Mrkvový šalát

Mrkvový šalát
Foto: helga2
helga2Helga2, recept pridal: 2. marca 2012 19:28Ďalšie jeho recepty

Experimentovaním som zistila,že toto je ten správny pomer ingrediencií pre chutný mrkvový šalát.Je dobrý aj ako príloha k mäsu.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Mrkvu a jablko postrúhame na drobno,pridám rozmixovaný ananásový kompót bez šťavy,šťavu z jedného citróna ,lyžicu tmavého cukru/môže byť aj svetlý/ a štipku soli.Všetko spolu premiešame a šalátik je hotový. Dobrú chuť.
Mrkvový šalát - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • franka1, 2. marca 2012 o 20:31
    vyborné, pridala by som zopar kvapiek olivoveho oleja....:))


  • laurisia, 2. marca 2012 o 20:38
    ja by som olivový olej nepridávala, v tomto by mi vyslovene vadil ... podľa mňa je ten šalátik dokonalý - zajtra vyrobím :-)


  • tothka, 2. marca 2012 o 20:38
    Ano je výborný,tiež nám veľmi chutí, iba ja ananás nemixujem


  • tetrisss, 2. marca 2012 o 20:52
    Zaujimave s tym ananasom, vyskusam.


  • helga2, 2. marca 2012 o 21:00
    Ananás mixujem ale len veľmi jemne,aby ostali aj celé kúsky.Skúšala som aj s olejom ale nejde mi to tam.


  • mariaklara, 2. marca 2012 o 21:19
    Ja som počula v TV, kde doktor Bukovský hovoril, že do surovej mrkvy sa musí dať trochu oleja, inak telo nespracuje karotén. Preto ti @franka1 radí pridať pár kvapiek olivového oleja, ak nemáš rada olivový, tak pár kvapiek repkového, myslím, že to tomu neuškodí. Ja od vtedy dávam všade, kde je surová mrkva, pár kvapiek oleja. Vôbec to nikomu nevadí.


  • laurisia, 2. marca 2012 o 21:40
    Vidíš, to som nikdy nepočula. Ale ja od detstva v pohode vyjedám mrkvu len tak. No ktovie ...


  • vierik, 2. marca 2012 o 21:48
    Výborný šalátik,pár kvapiek ol.oleja určite,a ja by som dala aj šťavu z kompótu,nech nie je suchý.Robievam často s obmenany ovocia a trochu posekaných orieškov.....:-)


  • marianne69, 2. marca 2012 o 22:04
    nedavam ananas a namiesto cukru 1cl medu a kvapku oleja,koli mrkvicke...je to moj naj- najoblubenejsi salat vobec,len struhat treba:-)mnam


  • marijanka712, 2. marca 2012 o 22:06
    Aj ho robím často , ale mne najlepšie chutí mrkva, jablká, citron a olivový olej ananas mám vevmi rada , ale k tomuto šalatu mi to neladí radšej potom surovú cviklu porajbať - ja tomu hovorím , že to je šalátik na prečistenie čriev....


  • cica2, 2. marca 2012 o 22:30
    dala by som si :-)


  • hubata, 3. marca 2012 o 08:12
    V nedeľu dostávali deti k Matelkovi aj misu strúhanej mrkvy s citrónom a piškótami. Ani nevedeli kedy ju spráskali.


  • nanacel, 3. marca 2012 o 08:43
    mňamka...dnes bude na obed :) ďakujem za tip...


  • babkamt, 3. marca 2012 o 09:01
    Robievam mrkvový šalát , lebo ho máme radi.Ale dávam aj trochu olivového oleja.


  • tilau, 3. marca 2012 o 09:51
    je to výborný šalátik osviežujúci, ja do neho dávam aj tú šťavu z kompota, tá deťom najviac chutí v šaláte. A ananásu sa vôbec nemusíte báť, výborne sa hodí k tomuto šalátu, skúšala som aj s mandarinkami ale najviac chutí s ananásom.


