Varené mušle
Mušle na čiernom pive
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Do širokého hrnca nalejeme olivový olej
a necháme ho rozpáliť, pridáme cesnak,
šalotku a necháme speniť. Pridáme už očistené
a všetkých nečistôt zbavené mušle. Otvorené
či inak poškodené mušle vyhodíme.
- Mušle zalejeme pivom a okoreníme čerstvo
podrveným čiernym korením a nadrobno nakrájanou čili papričkou. Priklopíme
pokrievkou a na prudkom ohni dusíme, až kým
sa mušle napoly otvoria – asi 2 minúty. Pridáme
nasekanú petržlenovú vňať, bazalku a ešte
povaríme asi 2 minúty, aby sa mušle úplne
otvorili, prípadne dochutíme soľou a korením.
- Neotvorené mušle vyhodíme. Podávame
v hlbokom tanieri preliate šťavou, ktorá vznikla
dusením, ozdobené citrónom
a bylinkami
s bielym chlebom.
|