Najjednoduchšie Parížske rožky

Najjednoduchšie Parížske rožky
Foto: janocka84
janocka84Janocka84, recept pridal: 9. apríla 2012 19:32Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od kolegyne. Vždy som obdivovala tieto rožteky a keď som sa dozvedela, že sa dajú urobiť aj veľmi jednoducho, hneď som sa na to vrhla. A tu je výsledok.

Suroviny

25-30
porcií

Postup prípravy receptu

Pripravíme si suroviny na cesto.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 1

Všetky spolu vymiešame.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 2

Masu potom dáme do sáčku, kto má tak na zdobenie. Ja nemám, tak som používala obyčajný.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 3

Odstrihneme konček na šírku aké chceme mať piškóty a nanesieme na plech - na papier na pečenie.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 4

Potom dáme piecť. Ja som ich po nanesení trošku popritláčala, nech sú placatejšie, ale to samozrejme nemusíte.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 5

Kým sa pečie cesto, pripravíme si veci na plnku.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 6

Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom a pridáme kakao.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 7

Ja som našla ešte vianočnú figúrku, tak som ju rozdrvila a zamiešala spolu s kakaom, kým sa neroztopila čokoláda.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 8

Keď trochu masa vychladne, zamiešame do nej maslo a dáme do sáčku a počkáme kým mierne nestuhne. Ja som ju dala na chvíľu do chladničky. Potom odstrihneme koniec, opäť na šírku akú chceme a nanášame na vychladnuté piškóty.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 9

No a na záver si nad parou dáme rozpustiť čokoládu, do ktorej dáme za lyžicu oleja. Namáčame do nej plnkovú časť rožtekov. A prajeme si dobrú sladkú chuť.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

45 komentárov k receptu
  • paveva, 9. apríla 2012 o 22:07
    zaujímavé, pekne a určite chutné, janočka a nespadne tá plnka z piškoty, ked ju otočíš do polevy? alebo je na to nejaký trik? ukladám a určite vyskúšam.


  • janocka84, 9. apríla 2012 o 22:11
    Nie, nepadne, pekne stuhne a drží :D :D :D


  • helca103, 9. apríla 2012 o 23:01
    robím podobné rožky už veľa rokov ale tento recept nepoznám ja dávam do cesta iba bielka.No ako vidím pekne sa Ti vydarili. Chválim aj fotopostup aj rožteky. @paveva nemusíš sa báť že padne plnka do polevy robím to už veľa rokov a nestalo sa mi to ani raz @janocka má pravdu pekne stuhne :-)


  • 3sandra3, 9. apríla 2012 o 23:07
    krásne sa ti vydarili,,,zatiaľ som takéto rožky nerobila,,, takže vyskúšam


  • babkamt, 10. apríla 2012 o 07:11
    Parížske rožky mám rada.Tebe sa pekne podarili. Ukladám do kk. Napíš , prosím ťa čas pečenia a pri koľkých stupňoch si piekla piškótu.Pri výslužkách zo svadby sme ich zjedli prvé. Chcem ich upiecť.


  • lavacka, 10. apríla 2012 o 08:38
    Rozky mas uzasne a urcite su aj dobre, a kde zmizol jeden roztek? Urcite je uz v brusku, lebo na prvom plechu si ich mala 27 a na plechu s cokoladou je ich len 26.Ja robim tiez s bielkami, ale vyskusam. Vdaka.


  • izabella929, 10. apríla 2012 o 09:27
    krásne vyzerajú a nepochybne aj chutia.-)


  • betty21, 10. apríla 2012 o 10:21
    uložené, krásne:)


  • janocka84, 10. apríla 2012 o 10:35
    @lavacka - heh :D nuz, ja som si nevsimla, asi v tom ma prsty nejaky skriatok :D a viem, ze je vela receptov a vacsinou s bielkami, preto som im dala nazov najjednoduchsie, lebo netreba nic oddelovat a miesat osobitne, ale vsetko pekne spolu :D @babkamt - podla toho aku mas ruru, mne stacilo 30 min na 160°. Ale to pekne uvidis ci su upecene ak jednu nadvihnes.


  • margaretka28, 10. apríla 2012 o 15:45
    Tiež robievam takýto recept,môžem odporučiť,sú vynikajúce,nenáročné na prípravu.


  • denym, 10. apríla 2012 o 18:09
    krém je písaný v g?nemalo by to byť v dkg?koľko vyjde kusov z 1 dávky?


  • orchidea, 10. apríla 2012 o 18:26
    Robievam klasické parížske rožky ale tieto tvoje sa mi páčia, hlavne pre to rýchle cesto, krém dávam taký istý ako ty len z väčšej dávky, ale to cesto...určite musím vyskúšať.


  • drquinova2, 10. apríla 2012 o 20:21
    Ja ich robím tiež, no vajíčka na rožky šlahám nad parou s príslušnou dávkou cukru kryštálového, potom pridám orechy ( preosiate) a vytláčam rožky rovno na plech tak ako Ty, Myslím sú také nadýchanejšie
    Musím vyskúšať či by mojim kostovníkom chutilii .


  • janocka84, 10. apríla 2012 o 21:38
    @denym - ano je to spravne zadane v gramoch, vyslo to na rozky ktore su na obrazku 25-30 rozkov, ale este mi troska ostalo, tak som ho nastriekala na piskoty obycajne a tiez omacala v cokolade.


  • mariaklara, 11. apríla 2012 o 02:36
    Ukladám, vyzerajú chutne.


  • medovnicek, 11. apríla 2012 o 13:08
    super, milujem takéto rožteky


  • babav, 11. apríla 2012 o 17:11
    Pekne su ,ale snad skor tycinky ..nevidim rozteky;-).Ja robievam zaklad presne ako ty , z vajicka ,orechov a cukru.Musia sa piect pri nizkej teplote (viac menej susit) ,lebo pri vyssej teplote sa rozleju .
    Pri spravnom peceni ostanu vo vnutri dute.
    Vyborny recept,velka maskrta...len pri konzumacii radsej nepocitat kalorie ;-)


  • luda4, 11. apríla 2012 o 21:54
    Ukladám do KK,su suprove.


  • beliana, 12. apríla 2012 o 16:10
    Ja som robila teraz n velku noc podobne rozteky, tiez recept od kolegyne, ale plnka sa podla jej receptu robi zmiesanim helie a nutely. Mozem povedat, ze je vynikajuca, ovela lepsia ako z masla a kakaa...:-)


  • marianne69, 13. apríla 2012 o 20:39
    moje oblubene,ale nikdy som na ne nenabrala odvahu a ked tvrdis,ze najjednoduchsie,tak sa mozno na ne dam (KK)


  • frona, 19. apríla 2012 o 09:42
    @drquinova2 ja tiež robím len bielka,cukor nad parou a orechy. Cesto na rožteky je ako pusinky krehké. Mala som aj takýto recept ako uvádza
    @Janocka84 ale sa mi zdali rožteky také dosť husté. Ale možno je tento recept troška iný. Vyzerajú krásne


  • madlena, 10. júna 2012 o 19:23
    tešim sa už nane-dakujem!


  • nikazamilovana, 8. augusta 2012 o 11:44
    Ako dlho sa majú tie rožteky piecť? :)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 22 komentárov)
  • janocka84, 9. augusta 2012 o 14:14
    @nikazamilovana zavisi od rury,mne to trvalo tusim 15-20min


  • haaluska, 10. augusta 2012 o 09:20
    vsetko super len rozky vobec nezmakli.nabuduce skusim z tych bielkov ako to ine recepty davaju


  • 3sandra3, 11. augusta 2012 o 21:44
    ale dnes som ich konečne robila,,, odpočívajú v chladničke pripravené na zajtra.... ale mala som iný recept, potom ho sem pridám


  • maruna33, 19. augusta 2012 o 22:38
    ja tie rožteky robím z lineckého cesta,ked vykrajujem na zlepované zákusky,tak si vždy urobím viac cesta,nakrájam obdlžničky,upečiem ako vykrajovačky,nazdobím krémom a čokoládou,na druhý deň sú také mäkučké,že sa rozplývajú na jazyku,dobrú chuť


  • janocka84, 22. augusta 2012 o 19:05
    @maruna33 super napad :D vyskusam


  • tetuska, 8. septembra 2012 o 15:16
    robievam inak, formujem ručne na rožteky, ale teraz vyskúšam tie tvoje, tiež budú iste výborné....


  • juliana, 11. novembra 2012 o 08:14
    Určite ich na Vianoce vyskúšam!


  • stanka365, 12. novembra 2012 o 15:21
    Vyzerajú veľmi chutne, to sú jadrové rožky? Tuším tak sa im hovorí. Ukladám a určite skúsim.


  • janocka84, 12. novembra 2012 o 21:46
    Ďakujem dievčatá, @stanka365 neviem čo sú jadrové rožky :(


  • marienka44, 18. decembra 2012 o 15:57
    @Stanka365 , volakedy v cukrarni sa predavali pod názvom Jadranské rožky. :-ň


  • kristinka93, 30. marca 2013 o 18:51
    vyskúšané a sú super, len som ich robila z dvojitej dávky a vyšlo ich cca 33ks :-))


  • hambalko35, 6. apríla 2013 o 08:57
    Tak toto určite vyskušam ,ja mám recept naročnejši,cesto na rožky sa šlaha nad parou a potom sa na plech striekaju rožky,ale tieto sa mi pozdavaju viac.Ukladám a určite vyskušam.


  • babkamt, 10. apríla 2013 o 20:24
    Piekla som ich tento rok šibačom .Musím povedať , že im chutili.


  • mooniikka, 16. apríla 2013 o 14:58
    aj ja som ich piekla a sú fantastické


  • zuzana7881, 25. novembra 2013 o 17:39
    ahoj dievcata poprosim nejaky dobry overeny recept na fukane rosky a medvedie dlapky dakujem


  • dena883, 26. novembra 2013 o 11:12
    Výborný receptík určite vyskúšam


  • olinka12, 5. decembra 2013 o 20:11
    Varešky tento recept ma veľmi oslovil určite spravím generálku v nedeľu a potom na vianoce paráda ukladám aby sa mi nestratil ......


  • janiku, 9. decembra 2013 o 18:49
    No vyzerá to dobre idem skusit upiect snad sa podaria.


  • janocka84, 16. decembra 2013 o 20:36
    Ďakujem dievčence za chválu. Dúfam, že chutili všetkým, čo ich ochutnali :D


  • martinamudr, 17. decembra 2013 o 01:46
    nooo skusala som su vyborne no z dvojitej davky mi vyslo 33 rohlickov tak taneviem kde sa stasla chyba alebo ich pani robila malilinke


  • janocka84, 17. decembra 2013 o 19:53
    Hej, to je celkom možne, tie moje sú asi na dĺžku palca na ruke. To mi veru nenapadlo, že zvyknú byť dlhšie. Idem to tam dopísať niekde. :D


  • majmik, 19. decembra 2013 o 23:40
    prosim, neviete poradit? Prave ich robim, ale musela som odbehavat k malej, a z polevy mam divnu konzistenciu s oddelenym roztopenym maslom :-( uz som dala aj do chladnicky, tak uvidim, ale apon do buducna. Neviete, kde som spravila chybu a ako sa jej vyhnut? Inak,to cesto je mnamka :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist