Najjednoduchší kakaový koláč fotorecept

lia66 - fotkalia66, 3. novembra 2013
Najjednoduchší kakaový koláč (fotorecept)
Foto: lia66

Dostal sa mi do rúk koláčik, ktorý som absolútne nemala v pláne meniť. Čo vačšinou s rcp robím je, že si ich prispôsobím podľa Zobraziť celý popisDostal sa mi do rúk koláčik, ktorý som absolútne nemala v pláne meniť. Čo vačšinou s rcp robím je, že si ich prispôsobím podľa seba-buď zmením jeho ingrediencie na ľahšie stráviteľné, alebo zmením jeho postup. No v tomto prípade to tak nebolo-chcela som vyskúšať ten postup se vším...pardón za moju ČechoSlovenčinu :) Postup prípravy ma totálne nadchol a aj ingrediencie boli ok. A keďže sa rada podelím, tak ráčte... Apropó, vajíčka, ani mlieko tam určite nejdu.

Suroviny

1a1/4 šálky (alebo polohrubá)
1 šálka (alebo biely)
3 PL
1 ČL
1/2 ČL
1/4 šálky (alebo rozpustené maslo, Hera...)
2 PL alebo rozpustené maslo, Hera...)
1 ČL
1 ČL (alebo šťava z citróna, limetky)
1 šálka




Postup

  1. 1

    Najprv trošku vysvetlenia, čo ktoré skratky znamenajú...
    pl=polievková lyžica
    čl=čajová lyžička
    1a1/4=jeden a štvrť
    Takže, pripravte si tieto ingrediencie+3 kuchynské pomôcky(plech, metličku, šálku) a ideme na to. Priamo na nepriľnavom plechu zmiešame si pripravíme suché ingrediencie:múka, cukor, kakao, sóda bikarbóna, soľ...

    Najjednoduchší kakaový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Metličkou miešame...

    Najjednoduchší kakaový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom na zmes vylejeme mokré ingrediencie:olej, vanilkový sirup, ocot, voda.

    Najjednoduchší kakaový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Metličkou zamiešame...ale poriadne sa presvedčíme, či sme suché ingrediencie rozmiešali aj na bokoch. Môžme si pomôcť varechou, že pekne po okraji s ňou prejdeme, aby sme suché ingrediencie dostali z okrajov. Ja som to spravila prstom(chcela som vyskúšať cesto-mňam) a potom domiešala metličkou.

    Najjednoduchší kakaový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme do zohriatej rúry na 180st...pečieme cca 30-40 minút. Ja som piekla presne 32 minút. Vyberieme z rúry, necháme cca 5 minút odpočívať v plechu a potom vyklopíme na tanier.

    Najjednoduchší kakaový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláčik je fantastikuš aj samotný...mne sa ráčilo pre mojích chlapov poleva, a tak som spravila:1 pochúťková smotana, 1 nátierkové, neochutené maslo, vanilkový cukor podľa chuti, čokoládová poleva na pokvapkanie. Poviem vám, tá vôňa pri pečení je mňamózna a koláčik chutí ozaj skvelo! Stihla som odfotiť posledný kúsok-pečený včera poobede a už vera nemáme :)

    Najjednoduchší kakaový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

an3da
Verím že pekne vonia ale bez plnky by u nás nešlo. Môže sa prekrojiť cez polovicu a dať tam npr. višne aj vanilkový puding alebo čosi podobné.
lia66
@an3da každému podľa svojej chuti-kľudne aj s Tvojou plnkou :) ja som si tiež spravila "polevu", ktorá môže byť aj za plnku :) ...toto je základný recept s ktorým som sa chcela podeliť, lebo sa mi rcp a hlavne postup prípravy veľmi páčil :) ...u nás aj takéto "suché" môžme :)
an3da
@lia66 ale recept si ukladám - výhodné je že netreba vajíčka, a poleva - plnka môže byť podľa toho čo máme v chladničke.
martamm
Lia66, super recept na rýchlu a ľahko stráviteľnú maškrtu :)))))
martamm
A zabudla som ešte pochváliť veľmi peknú polevu, koláčik vyzerá naozaj lákavo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia