Najlepšia bublanina na svete :)

adeja - fotkaadeja, 20. júla 2011
Najlepšia bublanina na svete :)
Foto: adeja

Zaľúbite sa do nej ;)

5 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

2
1 hrnček
1
1 hrnček
3/4 hrnčeka
2 hrnčeky
  rôzne podľa chuti




Postup

  1. 1

    Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme zvyšok, na záver vyšľahané bielka. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, dáme do rúry na 3 minútky (bez pridania ovocia) po 3 min. vyberieme a na cesto nahádžeme ovocie, dáme piecť na cca 20 minút. Ovocie nedávame hneď na cesto kvôli tomu,aby nespadlo na spodok koláča. Po chvíľkovom zapečení totiž nespadne a vytvorí sa nám ozajstná bublanina :)

Diskusia k receptu

pacik
Keď dáme len 1/2 hrnčeka oleja a 3/4 hrnčeka mlieka ovocie môžeme pridať hneď a nepadne na dno plechu. Odskúšané...:-)
evanaaa
No, neviem, ak sa pri takomto ceste pri pečení rúra skoro otvorí, cesto sadne - padne, takže je lepšie vyválať ovocie v múke a tak ho hneď naň uložiť, ak už nechceš aby spadlo a nemusíš otvárať rúru. Mne osobne nevadí, či je ovocie navrchu alebo na spodku, hlavné, že tam je. Ale bublaninku máš peknú aj tak.
evanaaa
Vidím, že si mladé dievča, všetka česť, že si upiekla tento kjoláčik, ja som v tvojom veku ani to nevedela.
Pardon - koláčik.
ivkagal
Ja peciem tiez taku bublaninu,ozaj je vyborna.Ale mne tiez nevadi kde je ovocie ,tak ho davam hned na surove cesto.
marta5
Už niekoľko dni mám chuť na bublaninu,ja pridávam aj posekané orechy,asi zajtra upečiem.Si šikovná,moja nevesta pečie bublaninu radá,je výborná a rýchla.
1x veve
babkamt
Ja som včera robila tiež bublaninu .Na jednu polovicu plechu som dala marhule a na druhú nektarínky.Bola výborná.Cesto som urobila tiež len hrnčekové.Ponáhľala som sa , lebo som zapekala v rúre brokolicu a chcela som využiť čas,kým sa upečie brokolica a pripravila som si cesto.
domci4
:) super...asi vyskúšam čo najskôr ak budem mať nejaké ovocie :)
gabuci
aj ja mam tento recept,prave som ho dopiekla :-)v plynovej rure sa pecie lepsie,lebo cesto zospodu skor spevnie a potom ovocie neklesne na dno.
macoryba52
O tyzden bude urcite bublaninka na svete uz sa tesim ako detsko na novu hracku dakujem za recept
tiziana
toto nie je bublanina, toto je klasický hrnčekový koláč! bublanina má hustejšie cesto :-)
kezmer
skúsila som vylepšenie od @pacik a bola super! a ešte som pridala citrónovú kôru do cesta pre vôňu :)
turistka
@Adeja , robím podobný recept, no skôr než dám ovocie nechám vyšľahané cesto postáť približne 10 minút, ono zhustne, vylejem na plech a ukladám ovocie. Včera som akurát piekla s ríbezľami a vyskúšala som Tvoj nápad, chvíľu som nechala cesto v zapnutej rúre a až potom posypala ríbezľami, cesto mi nekleslo a ovocie je pekne navrchu. Inokedy vyskúšam s ťažším ovocím, sama budem zvedavá.
tatianat
Takuton istu som piekla kazdu nedelu pred 28mimi rokmi.
Najlepsia je s cucoriedkami a slahackou!!! xxx
1mato22
robil som ju podla receptu, v trube bola krasne vysoka,a ked som ju vytiahol splasla na mazlavy kabač! Kde som urobil chybu??
redenc
1 hrnček cukor práškový, ... 3/4 hrnčeka olej ...
Na zdravie!
nikisabimaar
Dnes som ju robila prvy raz v zivote a je fantasticka :-) presne podla receptu, akurat ze som ju piekla len necelych 15min pretoze som omylom nastavila vyssiu teplotu. Vynikajuca :-) odporucam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia