Najlepšia paradajková polievka

chocococo - bez fotkychocococo, 30. septembra 2014

Veľmi jednoduchá príprava zdravej polievky.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml cca
1,7 l
50 g
menšia
 strúhaný
 (najlepšie ryžový)
3-4 ks menšia




Postup

  1. 1

    Najkrájanú cibuľku speníme na ryžovom oleji (môže byť aj obyčajný, ale ryžový je zdravší a neprepaľuje sa). Necháme ju trochu zhnednúť. Pridáme paradajkový pretlak. Bazalku, soľ, cukor. Zalejeme horúcou vodou a pridáme mrkvu. Varíme, kým mrkva nebude mäkká. Potom odstavíme, rozmixujeme dohladka a podávame so strúhaným syrom.

  2. 2

    * pre zdravšie varenie - odporúčam paradajky zo záhrady alebo v konzerve - pretože tie sú zrelšie ako kupované. *cukor možno nahradiť stéviou

Diskusia k receptu

vanilka111
ja by som vynechala smaženú cibuľu, žlčníkari by ju nemohli a tiež mrkvu. Paradajková má byť z paradajok a nie z mrkvy. Tiež naše staré mamy robili zápražkový základ, do toho pretlak a chutné to teda nebolo. Najjednoduchšia je keď sa do vriacej vody dá poriadny pretlak, konzerva lúpaných paradajok,rozmixovať a zatrepať slabou zátrepkou zo solamylu a dochutiť čerstvými bylinkami+ trochu soli a cukru. Nechcem dehonestovať recept, veď koľko ľudí toľko chutí,len mi nepríde ako veľmi jednoduchý. :-)
evanaaa
Ja práveže robím ten zásmažkový základ do ktorého dám aj čer. mletú papriku a štipku škorice, zalejem vodou a dám pretlak ale aj paprikovú pastu, trošku a dochutím potrebnými surovinami. Ale ani túto polievku od @chocococo nezavrhnem, iste je dobrá a chutná, aj keď je trochu odlišná. Ale škrob by som tiež do nej nedávala.......no každý z nás varí inak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia