Muffiny čokoládovo-čučoriedkové (bezlepkové)

shiwave - fotkashiwave, 14. januára 2012
Muffiny čokoládovo-čučoriedkové (bezlepkové)
Foto: shiwave

Muffiny som asi nikdy nejedla. Vždy som závidela zdravým, ktorí prišli do McDonaldu a dali si skvele vyzerajúci muffin..:) Dala som sa na samo-pečenie, Zobraziť celý popisMuffiny som asi nikdy nejedla. Vždy som závidela zdravým, ktorí prišli do McDonaldu a dali si skvele vyzerajúci muffin..:) Dala som sa na samo-pečenie, zariaďujem si postupne kuchyňu a naposledy som si kúpila muffin formu. Tak som sa pustila do skúšania :)

10 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 šálka
2 ks surové
2 šálky
2/3 bal
2 lyžičky
6 lyžíc
1,5 šálky
1/2 ks
1,5 šálky




Postup

  1. 1

    V šľahači si najprv vymiešame vajíčka s cukrom, postupne prilievame mlieko a olej. Čokoládu si postrúhame alebo pokrájame na také väčšie kúsky, aby ich bolo v muffine cítiť aj po upečení. Do šľahača prisypeme čokoládu, miešame. Múku si zmiešame s kypriacim práškom a sódou bikarbónou, a postupne prisypávame do zmesi. Na záver do cesta pridáme čučoriedkový kompót - bez šťavy.

  2. 2

    Do muffin plechu si dáme košíčky a môžeme cesto nalievať. Používame pri tom malú naberačku. Odporúčam veľmi rýchlo pracovať, pretože cesto tuhne.

  3. 3

    Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 200°C, testujeme špajdlou a pozorujeme ako krásne rastú ;). Po vytiahnutí ich nechajte vo forme ešte vychladnúť a až potom vyberajte.

Diskusia k receptu

shiwave
Zabudla som dopísať, že mi z toho vyšlo 18 muffinov :)
dorisa
Na prvýkrát ich máš veľmi podarené.
babidka
krasne su .-)ja bezlepkove chvalabohu nemusim a tak pouzijem normalnu muku :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia