Myjavský škrtec

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 29. januára 2014
Myjavský škrtec
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
800 g
60 g




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode. Uvarené scedíme a vodu odložíme.

  2. 2

    Krupicu orestujeme na masti a zalejeme vodou zo zemiakov. Dusíme zmiešané s pretlačenými zemiakmi.

  3. 3

    Vareškov tip: Škrtec je jednoduché jedlo, ktoré poslúži na rýchly obed alebo večeru. Skúste ho zapiť kyslým mliekom alebo zákvasom.

Diskusia k receptu

anic
co je na obrázku jako posyp?
gubics
Nejaké čudné jedlo, ani som o ňom nepočula, snáď by nebolo od veci vyskúšať ho.
sisok
Mne sa velmi paci, ako tento sous chef modernizuje slovenske jedla...velmi pekne naservirovane...Andrea, kde ich vy hladate? :) super :)
strucik
To sa je ako príloha k hlavným jedlám? Ako sólo jedlo? Chuťovka?
mijaita
Je to v podstate nastavovana kase. Jen misto trhaných krupek je krupice. Se slaninou rozskvarenou je to vyborne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia