Mufloní chrbát
Mufloní chrbát v amarantových pukancoch
Autor receptu: redakcia
Postup- Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy
mäkké, rozmixujeme ich v mixéri na hmotu
podobnú džemu a necháme vychladnúť.
- Batatové hranolčeky: Bataty očistíme a nakrájame na hranolčeky, ktoré v miske zmiešame so Solamylom a poukladáme na plech
vystlaný papierom na pečenie. Pridáme
olivový olej a soľ. Pečieme v rúre rozohriatej
na 250 °C asi 10–15 minút.
- Omáčka: Omáčku demi glace prevaríme so sladkým
drievkom a s trochou brusnicového džúsu
(kvôli farbe) a zjemníme maslom, ktoré pridáme nakoniec.
- Z amarantu urobíme pukance
podľa návodu na obale.
- Mufloní chrbát umyjeme, osušíme a zbavíme prebytočných blán. Mäso osolíme, okoreníme, opečieme na oleji z každej strany
a necháme 5 minút odležať v alobale. Potom potrieme figovým džemom a obalíme v amarantových pukancoch.
- Mäso podávame s omáčkou a batatovými hranolčekmi.
|