Šašlik

Najlepší šašlik

Autor receptu: lubos846

Tento recept je od mojej sestry, šašlik som robil na viacero spôsobov, ale tento mi chutil najviac, dúfam, že bude aj Vám :)

30 minút
príprava

Postup

  1. Zoberieme si kuracie mäso, ja som robil z kuracich prs, ale este lepsie su vykostene kuracie stehna. Narezeme si ich na vacsie kusky dame do vacsieho hrnca, aby sa nam tam zmestila marinada.
  2. K masku pridame nakrajanu cibulu, ale najlepsie je ak cibulku rozmixujete na kasu. Vtedy saslik dostane tu spravnu cibulkovu chut :) Pridame bobkovy list, jednu PL lyzicu cierneho korenia, 1 PL soli, stavu z polovice citrona, olej a vsetko zalejeme pivom a mineralkou este poriadne premiesame a supneme do chladnicky. Najlepsie je marinovat aspon 2 - 3 dni, aby sa spojili dobre vsetky ingrediencie.
  3. Potom uz len vytiahneme z chladnicky, ponapichuneme na ražne a grilujeme na rozzeravenej hrani, saslik obraciam castejsie a s kazdym obratenim ho ponatieram marinadou, v ktorej sa masko marinovalo, vtedy nie je saslik suchy, ale fajny stavnaty. Mozte striedavo natierat aj s pivom.
  4. Potom uz len grilujeme a cakame kym sa masko upecie. Prajem dobru chut :)