Na chate grilovaný ovčí syr (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Boli sme na chate, musela som každý deň niečo vymyslieť na jedenie. Rozhodla som sa pre grilovaný ovčí syr. Z domu som zobrala ostatné kúsky ovčieho domáceho syru, takže porcie sú viac ako neobvyklé, čo sa týka tvaru.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ovčí syr kupujeme od súkromníka.
  2. Suroviny na grilovačku.
  3. Ovčí syr naporcujeme. Mali by to byť kolieska, ale mne sa už z ostatného syru nedali vytvoriť, volila som také kostrbaté tvary. Každý kúsok syra obalíme v oravskej slaninke, dookola. Napichneme na grilovaciu ihlu, alebo inak zabezpečíme, aby slanina držala okolo syra.
  4. Syry z oboch strán potrieme barbecue omáčkou. Potom tieto ihly so syrom šupneme na rošt na gril, s dreveným rozpáleným uhlím. Grilujeme z oboch strán.
  5. Kým sa grilujú syríky, pripravíme si nejakú oblohu, zo zeleniny, čo nám zostalo ...stále dávame pozor na grilujúce sa syry.
  6. Podávame s chlebíkom.Syr je úžasný, vŕzga pod zubami, vyskúšajte. Bola to len taká mňamka, hlavne som chcela vyskúšať, aké je to.
  7. Kto môže, dá si k tomuto skvelému jedlu pivko (ja som mohla).
  8. Toto je naše stravovacie centrum- vonku.