Džemy a lekváre

Džem je tepelne upravená ovocná nátierka.


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty na džemy a lekváre:

«1 2 ...12 »
Makové kolieska s lekvárom Makové kolieska s lekvárom Vaše

Recept mám z časopisu, kde sa pieklo zdravo k Vianociam, ja som ho prerobila do komplet vegan verzie (v pôvodnom bolo okrem alsanu použité aj maslo a trochu viac spolu s alsanom ako som v tomto recepte použila ja), v pôvodnom recepte bola použitá grahamová múka a brusnicový lekvár. Do koliesok som dala menej cukru, pridala štipku soli a aby sa mi cesto lepšie zlepilo, pridala som mlieko. Z cukru môžete ešte ubrať, mne sú stále nejaké veľmi sladké. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

Jablkové pyré z MioMatu Jablkové pyré z MioMatu Vaše

Ideálne deťom na raňajky a desiatu, zaručene budú vďačné.

Šípkový džem, ktorý nepichá (fotorecept) Šípkový džem, ktorý nepichá (fotorecept) Vaše

Šípková sezóna je už v plnom prúde a bola by škoda nevyužiť ju. Po niekoľkých pokusoch sa nám doma podaril uvariť džem, ktorý nie je veľmi pracný a konečný výrobok nám doma všetkým chutí, to znamená, že nepichá v pri jedení.

Šípkový lekvár, sirup a ,,čaj,, bez čistenia šípok (fotorecept) Šípkový lekvár, sirup a ,,čaj,, bez čistenia šípok (fotorecept) Vaše

Je čas dozrievania šípok a keďže sa jedná o vzácnu surovinu, ktorá je zdrojom vitamínov, prinášam Vám svoj recept na lekvár, sirup a "čaj". Vyznačuje sa tým, že šípky netreba prácne čistiť.

Sladký tekvicový džem Sladký tekvicový džem Vaše

Jesenný džem ktorý sa hodí skôr do raňajkového muesly ako na chleba.

Slivkový lekvár (fotorecept) Slivkový lekvár (fotorecept) Vaše

V piatok si bola švagriná obrať bystrické slivky na lekvár. Vraj je z týchto sliviek najlepší. Manžel mi sľúbil, že mi na druhý deň oberie slivky na lekvár. Po troch dňoch čakania som si obrala sama:-)

Recept bez obrázku Jablkovo-rebarborový lekvár Vaše

Na záhrade už dozreli jablká, cupocú jedno po druhom do trávy. Zbieram ich postupne, dobré do košíka, tie "nevydarené" do kompostu.Ale čo s nimi? Kompótov z jabĺk v špajzke dosť, detskú výživu nikto nechce, a páliť sme sa okrem karamelu a ohníka na záhrade ešte nenaučili . Tak som vzala pár nožičiek rebarbory,jabĺk a išlo sa experimentovať. No jasné, oberala som ešte zbytky černíc, že by aj farba bola dobrá. Záver? Moji chlapi povedali:" Mamo, je to prudko jedlé !"

Jablíčka s rozinkama a skořicí Jablíčka s rozinkama a skořicí Vaše

Mám nesmírně ráda kombinaci jablek, skořice a rozinek. A ještě rozpuštěného másla. Tahle kombinace na palačinky nebo vdolky, eventuelně do jogurtu je pro mě naprosto nej .

Recept bez obrázku Pomarančový džem Vaše

pomaranče rozmixujeme na kašu aj s korou pred tym riadne unyjeme do kaše pridame gelfix s cukrom a varíme asi 1 minutu po minute pridame kryštal cukor kyselinu citronovu a necháme varit 5 - 10 minut po uvarení nalejeme džem do čistych zavaraninovych pohárov zaviečkujeme a otočime hore dnom je fantasticky

Pikantný sicílsky džem z rajčín Pikantný sicílsky džem z rajčín Vaše

Tak isto inšpirácia z internetu, nedalo mi nevyskúšať:) Táto chuťovka je proste neodolateľná :)!

Plody bazy čiernej a ich využitie Plody bazy čiernej a ich využitie Vaše

Ked sa povie baza, ako prvé si každý predstaví fantastický sirup z jej kvetov, ale zrelé plody bazy sú tiež nielen zdravé, ale zároveň veľmi chutné, ak viete ako ich pripraviť. Práve sa začína sezóna dozrievania plodov, preto ponúkam pár osvedčených chutných receptov, pripravených tepelnou úpravou, nakoľko sa plody Bazy čiernej nesmú konzumovať surové.

Malinovo-ríbezľovo-morušový lekvár Malinovo-ríbezľovo-morušový lekvár Vaše

Viem ze je tu mnoho receptov na lekvare no idem pridat aj moj recept ako ho robim ja a neviem cim to je no toto leto je tak nejak az fantasticky ze som neodolala a uz som aj dva pohare zjedla :)

Lekvár z viacerých druhov ovocia (fotorecept) Lekvár z viacerých druhov ovocia (fotorecept) Vaše

Na druhý deň som pokračovala vo varení lekváru z nektaríniek. Nakoniec mi zostalo 250 g očistených nakrájaných nektarínok. Vybrala som sa do záhrady a namiesto nektarínok som si priniesla slivky, jablká a hrušky, lebo na už nektarinky nebavili:-)

Lekvár z nektáriniek (fotorecept) Lekvár z nektáriniek (fotorecept) Vaše

Potrebovala som spracovať nektarínky zo záhrady. Lekvár z nich sa mi už minul. Vnučka ho má rada na palacinky. Očká jej zažiarili pri otázke, či si z neho vezme aj domov:-)

«1 2 ...12 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27 28 29 30

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist