Škoricový a čokoládový závin
Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept)
Autor receptu: happybunny
Úžasný recept mojej babky na závin, len v rastlinnom prevedení. :)
60 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešame si suché ingrediencie, aquafabu (hustá tekutina z uvareného cíceru, 3 PL = 1 vajíčko) najprv rozmiešame s mliekom a až potom prilievame, napokon pridáme olej. Aspoň 15 minút miesime cesto, ktoré by malo mať pevnú neťahavú konzistenciu. Rozdelíme na polovicu a nenechávame kysnúť, hneď plníme.
- Moja prvá plnka nebola klasická kakao+cukor, cesto som najprv potrela domácou "nutellou" a potom posypala čokoládovým práškom.
- Na druhú plnku som si rozpustila maslo, ktorým som cesto dôkladne potrela a potom už podľa chuti posypala zmesou škorice a cukru (a posypala som ho ňou asi 10x :D).
- Záviny si uložíme na plech a pod utierkou necháme hodinu kysnúť. Moje sú troška zdeformované, pretože som ich náhodou spravila na môj maličký plech príliš dlhé.
- Po hodine plech vložíme do studenej trúby, nastavíme si ju na horný a dolný ohrev a 190 stupňov. Od momentu rozohriatia pečieme 25-30 minút, potom si teplotu znížime na 170 stupňov a dopekáme ďalších 20-25 minút. Ja som ich dokopy piekla takmer hodinu.
- Takto vyzerajú oba záviny po vychladnutí a prerezaní, chutili výborne a boli mäkkučké ešte aj na druhý deň. Dobrú chuť! :)