Varené mušle

Mušle na čiernom pive

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do širokého hrnca nalejeme olivový olej a necháme ho rozpáliť, pridáme cesnak, šalotku a necháme speniť. Pridáme už očistené a všetkých nečistôt zbavené mušle. Otvorené či inak poškodené mušle vyhodíme.
  2. Mušle zalejeme pivom a okoreníme čerstvo podrveným čiernym korením a nadrobno nakrájanou čili papričkou. Priklopíme pokrievkou a na prudkom ohni dusíme, až kým sa mušle napoly otvoria – asi 2 minúty. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, bazalku a ešte povaríme asi 2 minúty, aby sa mušle úplne otvorili, prípadne dochutíme soľou a korením.
  3. Neotvorené mušle vyhodíme. Podávame v hlbokom tanieri preliate šťavou, ktorá vznikla dusením, ozdobené citrónom a bylinkami s bielym chlebom.