Ricottová nátierka
Nadýchaná nátierka z ricotty
Autor receptu: imaginarium
Ricottu som zatiaľ používala len do koláčov, ale dostala som chuť na
ľahučkú nátierku, tak som ju našľahala, pridala samé super veci a vznikla táto úžasná
nátierka.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
Postup
- Ricottu, soľ a cesnak našľaháme mixérom. Potom pridáme nasekaný kôpor alebo iné čerstvé bylinky, napr. pažítku alebo teraz taký populárny medvedí cesnak. Podávame s čerstvým pečivom alebo s celozrnnými kockami.
- Ricotta obsahuje minimum kalórií, ale kopu bielkovín, vápnika, béčok, fosforu a draslíka, takže toto je jedlo "do plaviek".
- Ricottou môžete nahradiť maslo a odľahčiť svoje obľúbené nátierky. Ja sa najbližšie chystám na moju obľúbenú vajíčkovú :)