  • esi, 3. marca 2012 o 09:53
    Mňamkový, určite vynikajúci. Ananás som nikdy nedávala, ani nepočula, ale určite vyskúšam.


  • soncya, 3. marca 2012 o 10:17
    vynikajúci, ukladám kvôli ananásu do KK! Ja robím mrkva + pomaranče ku pstruhovi. olej tiež pridávam ale len kvapku! :o))


  • danculka, 3. marca 2012 o 10:32
    Dobrá kombinácia...


  • marta23, 3. marca 2012 o 11:15
    @laurisia K mrkve sa musí resp. mal by sa pridávať olej, najlepšie olivový, lebo a prikladám dôležitú publikovanú a známu poznámku: Mrkva – čistí organizmus, spevňuje zuby a kosti. Má širokospektrálny účinok. Zo surovej mrkvy si však telo nevie vziať všetko potrebné, treba ju preto konzumovať s kvapkou stolového oleja.


  • hannah22, 3. marca 2012 o 12:08
    presne, mrkva potrebuje trochu oleja, a teraz už dostať rôzne zdrave olejíčky ,len si treba vybrať taký, ktorý bude chutit napr. tekvicový alebo orechový.... :))


  • elekra, 3. marca 2012 o 20:11
    Predbehla si ma! Aj ja som dnes robila mrkvový šalát, nafotila som ho a objavila ten Tvoj. Len som nastrúhala očistenú mrkvu, pridala dve lyžice medu, šťavu z pol citróna a olivový olej. Mňam, stačí len poriadne premiešať. Je vhodný aj pre delenú stravu.


  • hefi, 4. marca 2012 o 13:15
    aj ja ho často robievam, ale kompot dám celý aj so šťavou a cukor a soľ nedávam vôbec - iba kvapku oleja. Robila som ho už aj bez jabĺk, len mrkva, kompot ananasový, citrón a kvapku oleja. Kolegyňa ho robieva so zavaranými mandarínkami. To som ešte neskúšala, ale že je tiež dobrý.


  • helca103, 4. marca 2012 o 13:32
    pripájam sa k tomu ,že surová mrkva POTREBUJE olej,naše telo si nedokáže z mrkvy zobrať všetko bez oleja to jednoducho nejde. Olej je potrebný aj na to aby sa aj betakarotém uvolnil a vstrebal do organizmu. Kto nemá rád olivový na trhu je množstvo olejov len si treba vybrať.


  • daniela1, 4. marca 2012 o 15:03
    Ja ho robievam ako sladký šalát s ananásom, medom, sekanými vlašskými orechami a pokvapkám citrónom. Ako dezert na nedeľné popoludnie.


  • mamatata2, 4. marca 2012 o 18:43
    Robievam podobný, ale bez oleja. Tak to musím napraviť.


  • janger, 7. marca 2012 o 11:12
    Vyborny!


  • modrykamen, 3. marca 2013 o 07:42
    Experiment sa vydaril. Podobne robím aj ja, aj stým olejom.To mi zasa poradila švagriná kvôli vstrebávaniu karoténu. A pre váhavcov, ten ananás je tam to orechové, hoci každý má svoju a inú chuť. Žiaľ, nestačím strúhať mrkvu a otvárať ananásový kompót.


  • gazdinocka, 3. marca 2013 o 08:01
    Milujeme mrkvový šalát. Robievam ho asi najčastejšie zo všetkých. S tým olejom je to pravda - treba ho tam. Ja kompót nedávam, ale vyskúšam ho s čerstvým ananásom. Podľa mňa je aromatickejší.


  • huck, 3. marca 2013 o 14:06
    Tento vynikajúci šalátik je podlľa mňa vhodný ako dezert, podobne ako mnohé iné ovocné šaláty. Ideálny teraz na jar, ked potrebujeme viacej vitaminov a minerálov. Inak, mrkvu môžem vždy a všade, vo všetkých možnych formách :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist