Muffiny podľa Nigelly

bonpari - fotkabonpari, 9. februára 2012
Muffiny podľa Nigelly
Foto: bonpari

Jedla som už množstvo muffinov, ale vždy, keď mám chuť na niečo poriadne čokoládové, pohľadám tento recept.

12
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

2 šálky
1 šálka
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
2 ks
2 polievkové lyžice
3/4 šálky
1/4 šálky
4 polievkové lyžice roztopené
 štipka
1 čajová lyžička
1 šálka
1 čajová lyžička




Postup

  1. 1

    Napísala som v podstate takmer originálny recept, čo sa surovín týka. No ja upravila som si ho podľa seba, podľa chuti. A to tak, že cukru dávam iba 3/4 šálky, lebo inak mi cesto prišlo príliš sladké. A namiesto čokoládových čipsov dávam nasekanú študentskú pečať horkú, takmer celú. Nepoužívam ani citrónovú šťavu, lebo my to v koláčoch nemáme radi. A vanilkovú esenciu obmieňam, napr. mandľovou, rumovou a podobne. Takže si môžete upiecť buď pravé Nigelline muffiny alebo si ich upravte podľa seba ako ja.

  2. 2

    V jednej mise zmiešame všetky mokré suroviny a v druhej mise zmiešame všetky suché suroviny. Do suchej zmesi prilejeme mokrú zmes a vymiešame najprv rukou a potom mixérom, aby sa všetko poriadne prepojilo.

  3. 3

    Až nakoniec pridáme čokoládu, ktorú primiešame opäť ručne a môžeme plniť papierové košíčky. Ja som mala pomerne veľké košíčky a dávala som do nich jednu naberačku na ryžu alebo zmrzlinu, takú tú klasickú plastovú. Muffinky v rúre dosť vyrastú. Väčšinou mi vyjde 12-15 ks. Pečieme ich asi 25 minút na 175 stupňov. (Tentokrát som robila muffinky vo forme na malé bábovičky.)

    Muffiny podľa Nigelly - obrázok 3

Diskusia k receptu

bejgi
keď je podľa Nigelly, tak musí byť fajnová mafinka :)
cica2
velmi rada pečiem muffiny a páči sa ami aj tvoj...kk:-))
irenaw
pekné mafinky, Nigella to s čokládou vie :) ja mám rada aj jej triple choc brownies, mňam
sneica
pekne a chutne...muffiny peciem casto a do cesta vmiesam stale nieco ine...namiesto cokocipsou struham akukolvek cokoladu...:) pri nasledujucom peceni skusim pridat esenciu.
evusik
muffiny pečiem rada a často, vlastne takmer rovnaký recept mám aj ja a s rôznymi obmenami ho používam stále, čo ma ale zarazilo, že v tomto recepte ide do cesta olej aj maslo.... má to nejaký konkrétny význam? čo ma ešte viac zaujalo, že cesto "miesiš" najskôr rukami a potom ešte mixérom. Snažím sa to predstaviť a akosi mi to nejde. Pri muffinách predsa nie je čo miesiť, stačí vidlička a krásne to zamiešaš... ale samozrejme každý robí tak ako mu vyhovuje :-)
ináč muffinky v bábovičkovej forme sa ti vydarili krásne :-)
an3da
Mohla by sa z toho upiecť namiesto muffinov bábovka?
Ukladám, mňam
jazavka
väčšinou pečiem na muffinovom plechu a v košíčkoch, mám aj takú formičku na bábovičky, ako máš ty, nie je potrebné pred pečením niečím vymazať, rovno si tam liala to cesto???...ďakujem za odpoveď, ukladám, vyskúšam...
bonpari
@evusik nie miesiť, ale miešať, asi si zle prečítala.. najprv ručne, aby sa suchá zmes neprášila po celej kuchyni a potom ešte premixujem mixérom, aby bolo cesto nadýchanejšie a lepšie sa všetko prepojilo.. a to maslo tam je určite len pre chuť..
@jazavka neviem, akú máš formu.. ak plechovú, treba aj vymazať tukom, ak silikónovú ako ja, tak netreba, pekne išli dole..
evusik
@bonpari vidíš a ja som si už predstavovala ako to mágaš rukami :-))) tak to dopadne keď čítam rýchlo :-)
orchidea
Muffinky sú dobrým a rýchlym dezertíkom aj u nás veľmi obľúbené, ukladám si aj tvoj recept a vyskúšam.
evanaaa
Aj ja som si predstavila, ako rukami miesiš tú riedku hmotu a nezdalo sa mi to . Ručne, teda s vareškou alebo ako píše @evusik , s vidličkou? @bonpari tvoj recptík skončí zatiaľ v mojej kolónke na muffiny, kým príde na rad. Mám jednu knihu s receptsmi od Nigelly, možno sú tam aj tieto muffiny, musím sa podívať.
jazavka
bonpari, ďakujem, mám silikónovú, vyskúšam pri najbližšej príležitosti....
letisia
Práve som ich dopiekla. V silikónovej forme. Sú výborne. Vďaka za recept.
babidka
@bonpari , dakujem za recept .Su pre mna idealne -dostatok cokolady ale nie prilis sladke , tato davka je presne do 12 dielnej formy na muffiny .Pripravu aj pecenie som stihla za 30 minut a nam staci , ked chladnu 15 minut aby sme sa do nich pustili....:-)Zaradila som ich medzi moje najoblubenejsie :-)))
bonpari
tak to som velmi rada :) ani nevies ako si ma potesila..
hralka
ja som len recepty na maffiny ukladala do KK a teraz sa v nich prehrabujem a rozhodla som sa,že idem urobiť tieto do silikóniek a mám aj takú formičku a ešte malú bábovkovú, a tak aj do nich "nadžgám"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia