Muffiny čokoládovo-čučoriedkové (bezlepkové)
Autor receptu: shiwave
Muffiny som asi nikdy nejedla. Vždy som závidela zdravým, ktorí prišli do McDonaldu a dali si
skvele vyzerajúci muffin..:)
Dala som sa na samo-pečenie, zariaďujem si postupne kuchyňu a naposledy som si kúpila
muffin formu. Tak som sa pustila do skúšania :)
10 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- V šľahači si najprv vymiešame vajíčka s cukrom, postupne prilievame mlieko a olej. Čokoládu si postrúhame alebo pokrájame na také väčšie kúsky, aby ich bolo v muffine cítiť aj po upečení. Do šľahača prisypeme čokoládu, miešame. Múku si zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou, a postupne prisypávame do zmesi. Na záver do cesta pridáme čučoriedkový kompót - bez šťavy.
- Do muffin plechu si dáme košíčky a môžeme cesto nalievať. Používame pri tom malú naberačku. Odporúčam veľmi rýchlo pracovať, pretože cesto tuhne.
- Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 200°C, testujeme špajdlou a pozorujeme ako krásne rastú ;). Po vytiahnutí ich nechajte vo forme ešte vychladnúť a až potom vyberajte.