš, slovo "klasická" môže pre každého znamenať čosi iné.
dakujem za odpoved.
a 5***** pre teba :-)))
petra000
Pusta- Ano je to 24 cm. To je pravda. Ale predpokladala som že ta je taká najpoužívanejšia :) Dakujem pekne
pusta
@petra000 , veľmi pekne dakujem za odpoved.
vidím, že si tu nová, tak vitaj medzi nami :-
))) a nech sa ti darí!!!!
tvoj receptík som hodila na facebook, záslužiš si to :-)))
pupavciatko
noooo, upiecť Sacherku nie je také jednoduché, ako sa zdá. v ceste je dosť veľa masla a tiež čokoláda, pri pečení sa môže stať, že cesto zostane "zadrhnuté", čiže, nie je pekné, mäkké, vláčne. ja takúto dobrotu pečiem už niekoľko rokov a stále mám pri jej pečení rešpekt. petra000, gratulujem ti k vydarenej tortičke, je to naozaj mňamkovský dezertík, ja ju mám veľmi rada. želám ti v pečení veľa úspechov...
marienka44
Petra000 ,Sacheriek je tu veľa, ale vyskúšam nabudúce Tvoju. Len sa chcem spytať, či netreba pridať do múky kypriaci prášok, nakoľko je cesto tukové. Krasna ilustrácia postupu, ďakujem za odpoveď.:-)
petra000
@marienka44
Dakujem za pochvalu, nie krypriaci nepridávam. Možno preto je aj torta nižšia ale nám to nevadí :)
kikuska681
Tortičku som skúsila urobiť podľa tohto receptu a je úplne úžasná!! Všetkým veľmi chutila. Ďakujem za recept. Odporúčam každému :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia