Na chate grilovaný ovčí syr (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Boli sme na chate, musela som každý deň niečo vymyslieť na jedenie. Rozhodla som sa pre grilovaný ovčí syr. Z domu som zobrala ostatné kúsky ovčieho domáceho syru, takže porcie sú viac ako neobvyklé, čo sa týka tvaru.
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ovčí syr kupujeme od súkromníka.
- Suroviny na grilovačku.
- Ovčí syr naporcujeme. Mali by to byť kolieska, ale mne sa už z ostatného syru nedali vytvoriť, volila som také kostrbaté tvary. Každý kúsok syra obalíme v oravskej slaninke, dookola. Napichneme na grilovaciu ihlu, alebo inak zabezpečíme, aby slanina držala okolo syra.
- Syry z oboch strán potrieme barbecue omáčkou. Potom tieto ihly so syrom šupneme na rošt na gril, s dreveným rozpáleným uhlím. Grilujeme z oboch strán.
- Kým sa grilujú syríky, pripravíme si nejakú oblohu, zo zeleniny, čo nám zostalo ...stále dávame pozor na grilujúce sa syry.
- Podávame s chlebíkom.Syr je úžasný, vŕzga pod zubami, vyskúšajte. Bola to len taká mňamka, hlavne som chcela vyskúšať, aké je to.
- Kto môže, dá si k tomuto skvelému jedlu pivko (ja som mohla).
- Toto je naše stravovacie centrum- vonku.