Muffiny ako cheeseburger

archaa - fotkaarchaa, 13. januára 2017
Muffiny ako cheeseburger
Foto: archaa

Kto z nás si nerád občas pochutí na šťavnatom cheeseburgeri? Priznávam, že aj ja občas neodolám tomuto pokušeniu. O to viac, že vlastne ani Zobraziť celý popisKto z nás si nerád občas pochutí na šťavnatom cheeseburgeri? Priznávam, že aj ja občas neodolám tomuto pokušeniu. O to viac, že vlastne ani nevieme, čo všetko v podobe klasického cheesebrugra skonzumujeme, som raz skúsila upiecť jeho minivydanie. Skvelé i na posedenia s priateľmi či rodinou a hlavne... vieme čo jeme. Snáď niekoho inšpirujem a budú vám chutiť. Muffiny ako cheeseburger. Na cesto som použila svoj recept na Açma sladké žemličky bez plnky či s plnkou -Turecko

12-15
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

 akékoľvek na žemle
Plnka:
400 g mleté
1 PL
2 PL
100 g (alebo kečup)
6 plátkov
Obloha:
6 lístkov
3 ks
3 ks
Okrem toho:
 trošku
 na podsypanie a vysypanie foriem
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Pripravte si cesto, ktoré na muffiny použijete. Môže byť podľa vašej chuti nejaké osvedčené na žemle, alebo skúste môj recept na Acma turecké sladké žemličky, ktorý nájdete medzi mojimi receptami: Açma sladké žemličky bez plnky či s plnkou - Turecko
    Konzistenciou i chuťou sú veľmi podobné žemliam na cheeseburger.

  2. 2

    Na troche oleja si osmažíme mleté mäso, ochutíme soľou, korením, pridáme horčicu, paradajkový pretlak a omáčku BBQ alebo kečup. Všetko dobre premiešame a odstavíme.

  3. 3

    Plech alebo formičky na muffiny potrieme trochou oleja a vysypeme múkou.

  4. 4

    Cesto rozdelíme na 12 porcií a z každého vyformujeme guličku, ktorú vyváľame valčekom na placku. Tú vložíme do vymastenej formy. Do stredu navrstvíme mäsovú plnku, okraje cesta potrieme žĺtkom a posypeme trochou sezamu. Dáme do vyhriatej rúry (200 °C) piecť na asi 10-15 minút.

  5. 5

    Muffiny z rúry vyberieme, navrstvíme pláky syra a vrátime ešte na 10 minút do rúry zapiecť.

  6. 6

    Po upečení necháme iba chvíľu postáť, obložíme lístkami šalátu, kolieskami paradajok a kyslej uhorky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu