Džemy a lekváre

Džem je tepelne upravená ovocná nátierka.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty na džemy a lekváre:

«1 2 ...13 »
Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) Džem z čiernych ríbezlí (fotorecept) Vaše

Teraz je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy pripravujem a páči sa mi, že sú bez pridania rôznych konzervantov a chutia vždy ako od babky ♥

Malinový džem Malinový džem Vaše

Malinový džem, v ktorom som chcela ponechať chuť malín a tým, že sa varil krátko, dúfam, že aj vitamínov. Sú v ňom celé kúsky ovocia aj so zrniečkami.

Džem z čiernych a červených ríbezlí (fotorecept) Džem z čiernych a červených ríbezlí (fotorecept) Vaše

Toto bude moje prvé tohoročné zaváranie. Odignorovala som čerešne aj jahody. No ríbezľový lekvár na vianočné pečivo musí byť:-)

Levanduľový marhuľový lekvár (fotorecept) Levanduľový marhuľový lekvár (fotorecept) Vaše

Ďalšie závaránie tentoraz marhuľový lekvár netradične...s levanduľou...

Jahodový džem s čokoládou (fotorecept) Jahodový džem s čokoládou (fotorecept) Vaše

Čokoláda je moja obľúbená mňamka..jahody považujem za kráľovské ovocie..spojenie týchto dvoch fantastických surovín dalo džemu vynikajúcu chuť..môžu sa čokoládové kocky vmiešať už do hotového džemu a tak plniť do pohárov,,ja dávam čokoládu vždy na vrch džemu a hneď zatvorím..

Čerešňovo-jahodový džem s čokoládou (fotorecept) Čerešňovo-jahodový džem s čokoládou (fotorecept) Vaše

Prvý krát som varila džem na novom mieste..ale tento hotový džem mi pripomínal svojou chuťou v spojení s čokoládou ,,,višne v čokoláde,,,

Čerešnovo-mätový lekvár (fotorecept) Čerešnovo-mätový lekvár (fotorecept) Vaše

Kedze aj tento rok mame vela čerešni,som hladala na internete niaky chutovo neobycajny ceresnovy lekvar..ale neuspela som :-/ Tak som si jednu kombinaciu vymyslela sama..Musim povedat,ze tato kombinacia je fantasticka a preto sa chcem s vami o recept podelit ;-P

Rebarborovo-jahodový džem (fotorecept) Rebarborovo-jahodový džem (fotorecept) Vaše

Jahody si očistím od stoniek ,umyjem a nechám odkvapkať.

Jahodový džem s celými plodmi (fotorecept) Jahodový džem s celými plodmi (fotorecept) Vaše

Jahody si očistím od stoniek ,umyjem a nechám odkvapkať.

Raw jahodový džem Raw jahodový džem Vaše

Ľahký a nevarený jahodový džem

Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept) Rebarborovo-škoricový džem (fotorecept) Vaše

Je čas rebarbory a tento je jednoducho výborný. Škoda ho nedať. Kto chce s rumom, kto chce bez.

Klasický jahodový džem s minimom cukru Klasický jahodový džem s minimom cukru Vaše

Aj keď je tu na vareche veľa skvelých receptov na jahodový džem, rozhodla som sa pridať aj ten náš, aby som ho mala v mojej online kuchárke a mohla ho jednoducho poslať emailom. Pridávame čo najmenej cukru, ale menej ako je uvedené sa nám neosvedčilo. Recept je určený najmä začiatočníkom.

Jahodovo-rebarborový džem s vanilkou Jahodovo-rebarborový džem s vanilkou Vaše

Od farmára som dostala čerstvo odrezanú rebarboru, tak som sa nevedela dočkať, kedy vyskúšam doma jahodovo rebarborový džem. Recept mám z jednej nemeckej stránky.

Opičie maslo Opičie maslo Vaše

Tento recept som objavila na albert.cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov (u nás teda nie :D ), takže je super, keď dostanete chuť na sladké a nič iné nie je po ruke :) Avšak nemožno tvrdiť, že by bol nejaký zdravý vzhľadom na obsah cukru, ale raz za čas si môžeme dopriať :)

Makové kolieska s lekvárom Makové kolieska s lekvárom Vaše

Recept mám z časopisu, kde sa pieklo zdravo k Vianociam, ja som ho prerobila do komplet vegan verzie (v pôvodnom bolo okrem alsanu použité aj maslo a trochu viac spolu s alsanom ako som v tomto recepte použila ja), v pôvodnom recepte bola použitá grahamová múka a brusnicový lekvár. Do koliesok som dala menej cukru, pridala štipku soli a aby sa mi cesto lepšie zlepilo, pridala som mlieko. Z cukru môžete ešte ubrať, mne sú stále nejaké veľmi sladké. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

Jablkové pyré z MioMatu Jablkové pyré z MioMatu Vaše

Ideálne deťom na raňajky a desiatu, zaručene budú vďačné.

Šípkový džem, ktorý nepichá (fotorecept) Šípkový džem, ktorý nepichá (fotorecept) Vaše

Šípková sezóna je už v plnom prúde a bola by škoda nevyužiť ju. Po niekoľkých pokusoch sa nám doma podaril uvariť džem, ktorý nie je veľmi pracný a konečný výrobok nám doma všetkým chutí, to znamená, že nepichá v pri jedení.

Šípkový lekvár, sirup a ,,čaj,, bez čistenia šípok (fotorecept) Šípkový lekvár, sirup a ,,čaj,, bez čistenia šípok (fotorecept) Vaše

Je čas dozrievania šípok a keďže sa jedná o vzácnu surovinu, ktorá je zdrojom vitamínov, prinášam Vám svoj recept na lekvár, sirup a "čaj". Vyznačuje sa tým, že šípky netreba prácne čistiť.

Sladký tekvicový džem Sladký tekvicový džem Vaše

Jesenný džem ktorý sa hodí skôr do raňajkového muesly ako na chleba.

«1 2 ...13 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Ovocné dezerty s 1-2-3 Rote Grütze od SweetFamily
Rýchla a jednoduchá príprava ovocných dezertov alebo poliev či plniek do koláčov a zákuskov.

SÚŤAŽ: Letná MECOM grilovačka
Tak ako každý rok, ani tento nie je výnimkou, a tak vám MECOM prináša okrem klasických chutí, ktoré máte radi aj skvelé novinky na váš gril.

Najlepšie nápady mesiaca jún 2015
Na stránke Napady.Pravda.sk prebieha každý mesiac súťaž o najzaujímavejší nápad. Pozrite si, aké nápady sa vám páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2015
Aj v júni sa na Varecha.sk súťažilo o najobľúbenejšie sladké a nesladké recepty. Ponúkame vám víťazný rebríček.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2015
12345
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

TOP recepty
Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist