Najjednoduchšie Parížske rožky

Najjednoduchšie Parížske rožky
Foto: janocka84
janocka84Janocka84, recept pridal: 9. apríla 2012 19:32Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od kolegyne. Vždy som obdivovala tieto rožteky a keď som sa dozvedela, že sa dajú urobiť aj veľmi jednoducho, hneď som sa na to vrhla. A tu je výsledok.

Suroviny

25-30
porcií

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny na cesto.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 1

2

Všetky spolu vymiešame.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 2

3

Masu potom dáme do sáčku, kto má tak na zdobenie. Ja nemám, tak som používala obyčajný.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 3

4

Odstrihneme konček na šírku aké chceme mať piškóty a nanesieme na plech - na papier na pečenie.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 4

5

Potom dáme piecť. Ja som ich po nanesení trošku popritláčala, nech sú placatejšie, ale to samozrejme nemusíte.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 5

6

Kým sa pečie cesto, pripravíme si veci na plnku.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 6

7

Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom a pridáme kakao.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 7

8

Ja som našla ešte vianočnú figúrku, tak som ju rozdrvila a zamiešala spolu s kakaom, kým sa neroztopila čokoláda.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 8

9

Keď trochu masa vychladne, zamiešame do nej maslo a dáme do sáčku a počkáme kým mierne nestuhne. Ja som ju dala na chvíľu do chladničky. Potom odstrihneme koniec, opäť na šírku akú chceme a nanášame na vychladnuté piškóty.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 9

10

No a na záver si nad parou dáme rozpustiť čokoládu, do ktorej dáme za lyžicu oleja. Namáčame do nej plnkovú časť rožtekov. A prajeme si dobrú sladkú chuť.
Najjednoduchšie Parížske rožky - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 14 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • paveva, 9. apríla 2012 o 22:07
    zaujímavé, pekne a určite chutné, janočka a nespadne tá plnka z piškoty, ked ju otočíš do polevy? alebo je na to nejaký trik? ukladám a určite vyskúšam.


  • janocka84, 9. apríla 2012 o 22:11
    Nie, nepadne, pekne stuhne a drží :D :D :D


  • helca103, 9. apríla 2012 o 23:01
    robím podobné rožky už veľa rokov ale tento recept nepoznám ja dávam do cesta iba bielka.No ako vidím pekne sa Ti vydarili. Chválim aj fotopostup aj rožteky. @paveva nemusíš sa báť že padne plnka do polevy robím to už veľa rokov a nestalo sa mi to ani raz @janocka má pravdu pekne stuhne :-)


  • 3sandra3, 9. apríla 2012 o 23:07
    krásne sa ti vydarili,,,zatiaľ som takéto rožky nerobila,,, takže vyskúšam


  • babkamt, 10. apríla 2012 o 07:11
    Parížske rožky mám rada.Tebe sa pekne podarili. Ukladám do kk. Napíš , prosím ťa čas pečenia a pri koľkých stupňoch si piekla piškótu.Pri výslužkách zo svadby sme ich zjedli prvé. Chcem ich upiecť.


  • lavacka, 10. apríla 2012 o 08:38
    Rozky mas uzasne a urcite su aj dobre, a kde zmizol jeden roztek? Urcite je uz v brusku, lebo na prvom plechu si ich mala 27 a na plechu s cokoladou je ich len 26.Ja robim tiez s bielkami, ale vyskusam. Vdaka.


  • izabella929, 10. apríla 2012 o 09:27
    krásne vyzerajú a nepochybne aj chutia.-)


  • betty21, 10. apríla 2012 o 10:21
    uložené, krásne:)


  • janocka84, 10. apríla 2012 o 10:35
    @lavacka - heh :D nuz, ja som si nevsimla, asi v tom ma prsty nejaky skriatok :D a viem, ze je vela receptov a vacsinou s bielkami, preto som im dala nazov najjednoduchsie, lebo netreba nic oddelovat a miesat osobitne, ale vsetko pekne spolu :D @babkamt - podla toho aku mas ruru, mne stacilo 30 min na 160°. Ale to pekne uvidis ci su upecene ak jednu nadvihnes.


  • margaretka28, 10. apríla 2012 o 15:45
    Tiež robievam takýto recept,môžem odporučiť,sú vynikajúce,nenáročné na prípravu.


  • denym, 10. apríla 2012 o 18:09
    krém je písaný v g?nemalo by to byť v dkg?koľko vyjde kusov z 1 dávky?


  • orchidea, 10. apríla 2012 o 18:26
    Robievam klasické parížske rožky ale tieto tvoje sa mi páčia, hlavne pre to rýchle cesto, krém dávam taký istý ako ty len z väčšej dávky, ale to cesto...určite musím vyskúšať.


  • drquinova2, 10. apríla 2012 o 20:21
    Ja ich robím tiež, no vajíčka na rožky šlahám nad parou s príslušnou dávkou cukru kryštálového, potom pridám orechy ( preosiate) a vytláčam rožky rovno na plech tak ako Ty, Myslím sú také nadýchanejšie
    Musím vyskúšať či by mojim kostovníkom chutilii .


  • janocka84, 10. apríla 2012 o 21:38
    @denym - ano je to spravne zadane v gramoch, vyslo to na rozky ktore su na obrazku 25-30 rozkov, ale este mi troska ostalo, tak som ho nastriekala na piskoty obycajne a tiez omacala v cokolade.


  • mariaklara, 11. apríla 2012 o 02:36
    Ukladám, vyzerajú chutne.


  • medovnicek, 11. apríla 2012 o 13:08
    super, milujem takéto rožteky


  • babav, 11. apríla 2012 o 17:11
    Pekne su ,ale snad skor tycinky ..nevidim rozteky;-).Ja robievam zaklad presne ako ty , z vajicka ,orechov a cukru.Musia sa piect pri nizkej teplote (viac menej susit) ,lebo pri vyssej teplote sa rozleju .
    Pri spravnom peceni ostanu vo vnutri dute.
    Vyborny recept,velka maskrta...len pri konzumacii radsej nepocitat kalorie ;-)


  • luda4, 11. apríla 2012 o 21:54
    Ukladám do KK,su suprove.


  • beliana, 12. apríla 2012 o 16:10
    Ja som robila teraz n velku noc podobne rozteky, tiez recept od kolegyne, ale plnka sa podla jej receptu robi zmiesanim helie a nutely. Mozem povedat, ze je vynikajuca, ovela lepsia ako z masla a kakaa...:-)


  • marianne69, 13. apríla 2012 o 20:39
    moje oblubene,ale nikdy som na ne nenabrala odvahu a ked tvrdis,ze najjednoduchsie,tak sa mozno na ne dam (KK)


  • frona, 19. apríla 2012 o 09:42
    @drquinova2 ja tiež robím len bielka,cukor nad parou a orechy. Cesto na rožteky je ako pusinky krehké. Mala som aj takýto recept ako uvádza
    @Janocka84 ale sa mi zdali rožteky také dosť husté. Ale možno je tento recept troška iný. Vyzerajú krásne


  • madlena, 10. júna 2012 o 19:23
    tešim sa už nane-dakujem!


  • nikazamilovana, 8. augusta 2012 o 11:44
    Ako dlho sa majú tie rožteky piecť? :)


  • janocka84, 9. augusta 2012 o 14:14
    @nikazamilovana zavisi od rury,mne to trvalo tusim 15-20min


  • haaluska, 10. augusta 2012 o 09:20
    vsetko super len rozky vobec nezmakli.nabuduce skusim z tych bielkov ako to ine recepty davaju


  • 3sandra3, 11. augusta 2012 o 21:44
    ale dnes som ich konečne robila,,, odpočívajú v chladničke pripravené na zajtra.... ale mala som iný recept, potom ho sem pridám


  • maruna33, 19. augusta 2012 o 22:38
    ja tie rožteky robím z lineckého cesta,ked vykrajujem na zlepované zákusky,tak si vždy urobím viac cesta,nakrájam obdlžničky,upečiem ako vykrajovačky,nazdobím krémom a čokoládou,na druhý deň sú také mäkučké,že sa rozplývajú na jazyku,dobrú chuť


  • janocka84, 22. augusta 2012 o 19:05
    @maruna33 super napad :D vyskusam


  • tetuska, 8. septembra 2012 o 15:16
    robievam inak, formujem ručne na rožteky, ale teraz vyskúšam tie tvoje, tiež budú iste výborné....


  • juliana, 11. novembra 2012 o 08:14
    Určite ich na Vianoce vyskúšam!


  • stanka365, 12. novembra 2012 o 15:21
    Vyzerajú veľmi chutne, to sú jadrové rožky? Tuším tak sa im hovorí. Ukladám a určite skúsim.


  • janocka84, 12. novembra 2012 o 21:46
    Ďakujem dievčatá, @stanka365 neviem čo sú jadrové rožky :(


  • marienka44, 18. decembra 2012 o 15:57
    @Stanka365 , volakedy v cukrarni sa predavali pod názvom Jadranské rožky. :-ň


  • kristinka93, 30. marca 2013 o 18:51
    vyskúšané a sú super, len som ich robila z dvojitej dávky a vyšlo ich cca 33ks :-))


  • hambalko35, 6. apríla 2013 o 08:57
    Tak toto určite vyskušam ,ja mám recept naročnejši,cesto na rožky sa šlaha nad parou a potom sa na plech striekaju rožky,ale tieto sa mi pozdavaju viac.Ukladám a určite vyskušam.


  • babkamt, 10. apríla 2013 o 20:24
    Piekla som ich tento rok šibačom .Musím povedať , že im chutili.


  • mooniikka, 16. apríla 2013 o 14:58
    aj ja som ich piekla a sú fantastické


  • zuzana7881, 25. novembra 2013 o 17:39
    ahoj dievcata poprosim nejaky dobry overeny recept na fukane rosky a medvedie dlapky dakujem


  • dena883, 26. novembra 2013 o 11:12
    Výborný receptík určite vyskúšam


  • olinka12, 5. decembra 2013 o 20:11
    Varešky tento recept ma veľmi oslovil určite spravím generálku v nedeľu a potom na vianoce paráda ukladám aby sa mi nestratil ......


  • janiku, 9. decembra 2013 o 18:49
    No vyzerá to dobre idem skusit upiect snad sa podaria.


  • janocka84, 16. decembra 2013 o 20:36
    Ďakujem dievčence za chválu. Dúfam, že chutili všetkým, čo ich ochutnali :D


  • martinamudr, 17. decembra 2013 o 01:46
    nooo skusala som su vyborne no z dvojitej davky mi vyslo 33 rohlickov tak taneviem kde sa stasla chyba alebo ich pani robila malilinke


  • janocka84, 17. decembra 2013 o 19:53
    Hej, to je celkom možne, tie moje sú asi na dĺžku palca na ruke. To mi veru nenapadlo, že zvyknú byť dlhšie. Idem to tam dopísať niekde. :D


  • majmik, 19. decembra 2013 o 23:40
    prosim, neviete poradit? Prave ich robim, ale musela som odbehavat k malej, a z polevy mam divnu konzistenciu s oddelenym roztopenym maslom :-( uz som dala aj do chladnicky, tak uvidim, ale apon do buducna. Neviete, kde som spravila chybu a ako sa jej vyhnut? Inak,to cesto je mnamka :-)


  • uhi, 1. júna 2014 o 21:15
    Vyskúšané a veľmi chutné, určite ich budem piecť často. Vďaka



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.

Varecha 38/2014: Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist