Džemy a lekváre

Džem je tepelne upravená ovocná nátierka.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty na džemy a lekváre:

«1 2 ...11 »
Lekvár z viacerých druhov ovocia (fotorecept) Lekvár z viacerých druhov ovocia (fotorecept) Vaše

Na druhý deň som pokračovala vo varení lekváru z nektaríniek. Nakoniec mi zostalo 250 g očistených nakrájaných nektarínok. Vybrala som sa do záhrady a namiesto nektarínok som si priniesla slivky, jablká a hrušky, lebo na už nektarinky nebavili:-)

Lekvár z nektáriniek (fotorecept) Lekvár z nektáriniek (fotorecept) Vaše

Potrebovala som spracovať nektarínky zo záhrady. Lekvár z nich sa mi už minul. Vnučka ho má rada na palacinky. Očká jej zažiarili pri otázke, či si z neho vezme aj domov:-)

Jahodovo-levanduľový džem Jahodovo-levanduľový džem Vaše

Tento džem už robím niekoľko rokov po sebe v našej rodine má veľký úspech pridávam ho aj do zmrzlinových pohárov a koláčov.

Čerešňový džem Čerešňový džem Vaše

Tento rok čerešnička zarodila požehnane a tak som spravila tento chutný džem a rada sa s Vami podelím o recept.

Čučoriedkový džem (fotorecept) Čučoriedkový džem (fotorecept) Vaše

Ďalší z mojich obľúbených džemov, mám ho rada na palacinkách, ale má samozrejme širšie využitie.

Jahodový lekvár s kokosovým mliekom Jahodový lekvár s kokosovým mliekom Vaše

Veľmi sladký lekvár bez väčších kúskov ovocia. Presne tak, ako nám chutí.

Malinový džem Malinový džem Vaše

Sezóna ovocia a teda malín zahájená, môžme robiť džemíky.

Černicové želé Černicové želé Vaše

Komerčný recept

Ríbezľový rôsol (fotorecept) Ríbezľový rôsol (fotorecept) Vaše

S týmto ríbezľovým rôsolom sú najlepšie zlepované linecké koláčiky. Snažím sa ho robiť každý rok.

Morušovo-citrónový džem (fotorecept) Morušovo-citrónový džem (fotorecept) Vaše

Morušu bolo prednedávnom vídať na vidieckych dvoroch oveľa častejšie. Jej súčasná neobľúbenosť sa prisudzuje padavosti plodov a tomu, že opadané plody už nemá aká domáca hydina pozobať, lebo už ani tá sa nechová tak, ako kedysi...Moruša pochádza zo strednej Ázie, jej plody obsahujú sacharidy, viac druhov ovocných kyselín, pektíny a minerálne látky.Má mierne laxatívne účinky, zužitkováva sa mrazením,zaváraním kompótov, sirupov, džemov, z bielej moruše sa vyrába pálenka, z čiernej aj ovocné víno

Jahodový lekvár Jahodový lekvár Vaše

Priprava rychla vysledok teší.

Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd (fotorecept) Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd (fotorecept) Vaše

Christine Ferber je svetoznáma kuchárka z Francie, ktorá sa preslávila svojimi skvelými lekvármi, džemami, zaváraneninami najrôznejšieho druhu. Všetko pripravuje ručne v malých množstvách, spracuje maxmálne 4 kg naraz a predáva v malej predajni v Niedermorschwir uprostred viníc v Alsasku. Tento lekvár sa vyznačuje dlhšou prípravou, výsledkom je sirupovitá konzistencia s kúskami jahôd a nesterilizuje sa. Používa sa do krémov, na piškóty, do mliečnej ryže,podáva sa k rôznemu pečivu a iné.

Jahodový džem z mikrovlnky (fotorecept) Jahodový džem z mikrovlnky (fotorecept) Vaše

Jahodovy džem hotový za 6 minút.

Čučoriedkový lekvár (fotorecept) Čučoriedkový lekvár (fotorecept) Vaše

Máme nasadené 4 kríky čučoriedok. Konkrétne tento, čo je na obrázku narástol skoro do 170 cm. Vlani nám všetkým chutil čučoriedkový lekvár. Aj sme ho všetok minuli. Podarilo sa mi naraz obrať dve kilá. Spravila som z nich lekvár.

Kiwi džem (fotorecept) Kiwi džem (fotorecept) Vaše

Tento džem hocikedy môže konkurovať pikantnosťou a použitím ríbezľovému džemu. Hodí sa na torty, zákusky, linecké pečivo, ale aj na palacinky. Nesklame vás ani na maslovom chlebe,či vianočke. Je výborný, vyskúšajte.

Jahodový džem s vanilkou, Amarettom a balsamicom Jahodový džem s vanilkou, Amarettom a balsamicom Vaše

Keďže mám jahodové pole rovno "pod nosom" a plné sladučkých jahôd, rozhodla som sa použiť svoju fantáziu. Chuť sladkých jahôd krásne dopĺňa vanilka, a likér Amaretto s balsamicom dodajú džemu iskru :)

«1 2 ...11 »
Aktuálne súťaže

Výsledky Letnej súťaže s Herou
V období od od 18. 6. do 18. 7. 2014 prebiehala na Varecha.sk Lentná súťaž s Herou, ktorú sme pre Vás pripravili v spolupráci so spoločnosťou Unilever Slovensko a tu vám prinášame jej vyhodnotenie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca jún 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2014
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist