Koláče


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty na koláče:

«1 2 3 ...328 »
Dvojfarebný pšenovník Dvojfarebný pšenovník Vaše

Alebo ako si zamaškrtiť bez výčitiek.☺

Broskyňový koláč so snehom (fotorecept) Broskyňový koláč so snehom (fotorecept) Vaše

Z ovocia, ktoré mi práve dozrieva zvyknem spraviť koláč. Tentoraz je to broskyňový. Manžel mi povedal, nech nepečiem nič, alebo nech si potajomky upečiem jednu porciu. Jednu porciu upiecť neviem, no tentoraz som ho piekla na menší plech. Koláč som piekla z treného cesta.

Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept) Maková bábovka - Poppy seed cake (fotorecept) Vaše

Recept na tuto chutnu babovku pochadza z mojich oblubenych receptov v NY Times magazine.Je to pochutka pre vsetkych co lubia mak a makove.

Čucoriedkové muffiny - Simple blueberry muffins (fotorecept) Čucoriedkové muffiny - Simple blueberry muffins (fotorecept) Vaše

Jednoduchy recept na chutne, rychlo hotove ovocne muffiny.

Čučoriedková bublanina Čučoriedková bublanina Vaše

Žĺtky si oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme sneh. Do vyšľahaného snehu pomaly zamiešame cukor, žĺtka, olej, prášok do pečiva a múku. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a poukladáme naň akékoľvek ovocie (ja som dala čučoriedky) pečieme cca 20 minút pri teplote 180 stupňov.

Jahodový dvojfarebný koláč Jahodový dvojfarebný koláč Vaše

Svetlá časť: múku zmiešame s kypriacim práškom, rastlinným mliekom a olejom, vylejeme na formu.

Ríbezle s tvarohom na lístkovom ceste (fotorecept) Ríbezle s tvarohom na lístkovom ceste (fotorecept) Vaše

Toto nie je recept na michelinskú hviezdu, ale pre jednoduchosť možno niekomu príde vhod :)

Čokoládový závin Čokoládový závin

S maďarskými tónmi – hodí sa povedať na adresu pôvodnej gastronómie nášho regiónu. A tak sa v duchu babičkinho kulinárskeho trendu snažíme o návrat týchto chutných a pritom jednoduchých receptov.

Makovo-jablkový závin (fotorecept) Makovo-jablkový závin (fotorecept) Vaše

Náš najobľúbenejší závin .

Marhuľový koláč Marhuľový koláč Vaše

Najskôr si rozpustíme maslo, aby trocha vychladlo kým vykysne kvások. Do misy preosejeme múku, urobíme jamku, do nej rozdrobíme droždie, droždie zasypeme 2 lyžičkami kryštálového cukru, zalejeme trochou vlažného mlieka asi 50 ml, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Po vykysnutí kvásku pridáme ostatné suroviny - preosiaty práškový cukor, soľ, žĺtky, rozpustené maslo, olej, mlieka podľa potreby. Vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť asi 45 - 60 minút.

Nutellové „brownies“ Nutellové „brownies“ Vaše

Z vajíčka oddelit žĺtok od bielku a pridať do každého pol kl cukru. Oboje poriadne vyšľahať a nasledne spojiť. Nugetu ohriať v mikrovlnke asi minútu. Pridať do snehovej peny a znovu prešlahať na nízkom stupni. Trubu predhriať na 180°C, na plech dať peciaci papier a vyliať zmes. Piect 25minut. Po vychladnutí sa môže podávať (do cesta sa da pridať ovocie, oriešky... ja dávam agave syrup) :-) prajem dobrú chuť

Ríbezľový koláč Ríbezľový koláč Vaše

Plná chladnička ríbezli, tak čo s nimi :)

Pistáciové rožky z Talianska (fotorecept) Pistáciové rožky z Talianska (fotorecept) Vaše

Tieto rožky urobili na mňa obrovský dojem a skôr som vychutnávala ich krehkosť a ľahkosť a ani som netušila že nie všetko, čo sa zdá byť jednoduché je aj také ľahké..videla som ako ich kamoška robila, vykrajovala a myslela som , že to zvládnem ľavou zadnou..možno keď ich budem piecť po druhý krát sa nad tým iba pousmejem..dnes iba viem, že sú fantastické..recept je z Talianska..

Bezlepkový tvarohovo-jahodový koláč Bezlepkový tvarohovo-jahodový koláč Vaše

cesto: z bielok sneh, žĺtka vyšľahať s cukrom do toho striedavo prilievať teple mlieko s rumom a olej, vyšľahať ,pridať muku zmiešanú s kakaom a PDP ak máte guarovu gumu môžete dať ak nie nič sa nedeje a nakoniec vareškou zľahka primiešať sneh vyliať na vymastený kokosom vysypaný plech a piecť na 180 stupňov

Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) Opitá bábovka (Whiskey-soaked Chocolate Bundt cake) (fotorecept) Vaše

Upiekla som bábovku podľa receptu z New York Times magazínu. Veľmi chutná, stojí za vyskúšanie.

Letný ríbezľový koláč Letný ríbezľový koláč Vaše

Môj obľúbený. Dnes s ríbezľami. Pred pár dňami malinový. A už sa teším na marhuľový.

Višňová bublanina (fotorecept) Višňová bublanina (fotorecept) Vaše

je čas višní a tak som sa ,,zlutoval,, nad opusteným stromom ktorý nemá kto pooberať

Marhuľový páj (fotorecept) Marhuľový páj (fotorecept) Vaše

Jablkové krehké koláče sú výborné, ale aj tento marhuľový ma dostal. Plnka je veľmi osviežujúca.

Kysnutý čerešňový koláč s posýpkou a lekvárové buchty Kysnutý čerešňový koláč s posýpkou a lekvárové buchty Vaše

Je čas čerešní a horúci deň, takže na obed stačí zeleninová polievka, koláč a buchty.

Čerešňová bublanina (fotorecept) Čerešňová bublanina (fotorecept) Vaše

Konečne som mohla upiecť bublaninu ,konečne dozrievajú u nás čerešne.

«1 2 3 ...328 »
Aktuálne súťaže

Najlepšie nápady mesiaca júl 2015
Na stránke Napady.Pravda.sk prebieha každý mesiac súťaž o najzaujímavejší nápad. Pozrite si, aké nápady sa vám páčili v júli.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca júl 2015
Ponúkame Vám prehľad najobľúbenejších sladkých i nesladkých receptov v mesiaci júl na Varecha.sk.

Súťaž na august o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v auguste súťažíme o najobľúbenejší recept v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na august o najlepší nápad, návod či fotopostup
Zapojte sa aj v auguste do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady a vyhrajte.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Júl
August 2015
12
34 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist