Najlepšia ovsená kaša

vanesalinson - fotkavanesalinson, 16. mája 2014

.. alebo ako sa hneď zrána nabiť energiou na celý deň :) Nie je to nič zvláštne, ale ovsená kaša, ktorú som si pripravila dnes Zobraziť celý popis.. alebo ako sa hneď zrána nabiť energiou na celý deň :) Nie je to nič zvláštne, ale ovsená kaša, ktorú som si pripravila dnes ráno a kombinácia chutí je doposiaľ najlepšia, akú som kedy vymyslela :)

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks




Postup

  1. 1

    Necháme zovrieť mlieko. (Množstvo všetkého zvoľte podľa chuti, ja to nikdy ani nemeriam). Keď mlieko zovrie, pridáme vločky a miešame a miešame a miešame, keď začne kaša trochu hustnúť, pridáme mletú škoricu a brusnice. A stále miešame a miešame až kým kaša nie je hustá podľa chuti. Kaša po odstavení ešte trochu zhustne. Vylejeme na tanierik a na vrch dáme pokrájaný banán. Zdravú chuť :)

Diskusia k receptu

janikbj
milujem ovsenú kašu a môj manžel si ju rýchlo zamiloval tiež. osobne mám najradšej so sušenými slivkami a marhuľami, ale s brusnicami a banánom je tiež super. akurát ešte sladím medom. naozaj najlepšie raňajky na svete .-)
kukulienka71
tiež milujem ovsenú kašu na raňajky :-) studené mlieko pomaly ohrievam, pridám štipku soli, lyžičku cukru a prisýpam ovsené vločky už od oka, viem, kedy bude tá správna konzistencia, ked to začne spolu vrieť a miešam, až kým sa to trochu "ťahá", nie moc husté mám rada. So škoricou a banánom úžasná chuť, robievam takto. Ovsené vločky majú vraj veľa bielkovín. Takto mi chutia najviac, v teplej kaši :-)
safran
v Tvojom veku, milá Vanesalinson absolútna špica!!!
kým metabolizmus fičí ako TGV - fantastické raňajky :-)
valeri
Tiež ju zbožňujem, ale už dávno som niekde vyčítala, že úplne naj ... je bez varenia, teda večer si zaleje vločky mliekom, alebo ovocnou šťavou...... a pod. pridám sušené ovocie a nechám to do rána,: potom už len pridám med, musí byť:-)), škoricu, čerstvé ovocie, no proste čo dom dá a na čo mám chuť
vanesalinson
@valeri áno, to je pravda a nie dokonca ani tak mliekom, voda je lepšia alternatíva jednak pre zníženie kalórií a jednak aj pretože keď sú vločky vo vode tak uvoľňujú ešte nejaké látky, aké to neviem. Ale čo už keď s mliekom varené je to chutnejšie :)
staja
Raňajkujeme ovsené vločky každý deň - hneď ako vstanem, zalejem vriacim mliekom priamo v miske, nechám napučať a vychladnúť, pridám trochu bieleho sedliackeho jogurtu a čerstvé na kocky nakrájané ovocie - niekoľko druhov, ktoré obmieňam: jablko, banán, kiwi, ananás... a sušené slivky (vlastné), goji, alebo mrazené čučoriedky, ríbezle z našej úrody. Dochutím troškou medu a semienkami: mleté ľanové, opražený sezam, chia - striedame. Navrch sekané orechy, slnečnica - to sú pre nás najlepšie raňajky - a zvykol si na ne aj manžel.
safran
presne tak :-) voda :-) je najlepšia alternatíva... zaliať večer, ráno doliať + ochutiť, kým sú studené dni (ovsenné vločky ohrievajú organizmus)
danda3
Tiež si ich robím s vodou, lebo mlieko neznášam, a dá sa to pripraviť aj v práci bez varenia, vločky nasypem do taniera, zalejem vriacou vodou, prikryjem tanierom a nechám napučať, tiež si zalejem hrozienka a orechy vriacou vodou, množstvo podľa chuti, a keď sú vločky hotové, pridám do nich zliate hrozienka a orechy, pridám nastrúhané jablko a škoricu, med nedávam, je mi to sladké dosť. Výborné raňajky, hoci teraz momentálne fičím na jablko+mrkva+orechy+hrozienka+škorica+trošku oleja a bez problémov vydržím do obeda.☺
1x ilusa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia