Muffiny pre čokoholikov

natascha - fotkanatascha, 23. októbra 2012
Muffiny pre čokoholikov
Foto: natascha

Trochu som dnes experimentovala (sice, ja vzdy) a odniesli si to muffinky. Tieto su pozivatelne len pre skutocnych cokoholikov. (pripadne pre vsetky zeny pocas Zobraziť celý popisTrochu som dnes experimentovala (sice, ja vzdy) a odniesli si to muffinky. Tieto su pozivatelne len pre skutocnych cokoholikov. (pripadne pre vsetky zeny pocas PMS alebo po nezvladnutej diete) Tiez su prakticke, ak sa clovek potrebuje zbavit nejakej nechutnej cokolady. Muffinkam nevadi ani ta najmaslovejsia, najlacnejsia smejd-cokolada, nespotrebovane cokovajicka z velkej noci, dokonca ani polske dezerty.

Suroviny

120 g
70 g
1,5 lyžice
1 sáčok
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
150 g




Postup

  1. 1

    Do misky nasypeme najprv suché prísady. Polohrubú múku, puding, prášok do pečiva, cukor a kakao. Všetko zamiešame. Predhrejeme si rúru na cca 180°C

  2. 2

    Nad parou si na troche oleja roztopíme polovicu čokolády. Aby sa nám to nepripaľovalo, pridáme asi polovicu množstva mlieka. Teraz ma napadlo, že som chcela pridať k tomu aj muškátový oriešok, ale zabudla som :(.

  3. 3

    Keď sa nám čokoláda roztopí a spojí s mliekom a olejom (nevadí, ak sa to neroztopí do hladka - teda také drobné milimetrové ďobky nevadia :P ), prilejeme to do misky k múke a zvyšným suchým surovinám. Vytvoríme cesto. Keď bude mať jednotnú konzistenciu, pridáme zvyšné mlieko a olej a vymiešame dohladka. Vmiešame jedno vajíčko. Ale pozor, masa nesmie byť veľmi horúca, aby sme z vajíčka nemali sladkú praženicu. Nakoniec vmiešame zvyšok čokolády, ktorú sme pokrájali na malé kúsky.

  4. 4

    Naplníme formu na muffiny do 3/4. Z uvedeného množstva by malo vyjsť 12 muffinkov. Vložíme do rúry a pečieme cca 20 min. Bude Vám čokoládovo už len z tej vône.

Diskusia k receptu

violetacamorova
Tak to je šikovný recept, ja so z tých, čo keď pečú s čokoládou, tak povymetám všetky kúty a využijem všetky zabudnuté čokolády, ale tvoja fotka vyzerá super-luxus! Naozaj, brala by som ešte nejaký recept, v ktorom by som mohla vyžiť zvyšné cukríky, ktoré nemá kto zjesť. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia