Langoše
Najjednoduchšie langoše
Autor receptu: mirian4
Vyskúšala som už veľa receptov na Langoše, ale tento náš vylepšený o 1 ingredienciu, nám chutí najviac :-)
7-8 porcií |
60 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na dávku ako na fotke potrebujeme (kto chce viac, v pomere si všetko pridá) 0,5 kg hladkej múky, 1/2 KL soli, 1 PL octu a kvások (do 0,2 dcl teplej vody dám 1/2 kocky čerstvého droždia + troška múky + 1/2 KL cukru).
- Vykysnutý kvások vylejem k múke zmiešanej so soľou a vypracujem hutnejšie cesto, podľa potreby treba pridať vodu alebo múku, tak aby sa po vykysnutí dalo tvarovať do guliek. Cesto nechám vykysnúť v izbovej teplote cca 1 hodinu.
- Vykysnuté cesto vytvarujeme do guliek, z ktorých "vyťahujeme" langoše priamo do horúceho oleja. Dobrú chuť ♥