Langoše

Najjednoduchšie langoše

Autor receptu: mirian4

Vyskúšala som už veľa receptov na Langoše, ale tento náš vylepšený o 1 ingredienciu, nám chutí najviac :-)

7-8
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na dávku ako na fotke potrebujeme (kto chce viac, v pomere si všetko pridá) 0,5 kg hladkej múky, 1/2 KL soli, 1 PL octu a kvások (do 0,2 dcl teplej vody dám 1/2 kocky čerstvého droždia + troška múky + 1/2 KL cukru).
  2. Vykysnutý kvások vylejem k múke zmiešanej so soľou a vypracujem hutnejšie cesto, podľa potreby treba pridať vodu alebo múku, tak aby sa po vykysnutí dalo tvarovať do guliek. Cesto nechám vykysnúť v izbovej teplote cca 1 hodinu.
  3. Vykysnuté cesto vytvarujeme do guliek, z ktorých "vyťahujeme" langoše priamo do horúceho oleja. Dobrú chuť ♥