Najlepší tortový korpus - Čoko torta

simcuska - fotkasimcuska, 26. júla 2013
Najlepší tortový korpus - Čoko torta
Foto: simcuska

Rozhodla som sa piecť priateľovi na narodeniny tortu :P popýtala som kamarátku o recept, a nádherne vyšiel korpus z čoho som bola prekvapená pretože Zobraziť celý popisRozhodla som sa piecť priateľovi na narodeniny tortu :P popýtala som kamarátku o recept, a nádherne vyšiel korpus z čoho som bola prekvapená pretože mne stále spľaskne :) tak sa delím o tu krásu :P tak isto aj krém pre začiatočníkov :)

8-12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
200 g
1 ks
1 dl
1 dl
210 g
1 ks
Krém:
2 bal.
podľa chuti 1x425 alebo 2x300




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme vodu, olej. Potom pridáme polohrubú múku s PDP do cesta a vymixujeme. M edzitým si vymixujeme sneh z bielok, a pomaly ho lopatkou alebo lyžicou primiešaváme do cesta. Formu si vymastíme olejom, vylejeme do nej cesto, a opatrne dáme piecť do trúby zhruba na 180 stupňoch cca 30 minút :))) sledovať cesto či sa nelepí na špajdlu :)

    Najlepší tortový korpus - Čoko torta - obrázok 1
  2. 2

    Krém: : 2x Olé puding vymixujeme podľa návodu ale namiesto mlieka dáme šťavu z kompótu, ak bude málo tak prilejeme mliečko vymixujeme do tuha, a už len natierame na korpus, ja som dala jahodový džem, nato krém, potom jahody, zas krém položila som druhú časť korpusu navrch znova krém, a šľahačkou ozdobiť poprípade iným ovocím u mňa hrozno :)))

    Najlepší tortový korpus - Čoko torta - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť prajem ;)))) u mňa to vyšlo takto, také amatérske zdobenie ale bolo to na rýchlo, hlavne že torta chutila a nevedel sa môj drahý dojesť :P

    Najlepší tortový korpus - Čoko torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

ubka
Vydaril sa Ti korpus nádherne a dúfam aj tak chutil, s vynikajúcim krémom..pekná tortička.
sracz
... šikovná "Čaja" z Košíc !!! Blahoželám k nádhernému výsledku Tvojej práce, milá @simcuska a vidím pre Teba krásnu budúcnosť! ... keď mne "narastie" korpus ako Tebe, rozrežem ho na štyri pláty => ľúbim veľa plnky! -:)))
orchidea
Skutočne vydarený korpus... aký priemer má forma v ktorej si piekla? Ja by som ho tiež prekrojila viackrát ako @sracz tiež mám rada tortu s bohatou plnkou :) ale samozrejme každému podľa chuti...
lucullus
Fantasticky krásny korpus!Ja som mal doteraz iba polovičný,ale Tvoj recept je niečo úplne iné.Vďaka za recept.
douglas
Fíha, veľmi vysoký korpus! Chýba mi však akú vodu si v rcp použila: studenú - veľmi studenú, tj. vychladenú v chladničke, alebo bežnej teploty z vodovodu? Vďaka za info. Nech sa darí a priateľovi dodatočne blahoželám k narodeninám, pretože má sa z čoho tešit - má šikovnú a milujúcu priateľku... :).
simcuska
ďakujem krásne za komentáre veľmi ma potešili :))))
Voda bola z vodovodu taka normálna :)
Priemer formy 22cm, výška 7cm :)
Cesto malo chuť ako klasický korpus, žiadna babovkova ani nijaká :) chutil výborne nadýchane a jemne :)) priateľ ju nam zhabal a už nám nedal ani troška :))) a ešte raz Ďakujem krásne ;))))
miroslav1976
No ja som piekol v priemere 28 čiže nebol až tak nafuknuty, takže na buduce skusim tu 22 :)
biopsik2
Torta pekna iste aj chutovo parada len jedna vec, tych 200g bieleho cukru je hotove nestestie a jed pre ludi v dnesnej usedenej dobe a aj pre deti ktore sportuju len pri PC
kuchar001
Torta bola úžasne nadýchaná a jemná. My sme trochu prifarbili farbivom a vyplnili ovsenými vločkami.
Deti si nevedeli vynachváliť. :)
drevokocurik
Tak ja všeumelec som sa pokúsila upiecť a podarilo sa!!!vôbec mi nespľasol ako mi to vždy robí..receptík si ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia