Na chate grilovaný ovčí syr (fotorecept)

Na chate grilovaný ovčí syr (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 25. júla 2011 23:55Ďalšie jeho recepty

Boli sme na chate, musela som každý deň niečo vymyslieť na jedenie. Rozhodla som sa pre grilovaný ovčí syr. Z domu som zobrala ostatné kúsky ovčieho domáceho syru, takže porcie sú viac ako neobvyklé, čo sa týka tvaru.

Suroviny

3
porcie
10
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Ovčí syr kupujeme od súkromníka.
Na chate grilovaný ovčí syr (fotorecept) - obrázok 1

2

Suroviny na grilovačku.
Na chate grilovaný ovčí syr (fotorecept) - obrázok 2

3

Ovčí syr naporcujeme. Mali by to byť kolieska, ale mne sa už z ostatného syru nedali vytvoriť, volila som také kostrbaté tvary. Každý kúsok syra obalíme v oravskej slaninke, dookola. Napichneme na grilovaciu ihlu, alebo inak zabezpečíme, aby slanina držala okolo syra.
Na chate grilovaný ovčí syr (fotorecept) - obrázok 3

4

Syry z oboch strán potrieme barbecue omáčkou. Potom tieto ihly so syrom šupneme na rošt na gril, s dreveným rozpáleným uhlím. Grilujeme z oboch strán.
Na chate grilovaný ovčí syr (fotorecept) - obrázok 4

5

Kým sa grilujú syríky, pripravíme si nejakú oblohu, zo zeleniny, čo nám zostalo ...stále dávame pozor na grilujúce sa syry.
Na chate grilovaný ovčí syr (fotorecept) - obrázok 5

6

Podávame s chlebíkom.Syr je úžasný, vŕzga pod zubami, vyskúšajte. Bola to len taká mňamka, hlavne som chcela vyskúšať, aké je to.
Na chate grilovaný ovčí syr (fotorecept) - obrázok 6

7

Kto môže, dá si k tomuto skvelému jedlu pivko (ja som mohla).
Na chate grilovaný ovčí syr (fotorecept) - obrázok 7

8

Toto je naše stravovacie centrum- vonku.
Na chate grilovaný ovčí syr (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 26. júla 2011 o 10:03
    ....no idealne po vsetkych strankach:-)s pivkom aj posedom


  • cistinka, 26. júla 2011 o 10:50
    peknný recept - dala by som sa pozvať :-)


  • vavan, 26. júla 2011 o 11:17
    nááááááááááádhera neostalo ešte :-)))


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 26. júla 2011 o 11:27
    V Tatrách na dovolenke sme vždy kupovali ovčí syr od baču, salaš sme mali pár stoviek metrov od chaty kde sme vždy boli ubytovaní. To vŕzganie čerstvého osoleného syra sme zbožňovali, jedli sme ho len tak, bez ničoho, to je dobrotka najlepšia :-DDD


  • ancicka, 26. júla 2011 o 11:37
    tak to bola dobrotka.


  • dorisa, 26. júla 2011 o 11:44
    @sandratamer ,Tento syr skoro vždy mávame doma, keď nezvládneme celý kus, tak si podelíme s rodinou. Teraz, v tomto čase ja naozaj najlepší len tak posolený a možno s nejakou zeleninkou. @vavan , priď, pogrilujeme, zober aj @cistinku. @ancicka , veru, prekvapivo dobré, @marianne69 , tak, to máš pravdu, to je náš raj na zemi, nepotrebujem ani Jadran. Ďakujem Vám za komentáre.


  • abdul, 26. júla 2011 o 12:45
    To stravovacie centrum sa mi celkom pozdáva.


  • ketty3811, 26. júla 2011 o 17:11
    Tak na tej chate musí byť super,my také nič nemáme.:-((( Môžem prísť aj ja?Grilovačka dopadla výborne.:-)


  • dorisa, 26. júla 2011 o 17:16
    @ketty3811 , jasne, príďte všetci:) @abdul , moj priateľ tam večne niečo zdokonaľuje, len sponzor chýba na tie jeho plány:(( Ďakujem za komentáre.


  • vierik, 26. júla 2011 o 17:53
    To muselo byť eňo ňuňo,vyzerá dobré... :-)


  • danculka, 26. júla 2011 o 20:36
    Ten syr vyzerá perfektne.super....


  • atka7, 26. júla 2011 o 20:52
    toto mi nabudúce budeš musieť na chate spraviť, maminko :) samozrejme verzia B, bez slaninky...


  • sladkacokolada, 26. júla 2011 o 20:57
    krásne


  • dorisa, 26. júla 2011 o 21:59
    @atka7 , okej devenko. Ďakujem. @sladkacokolada , ďakujem.


  • jerica, 28. júla 2011 o 10:02
    to je ale chuťovka , to sa len tak nevidí, čerstvý syr priamo zo salaša , s tou soľou tiež by stačil,ale tvoja ponuka je tiež ++1111:-)DDDD :-))


  • dorisa, 28. júla 2011 o 10:13
    @jerica , ďakujem.


  • cica2, 31. júla 2011 o 11:51
    zbožňujem ovčí syr a brala by som aj to stravovacie centrum vonku, to je už iné posedenie, nádhernééé!:))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist