Mrkvový šalát s rascou a koriandrom

Autor receptu: martinis

Väčšina z nás zrejme pozná mrkvový šalát v štýle nastrúhaná mrkva a jablko, prípadne ananás. Nevravím, že je zlý, ale môj šalát možno nabúra túto predstavu, keďže som mrkvu doplnil rascou, koriandrom, syrom cottage a mletým čili :)

1
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Tento pokrm je vlastne taká rýchlovka, najmä, ak potrebujete spotrebovať mrkvu alebo by sa k exotickému menu zišiel nejaký ľahší šalát. Mrkvu nastrúhame na hrubších slzičkách - ja som použil štyri mrkvy. Dáme do misy a posypeme mletým koriandrom a celou rascou, ktorú môžme prípadne nasucho opiecť. Množstvo neuvádzam, posypte podľa oka a ochutnajte :)
  2. Cottage zmiešame so soľou, ochuteným olivovým olejom a mletým čiernym korením. Kto má rád čili, pokojne si môže pridať jednu papričku, mne postačilo si šalát posypať mletým. Všetko spolu dobre zmiešame a odporúčam podávať ozdobené lístkami čerstvého koriandra a dobrým pečivom, podľa chuti posypané mletým čili :)
  3. Môj tip : Pokiaľ chcete dosiahnuť "krémovejšiu" konzistenciu, alebo nemáte radi syr cottage, skúste siahnuť po klasickom bielom jogurte.