Makové koláčiky

Mušličky (fotorecept)

Autor receptu: archaa

90
porcií
40 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, zmäknutého masla, vajca a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať aspoň 2 hodiny.
  2. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát s hrúbkou asi 3 mm a okrúhlou formičkou povykrajujeme kolieska, ktoré naplníme plnkou.
  3. Cesto v polovici preložíme a okraje dobre stlačíme. Poukladáme na slabo vymastený plech.
  4. Upečieme v stredne vyhriatej rúre (170 °C). Doba pečenia závisí od vašej rúry aj od veľkosti mušličiek. Odporúčam preto sledovať. Upečené sú keď chytia zlatistú farbu. Vlažné ich obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.